Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Σύλλογος ΠΕ Ν. Σμύρνης: Να αποχωρήσει η ΑΔΕΔΥ από τη λεγόμενη Κοινωνική Συμμαχία


ΣΥΛΛΟΓΟΣ       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                            Ν. ΣΜΥΡΝΗ  21 Μαΐου 2018

 Π.Ε.  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ                                                                  

 « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ »                                                                      ΑΡ. ΠΡΩΤ: 240
Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα  τηλ. 6977 885092                                                           
Καραμπά Σοφία τηλ. 6943 879575                                                                                                                                                      http://syllogospensmyrnis.weebly.com/                                                    syllogosnsm@gmail.com

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συγκρότησαν τη λεγόμενη Κοινωνική Συμμαχία μαζί με εργοδοτικές οργανώσεις (ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), Δικηγορικός Σύλλογος, ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,  Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων).  Η συμμετοχή των Συνομοσπονδιών σε ένα μόρφωμα τέτοιου τύπου, αναιρεί τη βασική αρχή της συνδικαλιστικής συγκρότησης με βάση την επαγγελματική ιδιότητα και όχι με βάση την ιδεολογία ή την πολιτική τοποθέτηση. Γιατί είναι φανερό ότι το σύμβολο, το περιεχόμενο, το γλωσσικό ύφος της διακήρυξης της Κοινωνικής Συμμαχίας παραπέμπουν σε πολιτική πρωτοβουλία με συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο και όχι σε κείμενο συνδικάτων.
Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ οφείλουν να εκφράζουν όλους τους εργαζόμενους, τις διεκδικήσεις, τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους  ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές ή πολιτικές τους πεποιθήσεις.
Αντίθετα, η διακήρυξη της λεγόμενης Κοινωνικής Συμμαχίας, υιοθετεί πλήρως το λεξιλόγιο του ΣΕΒ: «επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, αξιοκρατία, εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων, φορολογικά κίνητρα, αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων» κλπ.

·         Διαμαρτύρεται για την «εισφορολόγηση» αλλά δε λέει ούτε κουβέντα για την εισφοροδιαφυγή που αποτελεί μια εξαιρετικά διαδεδομένη μορφή στάσης πληρωμών των μικρών και μεγάλων εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους (πχ ασφαλιστικές εισφορές που δεν αποδίδονται) αλλά και απέναντι στο δημόσιο.
·         Δεν υπάρχει στο κείμενο ούτε μια λέξη για την κρίση, για τα μνημόνια, για την επιτροπεία, για το ρόλο της ΕΕ και του ΔΝΤ, για τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, για τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ένοχους της κοινωνικής κόλασης στην οποία βυθίζεται μια ολόκληρη κοινωνία εδώ και 8 χρόνια.
·         Δεν υπάρχει στο κείμενο αυτό ούτε λέξη για αύξηση των μισθών, για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα η νέα γενιά, βιώνει το πρόβλημα της ελαστικής «ευέλικτης» εργασίας και των χαμηλών μισθών. 
·         Η διέξοδος που προτείνεται από τη λεγόμενη Κοινωνική Συμμαχία είναι η κοινή, διαταξική «πανεθνική» συστράτευση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη (προς όφελος τίνος;) με φορολογικά κίνητρα, δηλαδή φοροαπαλλαγές (για ποιούς;), άρση των «γραφειοκρατικών εμποδίων» του δημοσίου (για ποιους;). Είναι φανερό ότι το όραμα που προβάλλεται είναι αυτό ενός «επενδυτικού παραδείσου», ενός νέου El Dorado, φθηνής και ευέλικτης εργασίας, φοροαπαλλαγών και απογείωσης της κερδοφορίας, όπως το διατύπωσε και ο ΣΕΒ σε σχετικό κείμενό του.
Είναι σαφές ότι αυτή η πρωτοβουλία εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και, το κυριότερο, εκφράζει ταξικά συμφέροντα ανταγωνιστικά με εκείνα των εργαζομένων. Η προσχώρηση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σε αυτήν, υπονομεύει την ίδια την ύπαρξη, το παρόν και το μέλλον των συνδικάτων.
Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους, να συγκροτήσουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες τους με διαδικασίες βάσης και να διεκδικήσουν πίσω όλα όσα χάθηκαν την προηγούμενη οκταετία σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποσύρει την υπογραφή της από αυτή την ανακοίνωση και να αποχωρήσει άμεσα από την «Κοινωνική Συμμαχία».
Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση.
Συμμετέχουμε στην απεργία της 30 Μάη με το πλαίσιο διεκδικήσεων του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μας.
Συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία και Ομοσπονδίες για να εκφραστεί στις 30 Μάη η πραγματική φωνή των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις τους.

             ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ:
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ –ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Απεργούμε για:
·         ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-αναπληρωτριών/τών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εξίσωση δικαιωμάτων (π.χ. αδειών) μόνιμων και αναπληρωτών. Προστασία κύησης και μητρότητας. Επίδομα ανεργίας για όλους.
·         Άμεση εφαρμογή της δημόσιας δωρεάν δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με ίδρυση όλων των αναγκαίων νέων νηπιαγωγείων, άμεσες λύσεις για κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές, μόνιμοι μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών.
·          Σύσταση οργανικών θέσεων για τις υπάρχουσες ειδικότητες.
·         Δημιουργία δύο Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολείο. Ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων και όλων των δομών Ειδικής Αγωγής. Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση.
·         Υπεράσπιση του διδακτικού μας ωραρίου και της ώρας σίτισης.
·      Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
·                                           Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων των 3 μνημονίων.
·                                           Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
·                                           Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.– να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
·                                           Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
·         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
·         Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.
Πάνω απ’ όλα απεργούμε και διαδηλώνουμε.
Γατί δε θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι και σκυφτοί!
 Δε θέλουμε να εκπαιδεύουμε μια νέα γενιά που θα ζήσει χειρότερα από μας,
 με σκυμμένο κεφάλι, χωρίς δικαιώματα.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου