Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή του Νευροχειρουργού Πάνου Παπανικολάου προς τον αν. υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

Ανδρέα,
Με όλη την εκτίμηση που ξέρεις πως σου έχω, μερικά πράγματα δεν σηκώνουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΙΟΡΙΑ – όχι φυσικά επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή έτσι επιβάλλει η αδυσώπητη πραγματικότητα που την ξέρεις πολύ καλά.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες προτεραιότητες τις ΜΕΘ και τα ογκολογικά νοσοκομεία
– Γενναία χρηματοδότηση νοσοκομείων & ΚΥ απ τον κρατικό προϋπολογισμό
– Κίνητρα για να σταματήσει ο ξεριζωμός των νέων γιατρών
– Αποκατάσταση των αδικιών για τόνωση του ηθικού του προσωπικού, με 1ο βήμα την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων
– Ξεδόντιασμα κάθε μαφίας & κάθε κλίκας που βυσσοδομεί σε βάρος του δημοσίου χρήματος & της μεγάλης πλειοψηφίας των υγειονομικών
Επισυνάπτω την πολιτική διακήρυξη του 7ου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, κοινή πρόταση ΑΕΓ & ΑΡΣΙ, που οι δυο μας είχαμε συντάξει πριν ακριβώς 5 χρόνια.

»ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 7ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ»

Το 7ο τακτικό συνέδριο της ΟΕΝΓΕ πραγματοποιείται σε μια περίοδο λυσσαλέας επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας, της εργασιακής επισφάλειας και της ανεργίας σε όλη την υφήλιο.
Πρόσχημα για την επίθεση αυτή αποτελεί η οικονομική κρίση που πυροδοτήθηκε από τις ίδιες τις επιλογές του παγκόσμιου κεφαλαίου και την αχαλίνωτη επιδίωξη υπερκερδών από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και στην ουσία αντανακλά την βαθύτερη κρίση του σημερινού καπιταλισμού και των αδιεξόδων που δημιουργεί για την πορεία της ανθρωπότητας.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση , οι καθεστωτικές δυνάμεις έχουν υιοθετήσει πλήρως την πιο επιθετική λογική των αρπαχτικών της αγοράς, των τραπεζιτών και των εκπροσώπων του διεθνούς κεφαλαίου. Σε αυτήν τη λογική προσχωρεί απροκάλυπτα και η ελληνική κυβέρνηση όπως επίσημα επιβεβαιώνεται από το διάγγελμα Παπανδρέου για το πρόγραμμα «σταθερότητας» που σκοπεύουν να εφαρμόσουν στη χώρα μέχρι το 2013.
Ένα πρόγραμμα που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να χειροκροτήσει όλος ο συντηρητικός πολιτικός χώρος και οι εγχώριοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Αυτό που στην ουσία επιδιώκεται με αυτό το σύμφωνο «σταθερότητας» δεν είναι μόνο η επιβολή μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά η ολοκληρωτική πολιτική επικυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου πάνω στους λαούς, χρησιμοποιώντας πρώτα την Ελλάδα σαν πειραματόζωο.

Γ΄, Ε ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (διελμικό)

Τα Δ.Σ. της Γ΄ και της Ε΄ ΕΛΜΕ καλούν σε συνάντηση συντονισμού τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, τους αιρετούς και τους συναδέλφους την Πέμπτη 29/1/2015, στις 6.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ. Στη συνάντηση προτείνουμε, με βάση τις αποφάσεις των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μας (συνεδρίαση 27/1/ 2014), να συζητήσουμε τις δραστηριότητες και την οργάνωση της κοινής δράσης των ΕΛΜΕ, των μονίμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και των καθηγητών σε διαθεσιμότητα για την προώθηση όλων των αιτημάτων και διεκδικήσεων του κλάδου. Στη συνάντηση θα συζητήσουμε την αποτελεσματική υλοποίηση δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων, παρεμβάσεων που θα προταθούν, καθώς και τη δράση του κλάδου μας στη συγκυρία.
Σε μια τέτοια κατεύθυνση προτείνουμε να συζητήσουμε :
1. Την αναβάθμιση της λειτουργίας του συντονισμού των ΕΛΜΕ μέσα από συλλογικές αποφάσεις των οργάνων των σωματείων μας.
2. Την άμεση προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων του κλάδου, όπως αυτά καθορίσθηκαν από το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να απευθύνουν πρόσκληση συνάντησης σε εκπροσώπους και βουλευτές της κυβέρνησης, η οποία να γίνει πριν την προγραμματική συζήτηση της κυβέρνησης στη βουλή και από τους οποίους θα ζητηθεί να προωθήσουν τα αιτήματα του κλάδου.
3. Για τους συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα και την προώθηση του βασικού αιτήματος του κλάδου για την άμεση επιστροφή τους μαζί με τις καταργημένες ειδικότητές τους στα σχολεία, να προγραμματίσουμε δραστηριότητες που θα τις απευθύνουμε στη γενική τους συνέλευση, η οποία γίνεται την Παρασκευή 30/1, στις 6.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ και θα τις οργανώσουμε από κοινού. Αυτές μπορεί να είναι ο καθορισμός «συμβολικής ημέρας επιστροφής τους στα σχολεία», συνέντευξη τύπου, οργάνωση εκδήλωσης συζήτησης με θέμα που θα αναφέρεται στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απολύσεων και τις συνέπειες του στο δημόσιο σχολείο, τον εκπαιδευτικό και την κοινωνία.