συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΕΙΝΑΠ: ανακοίνωση για τις εφημερίες


  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 2ης  Υ.Πε κ. Γ. ΕΥΔΟΚΙΜΙΔΗ

Αθήνα 11/2/2014

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ διαπιστώνει ότι συνεχίζεται  η προκλητική συμπεριφορά εγκληματικής εξαπάτησης από την πολιτεία ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς, όσον αφορά το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών.
      i.         Τακτικές εφημερίες. Συνεχίζονται σε πολλά νοσοκομεία οι οριζόντιες περικοπές μέρους των δεδουλευμένων, επειδή το σχετικό κονδύλι απλά δεν επαρκεί. Αυτές οι περικοπές δεν πληρώνονται ποτέ. Είναι χαρακτηριστικό πως για τις περικοπές του 2012, εισπράξαμε πρόσφατα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την ακόλουθη εκπληκτική απάντηση: «Είχαμε έτοιμα τα οφειλόμενα για να σας τα δώσουμε, αλλά πρόλαβε ο Σταϊκούρας και τα πήρε για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση».
Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις (όπως οι ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούσαν στα νοσοκομεία του ΙΚΑ που έκλεισαν και μετακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία) όπου οφείλονται πολλοί μήνες δεδουλευμένων εφημεριών.
Τέλος, σε κανένα νοσοκομείο στη χώρα δεν έχουν αποζημιωθεί οι γιατροί για τις τακτικές εφημερίες Δεκεμβρίου 2013 και Ιανουαρίου 2014. Μάλιστα, ενώ το κονδύλιο του Δεκεμβρίου 2013 ήταν εκταμιευμένο, το υπουργείο Οικονομικών το απέσυρε επικαλούμενο λήξη οικονομικού έτους στις 31/12/2013 και ακόμα δεν το έχει επανενεργοποιήσει.

     ii.         Πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες. Συνεχίζεται στα μισά και πλέον νοσοκομεία της χώρας η τακτική της παράνομης παρακράτησης των δεδουλευμένων των νοσοκομειακών γιατρών από το Φεβρουάριο του 2013 ή και νωρίτερα. Το πρόσχημα είναι η απαράδεκτη στάση επιτρόπων (παρέδρων) του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αρνούνται να θεωρήσουν τα σχετικά εντάλματα.
Οι λόγοι που επικαλούνται είναι τόσο εξωφρενικά προσχηματικοί, που έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμε πως πρόκειται για συμπαιγνία   των εμπλεκομένων υπουργείων Υγείας – Οικονομίας – Δικαιοσύνης, ώστε να παρακρατούνται τα δεδουλευμένα μας.
Δυστυχώς, τα παραπάνω δείχνουν πως το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα», αν τελικά υπάρξει, θα είναι τελείως πλασματικό μέγεθος γιατί θα προκύψει από την παράνομη καταλήστευση οφειλομένων – εν προκειμένω για παράδειγμα των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών.
Ø    Καλούμε άμεσα όλους τους συναδέλφους να αποσυρθούν από τα προγράμματα εφημεριών όσον αφορά τις πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες.
Ø    Καλούμε τις γενικές συνελεύσεις των γιατρών ανά νοσοκομείο να αποφασίσουν όποιες κινητοποιήσεις κρίνουν απαραίτητες, και εμείς θα τις καλύψουμε. 

                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                                       ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου