συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στους εκλεγμένους αναπληρωτές στα ΔΣ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ


ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                          Αθήνα, 02-08-2019
Π.Κυριακού 10                                                                   
Αμπελόκηποι - Αθήνα                                                               
Email: belmeath@gmail.com                                            

ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΑ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ -  ΔΟΕ
Στα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ εκλέχτηκαν, για τη διετία 2019 – 2021, αναπληρωτές συνάδελφοι. Στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκλέχτηκε, από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ο Αντρέας Καργόπουλος, Χημικός, αναπληρωτής για πάνω από 10 χρόνια και στο ΔΣ της ΔΟΕ  εκλέχτηκε από τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ο Παναγιώτου Χρήστος αναπληρωτής στην ειδική αγωγή. Διεκδικούμε οι δύο εκλεγμένοι συνάδελφοι, καθώς και όλοι οι αναπληρωτές που εκλέγονται σε οποιοδήποτε όργανο του συνδικαλιστικού κινήματος, να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, όπως και οι μόνιμοι.  Σε πλήρη αντίθεση με την παραπάνω θέση, στις  εκλεγμένες  αναπληρώτριες με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων  Κική Γιανάτου το 2015 στο ΔΣ της ΟΛΜΕ που υπηρετούσε μάλιστα στην ΕΛΜΕ Β΄Εβρου, και Δινοπούλου Βαγγελίτσα στο ΔΣ της ΔΟΕ την περσινή χρονιά, δεν δόθηκε το δικαίωμα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας  τους στη διάρκεια της θητείας τους και υποχρεώθηκαν να υπηρετούν στα σχολεία τους και ταυτόχρονα να συμμετέχουν στα ΔΣ των  ομοσπονδιών τους.

            Μαζί με την αταλάντευτη πάλη μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, διεκδικούμε για τους συναδέλφους αναπληρωτές ίσα δικαιώματα με τους μονίμους (π.χ. 12μηνη Συλλογική Σύμβαση, εξίσωση όλων των τύπων αδειών, μέτρα στήριξής τους για να έχουν ένα ανθρώπινο επίπεδο επιβίωσης κ.α.). Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας – εξίσωση δικαιωμάτων με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Διεκδικούμε, οι αναπληρωτές, να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή να τους εξασφαλίζεται όχι μόνο το δικαίωμα εκλογής αλλά και η δυνατότητα δράσης ως εκλεγμένοι στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ
Απαιτούμε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα για κάθε αναπληρωτή/τρια να συμμετέχει στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών μας με αντίστοιχους όρους με αυτούς των μονίμων συναδέλφων μας, λαμβάνοντας πλήρη συνδικαλιστική άδεια με πλήρη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από την ημερομηνία πρόσληψης.
Απαιτούμε να δοθεί πλήρη συνδικαλιστική άδεια στον Καργόπουλου Αντρέα και Χρήστο Παναγιώτου με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Απαιτούμε από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση των αναπληρωτών συναδέλφων στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν σαφή θέση και να απαιτήσουν την άμεση λύση του προβλήματος.                                                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου