συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πρόταση στο Γεν. Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (4/7/2013)


Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στις 4-7-2013, έγινε στη σκιά της αναμονής των αναμενόμενων εξαγγελιών του νέου υπ. Διοικητικής μεταρρύθμισης για άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο, με «δεξαμενές» την εκπαίδευση και τους ΟΤΑ και των δηλώσεων του νέου υπουργού υγείας για κλεισίματα νοσοκομείων και απολύσεις. Οι αποφάσεις που πήρε το ΓΣ με τη συμφωνία όλων των άλλων παρατάξεων, (γενική εξουσιοδότηση της ΕΕ για πολύμορφες κινητοποιήσεις, ακόμα και απεργιακές μέσα στο καλοκαίρι), είναι τουλάχιστον αντίστοιχες με το μέγεθος της επίθεσης και τις περιστάσεις.
Από την πλευρά μας, καταθέσαμε το παρακάτω αγωνιστικό πλαίσιο, το οποίο θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται στην ανάγκη για αποφασιστική απάντηση τώρα στη «νέα» δικομματική κυβέρνηση ταξικού πολέμου, για να διευρυνθεί το ρήγμα που άνοιξε στο αντίπαλο στρατόπεδο ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, για να εκφραστεί οργανωμένα η λαϊκή έκρηξη οργής που ξεχύθηκε και κορυφώθηκε με αφορμή το «μαύρο» της ΕΡΤ, για να περάσει στην αντεπίθεση ο κόσμος της εργασίας.
Αγωνιστικό πλαίσιο-πρόταση των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων
στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ (4-7-2013)
Σήμερα, είναι αναγκαία αλλά και εφικτή, όσο ποτέ άλλοτε, η συγκρότηση ενός πλατιού κινήματος ανατροπής αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της. Ένα κίνημα που θα ενώσει το εργατικό κίνημα με όλες τις άλλες αντιστάσεις που διαρκώς γεννιούνται σε μια κατεύθυνση κλιμάκωσης ρήξης και ανατροπής.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, μαζί με τις δραματικές μειώσεις μισθών και την τραγική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, είμαστε περικυκλωμένοι και από ένα ασφυκτικό αυταρχικό πλαίσιο με απειλή διαθεσιμότητας, αργίας, κινητικότητας, απόλυσης, που στοχεύει και στη διάλυση κάθε συλλογικότητας, προκειμένου να υπονομευτεί κάθε επιλογή αντίστασης και αγώνα.