συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Κάλεσμα στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία, Τετάρτη 24/2/2010


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
19/2/2010
ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ

Βαρύγδουπες οικονομικές αναλύσεις (από αναλυτές αμειβόμενους με παχυλούς μισθούς) στοιχειώνουν την καθημερινότητα μας. Ένας είναι ο κοινός παρονομαστής: οι μισθωτοί πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της κρίσης, τα κέρδη του κεφαλαίου πρέπει να μείνουν ανέγγιχτα ή και να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.
ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ (ΤΑ) ΜΕΤΡΑ!
Η κυβέρνηση παγώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τους μισθούς μας, που σημαίνει απώλεια εισοδήματος περίπου 6% (λόγω πληθωρισμού), η οποία θα μας ακολουθεί για όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι και τη σύνταξη.Κόβει το 10% των επιδομάτων μας (εκτός οικογενειακών, σπουδών, κινήτρου απόδοσης), και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2010. Δεν ξεκαθαρίζει ακόμη τι θα γίνει με τη φορολόγηση: αν η μηνιαία παρακράτηση φόρου θα διπλασιαστεί (επιπλέον μείωση 80-170 ευρώ το μήνα) με την προοπτική να …τα πάρουμε πίσω σε ένα χρόνο (αν μαζέψουμε βέβαια τις απαιτούμενες αποδείξεις)! Αυξάνει (κι άλλο) τους έμμεσους φόρους, με πρώτο και καλύτερο τον φόρο στα καύσιμα, που όλοι γνωρίζουμε ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών σε όλα τα είδη βασικής κατανάλωσης.
ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ

  • Ετοιμάζονται αλλαγές στο ασφαλιστικό με πρώτη την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών από 5-15 χρόνια, που θα κατέβει για ψήφιση τον Μάρτη. Οι αρχικές «καθησυχαστικές» διαβεβαιώσεις του κ. Λοβέρδου ότι η εφαρμογή του μέτρου θα αρχίσει σταδιακά μετά το 2013 ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, που δήλωσε ξεκάθαρα ότι Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ. Ταυτόχρονα προσπαθούν να αλλάξουν τον χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Σύμφωνα με τις προτάσεις της κυβέρνησης, το ασφαλιστικό σύστημα μετατρέπεται σε κεφαλαιοποιητικό, σε ένα σύστημα δηλ. όπου παύει να υπάρχει η έννοια της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά αντίθετα ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να φροντίζει ο ίδιος προσωπικά για τη σύνταξη του. Και αυτό γιατί αντί για συντάξεις που υπολογίζονται στη βάση των τελευταίων καλύτερων ετών του εργάσιμου βίου του εργαζομένου, περνάμε σε ενιαία κατώτερη σύνταξη 360 ευρώ για όλους, και σε υπολογισμό της σύνταξης με βάση όλα τα έτη του εργάσιμου βίου. Που οδηγεί αυτό; Σε δραστική μείωση των συντάξεων και στον εξαναγκασμό των ασφαλισμένων να αναζητούν και συμπληρωματικές καλύψεις (ιδιωτικές συντάξεις, κ.λπ.).
  • Έρχεται η κατάργηση του 14ου μισθού!!! Η Ε.Ε. το θεωρεί δεδομένο η κυβέρνηση μάς το φέρνει σιγά -σιγά. Τα σχόλια εδώ περιττεύουν. Στην ουσία προσποιούνται πως ξεχνάνε ότι ήδη με τις περικοπές που έχουν γίνει ο 14ος μισθός έχει εξανεμιστεί. Ταυτόχρονα έρχεται νέα φοροεπιδρομή.Αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% και νέα αύξηση στο φόρο για τα καύσιμα, την ενέργεια κ.λπ.
  • Και φυσικά τα εφιαλτικά σενάρια δεν σταματούν εδώ: τριετές πάγωμα μισθών, κατάργηση των δώρων, ακόμη και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δημοσίων υπαλλήλων είναι τα μέτρα που οραματίζονται οι Βρυξέλλες.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Τα golden boys της δημοσιογραφίας, μας παρουσιάζουν ένα σενάριο που θα ήταν για γέλια, αν δεν δικαιολογούσε τόσο τραγικές καταστάσεις: ο πρωθυπουργός δίνει καθημερινές μάχες στις Βρυξέλλες για να προστατέψει τον Έλληνα εργαζόμενο. Όλες οι περικοπές αποδίδονται στις πιέσεις της Ε.Ε. Μήπως να πάψουμε να τρώμε κουτόχορτο;
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική με την οποία συμφωνεί μέχρι κεραίας. Θεωρεί ότι η μόνη δυνατή διέξοδος από την κρίση είναι το σάρωμα των εργατικών δικαιωμάτων. Στόχος της είναι να φτιάξει μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης, μια Ελλάδα με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, μια Ελλάδα τέτοια που να μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό τόπο για το κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια κυβέρνηση με δεμένα τα χέρια, αλλά ένας πρόθυμος συνεργάτης της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας. Γι’ αυτό και διαφημίζει μέχρι και την εκούσια παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στην Ε.Ε. και παρουσιάζει ως μονόδρομο επιλογές που δεν είναι! Γιατί την ίδια στιγμή που ο κατήφορος των μέτρων δεν έχει τέλος για εμάς, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ και τις περικοπές που εισηγήθηκε η πορτογαλική Κυβέρνηση κι όμως… η καταστροφή της χώρας τους δεν ήρθε! Αντίθετα, η ενασχόληση με την Ελλάδα εξακολουθεί, καθώς είμαστε το καλύτερο πειραματόζωο, αφού κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να κάνουν όλες τις «θυσίες» (των μισθωτών) που τους ζητούν!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
Η «αυστηρή επιτήρηση» της Ε.Ε. που ζητά να μειωθούν οι μισθοί μας (για να εξοικονομηθούν συνολικά μόλις 800 εκ. ευρώ), δεν προβληματίζεται για την αγορά μέσα στο 2010 έξι φρεγατών αξίας 2,5 δις ευρώ από τη Γαλλία (λίγο ακριβό το τίμημα για την –υποτίθεται- πολιτική στήριξη της Ε.Ε.!). Την ίδια στιγμή που μιλάνε για έλλειμμα και δημόσιο χρέος, μπόρεσαν άνετα να χρηματοδοτήσουν πέρυσι με 28 δις ευρώ τις Τράπεζες ώστε το προηγούμενο έτος:
  • Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%.
  • Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7%
  • Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%
    Βέβαια οι τράπεζες είναι το σύστημα, εμείς απλά οι αναλώσιμοι…
Ας αφήσουν το παραμύθι. Έλλειμμα και δημόσιο χρέος έχουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει ένας κρατικός προϋπολογισμός παγκοσμίως που να μην είναι ελλειμματικός. Όμως, αυτή τη στιγμή μόνο η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση τόσο πρόθυμες να δεχτούν κάθε είδους πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι στις πλάτες του λαού τους, προκειμένου να σαρώσουν τις κατακτήσεις αυτού του ίδιου λαού. Γιατί στις πλάτες μας παίζεται σήμερα πολιτικό παιχνίδι: Η Γερμανία έχει κέρδος από την υποτίμηση του ευρώ για να γίνουν οι εξαγωγές της πιο ανταγωνιστικές. Η υπερπροβολή του «προβλήματος της Ελλάδας» βοηθά αυτόν τον στόχο. Και δεν είναι τυχαίο ότι μετά από κάθε δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου για την πιθανότητα η Ελλάδα να χρεωκοπήσει, ακόμη περισσότεροι κερδοσκόποι έκαναν πάρτι στις πλάτες μας, αυξάνοντας τα επιτόκια δανεισμού της χώρας! Ποιον εξυπηρετεί λοιπόν η κινδυνολογία;
Ούτε η οικονομία θα «σωθεί», ούτε η κρίση θα ξεπεραστεί από την περικοπή των αποδοχών μας. Ας μας απαντήσουν οι «φωστήρες» των οικονομικών θεωριών πώς ακριβώς θα βγούμε από την κρίση αυξάνοντας τους άνεργους στο 1 εκ., με το 1/3 του πληθυσμού να ζει στο όριο της φτώχειας, με το μισθό μας να τελειώνει στις 20 κάθε μήνα και τις συντάξεις στα όρια της επιβίωσης;
Να μην τους αφήσουμε να φορτώσουν την κρίση τους στις δικές μας πλάτες!
ΟΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
Θέλουν να μας πείσουν ότι όλα είναι τελειωμένα και κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Ότι ο κόσμος που οραματίζεται ο Παπανδρέου και ο Αλμούνια είναι ο μόνος εφικτός. Εμείς να ακολουθήσουμε το δρόμο της Πορτογαλίας. Με μαζικούς, ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες να ανατρέψουμε την πολιτική τους. Να μην ανεχτούμε καμιά περικοπή στα δικαιώματά μας, καμιά περικοπή στη ζωή μας. Να μην ανεχτούμε να εφαρμοστεί το πριν από λίγους μήνες αδιανόητο!
Η δύναμή μας βρίσκεται στους ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες των ίδιων των εργαζόμενων μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους. Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έχουν μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση των εργαζόμενων με τη συναίνεση που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σύρθηκαν στην απεργία λόγω της πίεσης των εργαζόμενων. Μπορούμε να μετατρέψουμε την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 24 ΦΛΕΒΑΡΗ σε εκρηκτικό ποτάμι οργής, που θα σταματήσει τα σχέδιά τους!
Να γυρίσουμε την πλάτη στις καλοστημένες φωνές του συντεχνιακού διχασμού. Σε όσους προσπαθούν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση μεταξύ μας γιατί φοβούνται την ενοποίηση των αντιστάσεων και των αγώνων.
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ για να πάρει η κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε τις περικοπές και τη λεηλασία των δικαιωμάτων μας. Καμιά υποταγή στις επιταγές της Ε.Ε. και των διεθνών κερδοσκόπων. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν!
ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΜΑΣ!
  • Να μην εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης.Καμιά προσαρμογή, καμιά υποταγή στις επιταγές της Ε.Ε. και των διεθνών κερδοσκόπων. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν!
  • Δεν υποτασσόμαστε στις Ευρωενωσιακές Συνθήκες (Μάαστριχτ, Λισαβόνα, Μπολόνια κλπ), στην ΟΝΕ και στους «όρους» του κοινού νομίσματος, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και το «καθεστώς επιτήρησης». Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ δεν είναι μονόδρομος.
  • Καμιά περικοπή στις αποδοχές μας. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Να σταματήσει η επιδοματική πολιτική και να αυξηθούν οι βασικοί μισθοί στο δημόσιο.
  • Μία σχέση εργασίας στο δημόσιο: η μόνιμη εργασία. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες (παιδεία, υγεία, πολιτισμός κ.λπ.)
Να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα στα ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν δεχόμαστε καμιά αύξηση ορίων ηλικίας ή μείωση συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου