συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Όχι στο νέο μνημόνιο - Συγκέντρωση ΔΕΘ, Σαβ. 5/9, Καμάρα, 6μμ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 2/9/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΛΑÏΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ. ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9 ΚΑΜΑΡΑ 6 Μ.Μ.
Hαπελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από συμφωνία με του «Θεσμούς», προχώρησε με τις ψήφους ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ στην υπογραφή ενός νέου αντιδραστικού, αντιλαϊκού μνημονίου.
Το 3ο μνημόνιο περιέχει μέτρα βαθιά ταξικά και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που πλήττουν βάναυσα τους εργαζόμενους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα κατ επιταγή, του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΔΝΤ. Την ίδια ώρα που διαμορφώνουν ένα τοπίο κατεδάφισης όποιων εργατικών δικαιωμάτων απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια ξαναχαρίζουν δισ. στις τράπεζες και στους βιομήχανους.
Το νέο μνημόνιο φέρνει τσάκισμα των μισθών με την αύξηση και μονιμοποίηση της λεγόμενης εισφοράς αλληλεγγύης, ουσιαστική κατάργηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, καταβαράθρωση των συντάξεων με αύξηση των εισφορών, εφαρμογή ρυθμίσεων για τις πρόωρες, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας και ουσιαστική εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, φορολεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων με ΕΝΦΙΑ, και αύξηση της φορολόγησης , μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, αεροδρομίων, ενέργειας κλπ, μέτρα συντριβής των μεσαίων στρωμάτων και της φτωχής – μεσαίας αγροτιάς, καταστροφή των δημόσιων αγαθών, υγείας – παιδείας. Τα χρήματα του νέου δυσβάσταχτου χρέους θα πληρώσει πάλι με αίμα ο λαός μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε το συντριπτικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα σε συστημικό ΝΑΙ στα μνημόνια. Η προσχώρηση του στο μνημονιακό μπλοκ, είναι αποτέλεσμα της λογικής ότι τα μνημόνια μπορούν να καταργηθούν εντός ευρωζώνης και ΕΕ. Στις εκλογές του Σεπτέμβρη επιδιώκεται η σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος ώστε η υλοποίηση των μνημονίων να προχωρήσει απρόσκοπτα.
Ειδικότερα για την εκπαίδευση και το Δημόσιο τομέα, το 3ο μνημόνιο επιβάλλει ένα διαρκές capitalcontrol, για την υλοποίηση των πιο αντιδραστικών μέτρων :
Μείωση του κόστους της εκπαίδευσης. Με μειώσεις συνολικά των δαπανών, νέο μισθολόγιο σύνδεσης μισθού – επιδόσεων, εξορθολογισμό (βλ. αύξηση) ωραρίου, μείωση τάξεων και σχολείων, αύξηση μαθητών ανά τμήμα.
Αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης (εξωτερική, ατομική, σχολείων, μαθητών) σε σύνδεση με επιδόσεις, αποτελεσματικότητα και μισθούς. Θέσπιση καθεστώτος μόνιμης κινητικότητας.
Μαθητεία, δηλαδή τζάμπα εργασία για τους αποφοίτους της Τ.Ε. Επιχειρηματικότητα, δηλαδή υποταγή στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργοδοτών από τα προγράμματα της τεχνικής εκπαίδευσης μέχρι την έρευνα και τα προγράμματα των Πανεπιστημίων.
Στο σχολείο των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, των μνημονίων και της αγοράς, δεν επιτρέπεται να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, να μειωθούν οι μαθητές στην τάξη, να καλυτερέψουν οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, εργαστηρίων και η ενίσχυση των μαθητών. Σ΄αυτό το σχολείο οι εξετάσεις αξιολόγησης και η αγορά υπαγορεύουν τελικά, το περιεχόμενο του μαθήματος. Οι πληροφορίες αφθονούν και η γνώση τελεί υπό διωγμό. «Τα μαθήματα της αδυναμίας, της αμνησίας και της παραίτησης είναι υποχρεωτικά». Ο ανταγωνισμός, η αξιολόγηση και η επιχειρηματικότητα έχουν αναχθεί σε υπέρτατες αξίες. Η διδακτική σχέση δεν μπορεί να αναπνεύσει μέσα από τα προγράμματα πιστοποίησης της ύπαρξής της. Η συλλογικότητα και η δημοκρατία είναι ανάπηρες.
Η νέα συμφωνίαείναι το έδαφος για παραπέρα αντιδραστική εκχέρσωση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης προς όφελος του σχολείου της αγοράς.
Είναι ανάγκη λοιπόν να σκεφτούμε και να δράσουμε, πιάνοντας το νήμα από τις καλύτερες στιγμές των συλλογικών μας αγώνων των τελευταίων χρόνων, να αναμετρηθούμε με τις ανεπάρκειές μας, να δούμε κατάματα τον πραγματικό αντίπαλο, να πάρουμε τα ρίσκα μας επιχειρώντας ταυτόχρονα την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματός μας. Να μην επιτρέψουμε την ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, ανάμεσα στους εργαζόμενους, ως μέσο επιβίωσης στο μνημονιακό τοπίο, που λιπαίνει το έδαφος του φασισμού.
Με τα σωματεία μας και τις συλλογικότητές μας, που άμεσα πρέπει να συντονίσουμε. Σε συμπόρευση και κοινή δράση με τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες γονέων σε ένα πλατύ πανκοινωνικό-πανεκπαιδευτικό μέτωπο για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ και όλων των μνημονίων.
Μπήκαμε σε μια ακόμη προεκλογική περίοδο. Το κίνημα πρέπει να βγει ξανά στο προσκήνιο και να σφραγίσει με τις κοινωνικές ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας από εργατική, ταξική σκοπιά την πολιτική αντιπαράθεση.
ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ !
Η Γ΄ ΕΛΜΕ καλεί τους συνάδελφους να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις των εργαζομένων και του λαού στα εγκαίνια της ΔΕΘ Σάββατο 6μμ στην ΚΑΜΆΡΑ με τα πρωτοβάθμια σωματεία
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου