συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση για το πρόγραμμα δράσης στο 35ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ


Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις δημοσίου
Πρόταση για το πρόγραμμα δράσης
Το 35ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ εκτιμώντας:
α) τη συνολική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα και τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.
β) την ανάγκη στήριξης των ηρωικών αγώνων των Διοικητικών, των σχολικών φυλάκων, των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, των καθαριστριών, των εργαζομένων στους δήμους και στην υγεία ενάντια στο κλείσιμο των πανεπιστημίων, των σχολείων, των μονάδων υγείας κ.λπ.
γ) την ανάγκη αλλά και τη δυνατότητα συντονισμού των αγώνων σε ένα ενιαίο, συντονισμένο απεργιακό μέτωπο την αμέσως επόμενη περίοδο που όπως φαίνεται είναι η μόνη αγωνιστική πρόταση που δεν δοκιμάστηκε και συναντά την αποδοχή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων της βάσης.
Αποφασίζει:
1.    Κήρυξη πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης σε όλο το Δημόσιο τη βδομάδα 2-6 Δεκέμβρη με διοργάνωση μαχητικών συλλαλητηρίων σε όλο την Ελλάδα.

2.    Πραγματοποίηση νέων Γενικών Συνελεύσεων σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας και τις ομοσπονδίες, έτσι ώστε το Σάββατο 7/12 σε συνεδρίαση του Γ.Σ. και των ομοσπονδιών να αποφασιστεί συνέχιση του αγώνα με κλιμάκωση, ένταση και μαχητικότητα ώστε να οδηγηθούμε σε καλά προετοιμασμένη απεργία διαρκείας.
3.    Το συνέδριο αποφασίζει να προχωρήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε ένα πολύμορφο αγώνα με καταλήψεις, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις απεργίες, ο οποίος ξεκινάει από τώρα και θα φτάσει στην κορύφωσή του το Φεβρουάριο με απεργία διαρκείας (3μερες ή 5μερες απεργίες με ενδιάμεσες Γ.Σ. που θα καθορίζουν την πορεία της απεργίας). Το Φεβρουάριο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρέπει να βρεθούμε σε ανυποχώρητο και αποφασιστικό αγώνα γιατί είναι η περίοδος που η κυβέρνηση στα πλαίσια του καθεστώτος της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην υγεία  και σε άλλους χώρους εργασίας. Την απεργία διαρκείας θα αποφασίσουν Γ.Σ. που θα γίνουν στους χώρους εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων που θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη της ΑΔΕΔΥ και τις ομοσπονδίες και θα υλοποιήσει το Γεν. Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
4.    Το συνέδριο αποφασίζει η απεργία διαρκείας να ενεργοποιηθεί μέσα από Γενικές Συνελεύσεις στο δημόσιο με ευθύνη της ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες, αν η κυβέρνηση προχωρήσει και θέσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απολύσεων και άλλους εργαζόμενους του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου