Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή ΙΣΑ: ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.. Απόσυρση τωρα του νομοσχεδίου –εκτρώματος!

ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ..
Απόσυρση τωρα του νομοσχεδίου –εκτρώματος!
Η αντεργατική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε πλήρη συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ, έχει μπει στην τελική ευθεία για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Οι αλλαγές που έρχονται  αποτελούν βαθειά αντιλαική τομή που μοναδικό αποτέλεσμα θα έχει νέα φτώχεια και εξαθλίωση για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Μπορεί η «αριστερή» κυβέρνηση με «δάκρυα» στα μάτια και επικοινωνιακές φούσκες με δήθεν «κοινωνικό διάλογο» να προσπαθεί να μας πείσει οτι αγωνίζεται για τη «σωτηρία της χώρας» αλλά ο λαός που πλήττεται κρίνει με βάση τις πράξεις και όχι τις δήθεν προθέσεις. Και η μόνη αλήθεια που ισχύει είναι οτι οι προωθούμενες αλλαγές αποτελούν στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της ΕΕ στην κρίση και μια αγωνιώδη προσπάθεια να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων, των άνεργων και των συνταξιουχων. Ταυτόχρονα, επιβάλλεται ένας απίστευτος ρατσισμός απέναντι στη νέα γενιά που την «αξιολογούν» για μια σύνταξη των 170 ευρώ, ένα μισθό των 300 ευρώ και μια δουλειά 5μηνης ανάσας (όταν τη βρίσκει) μέσα στην ασφυξία της ανεργίας και της μετανάστευσης. Είναι σαφές πως οι νεότεροι συνάδελφοι που αναγκάζονται τα τελευταία χρόνια να μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό αποκτούν ένα ακόμα αντικίνητρο για να επιστρέψουν στη χώρα τους. Για πολλούς νέους επιστήμονες η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα σημάνει και την ολοκληρωτική απομάκρυνση από την άσκηση του επαγγέλματος. Στα επόμενα χρόνια μόνο μια μικρή ελίτ θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε επίπεδο φορολογίας και εισφορών. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε μετάλλαξη της γεωγραφίας πολλών επαγγελμάτων ενώ σε ότι αφορά τους γιατρούς θα προωθήσει τάχιστα τη συγκέντρωση σε μεγάλους ιατρικούς ομίλους και διαγνωστικά κέντρα.. 


Είναι προφανές πως το σύνολο των αλλαγών του ασφαλιστικού συστήματος έρχεται να φέρει σημαντικές ανατροπές τόσο στις αμοιβές όσο και στις συντάξεις και την υγειονομική περίθαλψη. Αγκαλιάζει δηλαδή συνολικά το «σχέδιο ζωής» κάθε ανθρώπου. Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με αυτό το το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης και των δανειστών.

Ως αγωνιζόμενοι υγειονομικοί διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από το μπλοκ της ευρωμνημονιακής ιατροσυνδικαλιστικής κοινοβουλευτικής γραφειοκρατίας (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) που μέσα από τα προεδρεία των ιατρικών συλλόγων δήθεν παλεύουν ενάντια στο νομοσχέδιο ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων κάποιων μειοψηφικών στρώματων «επιστημόνων» - εργοδοτών ή/και μεγαλομετόχων, αδιαφορώντας πλήρως για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων συναδέλφων τους.. Στα απαράδεκτα κείμενα των προεδρείων των «επιστημονικών» φορέων (που συντάσσονται από κοινού με τον ΔΣΑ, το ΤΕΕ, το Οικονομικό Επιμελητήριο κλπ) δε ζητούν απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κατρούγκαλου, αλλά χαριεντίζονται στα κανάλια σε συναντήσεις με Τσίπρα και Κατρούγκαλο νομιμοποιώντας τον προσχηματικό διάλογο για την αντιασφαλιστική πολιτική εθελόδουλων κυβερνήσεων-τρόικας.. έχει προταθεί από τους «βαρόνους» του ιατρικού συλλόγου ακόμα και συνάντηση με το σφαγείο της τρόϊκα για να ζητηθεί η εξαίρεση του κλάδου από τη μνημονιακή πολιτική που πλήττει όλη την ελληνική κοινωνία..

Ενάντια στις παραπάνω συντεχνιακές λογικές  θεωρούμε πως είναι αναγκαίος ο κοινός μαχητικός αγώνας όλων των εργαζομένων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, των άνεργων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας, των συνταξιούχων κόντρα στην πολιτική και τα συμφέροντα της κυβέρνησης,της εργοδοσίας και των δανειστών. Σε κοινό αγώνα με το κίνημα των πεντάμηνων των δήμων, τις κινητοποιήσεις των νοσοκομείων, την απεργία των ναυτεργατών, των λιμενεργατών και των αγροτών, τις δεκάδες μικρές και μεγάλες απεργίες στους χώρους δουλειάς. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·         Να αποσυρθεί το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Ρέππα, Σιούφα, Πετραλιά και οι μνημονιακοί)
·         Να μειωθούν δραστικά οι εισφορές για σύνταξη και να καταργηθούν εντελώς οι εισφορές για υγεία, πλήρης πρόσβαση όλων σε δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο από τη γενική φορολογία
·         Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους άνεργους. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση
·         Όλοι οι πολίτες, Έλληνες και μετανάστες, εργαζόμενοι και άνεργοι να έχουν ελεύθερα και χωρίς προυποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ενα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία
·         Κανονικές προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα. Να διασφαλιστεί νομοθετικά ότι οι υπάλληλοι υγειονομικοί δε θα βαφτίζονται «συνεργάτες»
·         Σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους. Κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και των μορφών ελαστικής απασχόλησης (μπλοκάκια, επικουρικοί, vaoucher, «ωφελούμενοι»).
·          Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δις που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ
·          Ανώτατο συνταξιοδοτικό όριο στα 30 χρόνια εργασίας ή στα 60έτη ηλικία. Καμία σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!
Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να απαλλαγούμε από:
Ø  Τη μηχανή του χρέους, που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε και τα αποθεματικά των ταμείων.
Ø  Τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», στο βωμό των οποίων θυσιάζονται οι κοινωνικές δαπάνες κι οι ασφαλιστικές ανάγκες. Γι’ αυτό απαιτούμε: αύξηση των κοινωνικών δαπανών με επιβάρυνση της εργοδοτικής πλευράς και όχι των μισθών.
Ø  Από τους νόμους των αγορών και των τραπεζών, που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων στο όνομα της υψηλότερης «απόδοσης». Γι’ αυτό απαιτούμε: έξω οι τράπεζες και οι αγορές από τα ταμεία, έξω τα ταμεία από το χρηματιστηριακό τζόγο.
Ø  Από τις απαιτήσεις των εργοδοτών, των «επενδυτών» και της «ανάπτυξης», που θέλουν μια τυπικά ή ουσιαστικά ανασφάλιστη εργασία, με τη μείωση της εισφοράς τους ή κάλυψή της από το κράτους (δηλ. απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσω της φορολογίας).
Ø Από τη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ, που βρίσκονται -χρόνια τώρα, αλλά και στην εποχή των μνημονίων- πίσω από κάθε αντιασφαλιστικό μέτρο.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου