συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΟΕΝΓΕ: Αιδώς Αργείοι

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ

Πέρα από τα αναγραφόμενα στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ με τα οποία συμφωνούμε, επιπρόσθετα τονίζουμε :

1. Η πανηγυρική επιβεβαίωση πως η ηγεσία του "Μετώπου" λειτουργεί ως πλασιέ ενός συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου (Μιχαήλ) εγείρει σοβαρότατες υποψίες για τα τεράστια χρηματικά ποσά που είχε απομυζήσει το συγκεκριμένο γραφείο από τις Ενώσεις για τις προσφυγές 2014-2015 και για την προχειρότητα με την οποία είχε χειριστεί το θέμα (π.χ. για το γεγονός πως είχε αφήσει τελείως έξω επικουρικούς και ειδικευόμενους και για το γεγονός πως αγνόησε πάρα πολλά ονόματα συναδέλφων που είχαν οριστεί από τις Ενώσεις για τις αντιπροσωπευτικές προσφυγές).

2. Είναι αυτονόητο πως η ηγεσία του "Μετώπου" αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για οποιαδήποτε νομική περιπλοκή τυχόν προκύψει σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών από την "παράπλευρη" δεύτερη τριτανακοπή που κατατέθηκε πίσω από την πλάτη της ΟΕΝΓΕ χωρίς καμία ενημέρωση προς την ΟΕΝΓΕ και προς τις Ενώσεις, την οποία η ηγεσία του "Μετώπου" υιοθετεί και διαφημίζει.
 

-------------------------------------------------------------------------

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 24 Απριλίου 2018
Α.Π:8774


ΠΡΟΣ:
  • ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • ΜΜΕ

 ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε βρίσκεται στο στόχαστρο των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτή τη φορά όμως η αθλιότητά τους ξεπέρασε κάθε όριο.
Έκπληκτοι μαθαίνουμε από την επίσημη ιστοσελίδα τους («Υgeianet») πως η ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης έσπευσε να υιοθετήσει ΑΛΛΗ διαδικασία τριτανακοπής στο ΣτΕ (!) για να προλάβει την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε (!!) έτσι ώστε την… «δόξα» να την πάρει ένα συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο (!!!).                   
Και αυτό ενώ ξέρουν ότι οι συγκεκριμένοι δικηγόροι ουδέποτε πρότειναν την διαδικασία της τριτανακοπής, παρόλο που η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε αμέσως μετά την έκδοση της επίμαχης απόφασης τους είχε ζητήσει να γνωμοδοτήσουν  για τις ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να προβεί η Ομοσπονδία.
Και αυτό ενώ ξέρουν πως εδώ και πολλές εβδομάδες η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε έχει αποφασίσει την διαδικασία της τριτανακοπής και συλλέγει τα απαιτούμενα στοιχεία συναδέλφων από όλη την χώρα.

Ασφαλώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ανώνυμων αρθρογράφων του Ygeianet να αναλαμβάνουν ρόλο πλασιέ συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να συκοφαντούν τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών λέγοντας ότι βρίσκονται «σε κατάσταση ύπνωσης». Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να ενημερωθούν όλα τα μέλη των Ενώσεων  για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας και να συμπεριληφθούν όλοι οι συνάδελφοι στην τριτανακοπή που θα ασκηθεί με ευθύνη της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.
Επειδή κάποιοι έχουν κοντή και επιλεκτική μνήμη, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής: 
- Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ (Φεβρουάριος 2018), ζήτησε από  τους δικηγόρους στους οποίους είχε ανατεθεί η προσφυγή το 2014, να ενημερωθεί για την απόφαση του ΣτΕ και τις περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες.   
- Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε συνεδρίασε στις 8/3/18 & στις 23/3/18 και ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει και άλλες γνώμες νομικών προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.
- Στη συνεδρίαση του Γ.Σ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε στις 29/3/18 αποφασίστηκε να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα σε εθνικό επίπεδο πριν την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να αναλάβει η Ομοσπονδία τα δικαστικά έξοδα της τριτανακοπής. Παράλληλα το Γ.Σ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε κάλεσε τις Ενώσεις να συντονίσουν τις ατομικές προσφυγές, στα Διοικητικά Πρωτοδικεία για τους μόνιμους συναδέλφους και στα Πολιτικά Δικαστήρια για τους συναδέλφους ειδικευόμενους και τους συναδέλφους επικουρικούς.
- Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε ομόφωνα αποφάσισε να αναθέσει την άσκηση της τριτανακοπής στο δικηγορικό γραφείο το οποίο την είχε προτείνει.
Η  Ο.Ε.Ν.Γ.Ε έδωσε διορία στις Ενώσεις να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να τα στείλουν στην Ομοσπονδία έως τις 20 Απριλίου προκειμένου να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που είχε στη διάθεση της.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η συλλογή των στοιχείων είναι στη φάση της ολοκλήρωσης. Χιλιάδες συνάδελφοι έστειλαν τα στοιχεία τους στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε μέσω των Ενώσεων τους αλλά και μεμονωμένα και θα συμπεριληφθούν στην τριτανακοπή. Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε αμέσως μετά την κατάθεση της τριτανακοπής θα εκδώσει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.                                                                                                                                                               
Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν για μία ακόμη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου