συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Η κατάργηση των Γ.Σ. της ΕΛΜΕ και οι “οριοθετημένες” κινητοποιήσεις


Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ -Θ

Η κατάργηση των Γ.Σ. της ΕΛΜΕ και οι “οριοθετημένες” κινητοποιήσεις

ΔΑΚΕ –  ΣΥΝΕΚ, αλλά και ΠΑΜΕ καταπατούν τις καταστατικές διαδικασίες που ισχύουν στις Γενικές Συνελεύσεις
 
Την Τρίτη, 4/2/2020,για μια ακόμη φορά, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΑΜΕ διέλυσαν τη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ επιδεικνύοντας περιφρόνηση στις διαδικασίες του σωματείου, όπως ορίζονται από το καταστατικό, αλλά και στον εκπαιδευτικό κόσμο και ιδιαίτερα σε όσους προσήλθαν για να πάρουν μέρος στη Γ.Σ. Οι ίδιες παρατάξεις από κοινού με τον πρόεδρο, ο οποίος οφείλει να τηρεί το καταστατικό, αρνήθηκαν ακόμη και να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα και να αποφασίσει το σώμα, λέγοντας ότι αυτό το δικαίωμα το έχει  το Δ.Σ. και οι παρατάξεις! Αυτή την παρωδία διαδικασιών την καταγγείλαμε και αποχωρήσαμε μαζί με συναδέλφους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ίδιες δυνάμεις  εδώ και τέσσερα χρόνια δεν αναγνωρίζουν τις Γ.Σ. εκτός από την απολογιστική, προκειμένου να γίνουν οι εκλογές. Κι ενώ οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, προκειμένου να συγκαλύψουν τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων τους είναι αντίθετες σε κάθε διαδικασία βάσης και έκφρασης των συναδέλφων, εντυπωσιακή παραμένει η σύμπλευση του ΠΑΜΕ με ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ. Γιατί αν και αντιτίθεται στον αντισυνδικαλιστικό νόμο που βάλλει εναντίον των καταστατικών των σωματείων, αρνείται την εφαρμογή του άρθρου του καταστατικού σχετικά με τις διαδικασίες των Γ.Σ. Βέβαια, η στάση του αυτή εξηγείται καθώς το αγωνιστικό σχέδιο του ΠΑΜΕ κινείται στη λογική “να βγάλει ο κόσμος συμπεράσματα” και “περιμένοντας να ωριμάσουν οι όροι και οι προϋποθέσεις”. Έτσι, περιορίζεται σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εν αναμονή των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες δε συγκροτούν αγώνες με προοπτική νίκης.

Με την τακτική τους αυτή οδηγούν στην αποσυσπείρωση του εκπαιδευτικού κόσμου από τις διαδικασίες του σωματείου αντί της συμμετοχής του, όπως προσχηματικά επικαλούνται και πλήττουν το σωματείο και τις διαδικασίες του. Χαρακτηριστικό δε της στάσης όλων είναι η μετάθεση της ημερομηνίας της Γ.Σ. από την Πέμπτη 6/2, που είχε αποφασιστεί δέκα μέρες πριν για την Τρίτη 4/2, ανακοινώνοντάς τη στα σχολεία μόλις μια μέρα πριν. Και μάλιστα στην ανακοίνωση δε γράφονταν ούτε τα θέματα της Η.Δ.

Οι ίδιες παρατάξεις  συνεχίζουν να αγνοούν ακόμη και την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το θέμα, όταν τέθηκε σε συνεδρίασή του  (26/2/2019), μετά από την καταγγελία τους ενάντια στην τότε αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ και εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων που μετέφερε την απόφαση της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ στη Γ.Σ. των Προέδρων. Τότε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, θεωρώντας ότι βάσει του άρθρου 31 του καταστατικού της Ε΄ ΕΛΜΕ –Θεσσαλονίκης  που προβλέπει ότι “η έκτακτη Γ.Σ. θεωρείται ότι έχει απαρτία με οσαδήποτε μέλη παρόντα”, προσμέτρησε τις ψήφους  της Γ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στη Γ. Σ. των προέδρων σχετικά με την εισήγηση της ΟΛΜΕ. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και των  ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ στη συγκεκριμένη συνεδρίασή του αποδέχθηκαν το καταστατικό της Ε΄ ΕΛΜΕ για να καταμετρηθεί η ψήφος της Ε΄ ΕΛΜΕ! 

Η προσπάθεια να αποκλειστούν οι συνάδελφοι από τη λήψη αποφάσεων υπονομεύει την αναγκαία συμμετοχή στους αγώνες ενάντια στο μπαράζ αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Επιδιώκουν να μη συζητηθεί ούτε να αποφασιστεί κανένα άλλο αγωνιστικό σχέδιο με προοπτική νίκης.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις και τον απεργιακό αγώνα για να μη περάσουν τα αντιασφαλιστικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, ξεπερνώντας αγώνες οριοθετημένους με ημερομηνία λήξης  απαιτώντας κλιμάκωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου