συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αριστερή Παρέμβαση-Συσπείρωση Ηρακλείου: για τις προσλήψεις αναπληρωτών

ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκπ. Ν. Ηρακλείου
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ!
  • ΜΑΖΙΚΟΙ  ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΜΕ  ΒΑΣΗ ΤΗΝ  ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ, ΤΟ  ΧΡΟΝΟ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ 12μηνες ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ
Συναδέλφισσες, -φοι,
 Αν και ήταν προϋπολογισμένοι για φέτος έστω και 2000 διορισμοί, (σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 25000 και πλέον κενά) η κυβέρνηση τώρα τους ακυρώνει, μιλώντας μόνο για την κάλυψη κάποιων κενών μόνο με αναπληρωτές, αποδεχόμενη κυνικά ότι αρκετά κενά θα μείνουν ακάλυπτα! (δηλώσεις γ.γ κ. Χασάπη σε συνάντηση με συλλόγους Π.Ε και γονείς για τα κενά στις 1/10).  Οι πιστώσεις δεν αρκούν καθώς υπάρχουν ακόμη 500 περ. ακόμα από Κρατικό πρ. και 4000 από Π.Δ.Ε). Οι 12000 ΕΣΠΑ έχουν περιορισμούς σε ειδικότητες, στους χρόνους εκταμίευσης, και περιοχές! (Εξαιρούνται Αττική, Δ. Μακεδονία και Αιγαίο!) Στην προαναφερθείσα συνάντηση μάλιστα ο κ. Χασάπης μίλησε με εντελώς απαξιωτικό ύφος στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς  δηλώνοντας κυνικά ότι «Ο λαός έδωσε απάντηση στις εκλογές» όταν επισημάνθηκε ότι τα μνημόνια δεν επιτρέπουν διορισμούς και προσλήψεις  και «Η χώρα έχει πτωχεύσει και γι αυτό δεν έγιναν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών»,κ.ά.  Βέβαια οι δόσεις στους τοκογλύφους του ΔΝΤ και των Βρυξελλών «τρέχουν» κανονικά…Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων….

Η συνεχής επιδείνωση της κατάστασης που ζούμε τα τελευταία χρόνια (δραματική μείωση του προϋπολογισμού, αδιοριστία, μείωση μισθών,επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας, συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, αύξηση ωραρίου, κατάργηση υποστηρικτικών δομών, ΠΔΣ κ.ά) και τα υπόλοιπα που έγιναν φέτος (κατάργηση προϋπ. 2 χρόνων, παράνομη κατάταξη στους πίνακες και ανατροπές σ΄αυτούς (και στη ζωή μας) με αναγνώριση εκ των υστέρων της διπλής μοριοδότησης στα δυσπρόσιτα,  καθυστέρηση ενός μήνα στις προσλήψεις-μείον ένας μισθός- κ.ά) είναι αποτέλεσμα της ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που ακολουθήθηκε και ακολουθείται από  όλα τα κόμματα του κεφαλαίου και των μνημονίων, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ,  ΣΥΡΙΖΑ, και ΑΝΕΛ  μαζί και πραξικοπηματικά μετέτρεψαν το συγκλονιστικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ ,  και σήμερα η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τις ευλογίες του Αμερικανικού, Ευρωπαϊκού και ντόπιου κεφαλαίου προωθεί το 3ο και πιο αντιδραστικό μνημόνιο με …τη μάσκα της Αριστεράς,  ακολουθώντας την τακτική του σόκ και δέος, αφού από τα 223 μέτρα που προβλέπει ως το 2018, τα 127 πρέπει να ψηφιστούν ως το τέλος της χρονιάς!  Στόχος οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και σε όλο το δημόσιο τομέα (και όχι μόνο), προκειμένου να εξυπηρετηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία… και να διασωθεί ο ύψιστος στόχος της αστικής τάξης για παραμονή στην ΕΕ και το ευρώ.
Ειδικότερα για την εκπαίδευση , το 3ο μνημόνιο προβλέπει μείωση του κόστους της εκπαίδευσης και λιτότητα σε όλα τα επίπεδα, άρα και αδιοριστία και παραπέρα συρρίκνωση του εκπ, προσωπικού, νέες συγχωνεύσεις σχολείων και τμημ., νέο μισθολόγιο με νέες μειώσεις μισθών, σύνδεση μισθού με αξιολόγηση, μαθητεία τζάμπα εργασία στους εργοδότες, επιχειρηματικότητα, αποπολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα με χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Το αντιδραστικό νέο σχολείο της Διαμαντοπούλου, και ο νόμος 4186/2013 του Αρβανιτόπουλου αναφέρονται ρητά ως σημείο αναφοράς!
Συνάδελφοι, όταν λοιπόν στόχος είναι η δραματική συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος του σχολείου της αγοράς, τότε ο μόνος δρόμος για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και της ζωής μας είναι ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου,  Ε.Ε, Δ.Ν.Τ ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθούν μεταξύ μας.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε :
 -Άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία, το χρόνο κτήσης πτυχίου και τις πραγματικές  εκπαιδευτικές ανάγκες.
 -Άμεσο διορισμό  όλων των διοριστέων. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο.
-Αποκατάσταση των αδικιών με άνοιγμα των πινάκων από το 2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
-Άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των λειτουργικών  κενών με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
- Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Καμιά σκέψη για εισαγωγή του θεσμού του voucher στο χώρο της εκπαίδευσης. Πλήρης υπολογισμός ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Μέτρα προστασίας της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους και υπολογισμού της προϋπηρεσίας.
-Επαναλειτουργία όλων των συγχωνευμένων και καταργημένων σχολικών μονάδων. Άμεση ανάκληση των υπό συγχώνευση σχολικών μονάδων.
- Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους. Πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών στα εν λόγω  προγράμματα από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.
-Αύξηση του βασικού μισθού. Οχι στο νέο μισθολόγιο-πεινολόγιο και την αξιολόγηση. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας τους. Ένταξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν εκτός της μόνιμης κατοικίας τους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, θέρμανσης, σίτισης, μείωσης του κόστους μεταφοράς σε κάθε μέσο μεταφοράς.
Συνάδελφοι, όσο η καπιταλιστική κρίση θα βαθαίνει, όσο τα χρήματα των εργαζομένων θα διατίθενται για το χρέος και για τους τόκους, όσο η χώρα θα παραμένει στην Ιερή Συμμαχία των ολιγαρχών της Ευρώπης, στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη, ο εργαζόμενος κόσμος θα βρίσκεται αντιμέτωπος με την πολιτική και οικονομική λεηλασία και η εκπαίδευση επίσης!
Πρόγραμμα δράσης:
-Προτείνουμε άμεσα την σύγκλιση Γ.Σ για το ζήτημα της κάλυψης των κενών και την αντιμετώπιση της λαίλαπας του 3ου μνημονίου με πρόταση για άμεσες κινητοποιήσεις σε συνεργασία με πρωτοβάθμια εκπαίδευση γονείς και μαθητές σε τοπικό και παγκρήτιο επίπεδο.
- Καλούμε τις ομοσπονδίες ΟΛΜΕ –ΔΟΕ αλλά και την ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν αυτήν την πολιτική και να συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της με απεργιακή κλιμάκωση.

ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ,
ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!
ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ- ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου