Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: παναττική στάση εργασίας για τα πεντάμηνα, Πεμ. 19/11

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2015, Αριθμ. Πρωτ.: 1126

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – 11.00 π.μ. έως τέλος πρωινής βάρδιας
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των χιλιάδων εργαζομένων στην 5μηνη Κοινωφελή Εργασία μέσω Ο.Α.Ε.Δ., προκηρύσσει και καλύπτει συνδικαλιστικά:
Παναττική Στάση Εργασίας για τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, και όλους τους συμβασιούχους την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, από τις 11.00 το πρωί έως την λήξη του πρωινού ωραρίου, προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση-συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα) όπου θα πραγματοποιηθεί Παράσταση Διαμαρτυρίας.
Καλεί επίσης όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων Συλλόγων-Μελών της στην Περιφέρεια Αττικής να στηρίξουν με την συμμετοχή τους την κινητοποίηση.
Οι Εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) έπειτα από μακρόχρονη ανεργία εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι Δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρεθούν ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους θα καταρρεύσουν με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, (εφόσον κατά επιταγή των μνημονιακών Νόμων δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις) και ο δρόμος των εκχωρήσεων-ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες. Με αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο του Δημοσίου και ειδικότερα στους Ο.Τ.Α., ο «φτηνός και ανακυκλώσιμος» εργαζόμενος, με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.


Αγωνιζόμαστε από κοινού για:

  • Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
  • Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το Δημόσιο, για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών άμεση η έμμεση.
  • Σταθερή δουλειά για όλους. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την παραμονή στην δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς και την ουσιαστική κατάργηση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.
  • Εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας. Αμοιβή με βάση τις ισχύουσες αποδοχές των εργαζόμενων στους Ο.Τ.Α. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική-υγειονομική κάλυψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν καθώς και την απόδοση των παροχών που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους όπως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου