συγκέντρωση

Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Δυτ. Αττικής: Επαναπρόσληψη του συναδέλφου Βασίλη Τσιράκη


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56
(πρώην Θεοτοκοπούλου)
Πληρ. : Ιακώβου Νένα
Τηλ: 6948-566258, 6909-099055Ελευσίνα 18-10-2015
Αρ. Πρωτ. 64
ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, Μ.Μ.Ε.

ΚΟΙΝ.: Δ.Ο.Ε

Καταγγελία για τις απολύσεις σε φροντιστήρια
Επαναπρόσληψη του συναδέλφου Βασίλη Τσιράκη
Στον κλάδο των φροντιστηρίων, σε έναν κλάδο της εξ’ ορισμού ελαστικής εργασίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων νομιμοποίησε την εργασία χωρίς δικαιώματα (χαμηλά ωρομίσθια, απλήρωτη & μαύρη εργασία) όπως και σε κάθε κλάδο του ιδιωτικού τομέα.
Η συζήτηση όμως για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναβάθμισε περαιτέρω την εργοδοτική επίθεση και αυθαιρεσία στον κλάδο των φροντιστηρίων. Ανεξάρτητα από τη μη οριστικοποίηση του μέτρου ήδη αρκετοί εργοδότες (στη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλοι πανελλαδικά) έχουν ρίξει το βάρος στις πλάτες των εργαζόμενων, μειώνοντας αφενός κατ‘ αναλογία το εργατικό κόστος και προβαίνοντας αφετέρου σε απολύσεις εργαζόμενων με τη μορφή της μη ανανέωσης σύμβασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτηριστική περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας αποτελεί η απόλυση του συναδέλφου εκπαιδευτικού επί 25ετίας Β. Τσιράκη, από το φροντιστήριο Ανατολικό στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο και εργαζόταν την τελευταία τριετία. Ο συνάδελφος, ο οποίος είχε αντιδράσει στις εξαγγελθείσες από τον εργοδότη του φροντιστηρίου μειώσεις ωρομισθίων, αφού προσελήφθη για 2 μόλις ώρες στην αρχή της χρονιάς (έναντι 17 που είχε πέρσι), βρέθηκε απολυμένος, καθώς ο εργοδότης αυθαίρετα προέβη σε καταγγελία της αρχικής αναγγελίας πρόσληψης, ένα μήνα μετά τη σύναψή της.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την απόλυση του συναδέλφου, απαιτώντας την επαναπρόσληψή του με τις διδακτικές ώρες που είχε την προηγούμενη χρονιά.
Ο συλλογικός αγώνας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αγώνας για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και ζωή. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ

ΑΡΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ