συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ψήφισμα ΣΕΕΝ«Εργατική Αλληλεγγύη»: Όχι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις ενάντια στον Χ. Ζαγανίδη

Όχι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις ενάντια στον Χρήστο Ζαγανίδη.
 
Όχι στα σχέδια  διάλυσης της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης!

Το ΔΣ και τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» εκφράζουμε την ταξική αγωνιστική μας αλληλεγγύη στον Πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χ. Ζαγανίδη, γνωστό αγωνιστή του εκπαιδευτικού και γενικότερα εργατικού-λαϊκού κινήματος. Ο Χρήστος Ζαγανίδης είναι γνωστός όχι μόνο για τους αγώνες του αλλά και για το ήθος του και την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του από τις γραμμές των ταξικών, εργατικών δυνάμεων.
Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε τις αντεργατικές, αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που γίνονται όχι μόνο από δυνάμεις του τέως και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού αλλά και παρατάξεις που ανήκουν στο ταξικό εργατικό κίνημα και συμπαρατάσσονται μαζί τους.
Σεβόμαστε απόλυτα την αυτοτέλεια κάθε σωματείου αλλά όταν επιλέγουν να συκοφαντήσουν και να σπιλώσουν τον πρόεδρο ενός από τα πιο αγωνιστικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας την καρατόμησή του, οφείλουμε να πάρουμε θέση.

Η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης , όπως και όλες οι ΕΛΜΕ της πόλης, το διάστημα της σκληρής μνημονιακής πολιτικής με πρόεδρο το Χ. Ζαγανίδη υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται το δίκαιο όλων των συναδέλφων με συλλογικό και αποφασιστικό τρόπο, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη των αγώνων του κλάδου, στη νικηφόρα εξέλιξή τους στην περίοδο της διαθεσιμότητας των συναδέλφων της τεχνικής εκπαίδευσης και το συντονισμό του εκπαιδευτικού αλλά και του εργατικού κινήματος της πόλης, και αυτή την πορεία θέλουμε να υπερασπίσουμε.
Η ενορχηστρωμένη συκοφαντική εκστρατεία με στόχο  την απομάκρυνση του Χ. Ζαγανίδη από τη θέση του προέδρου, έχει στόχο να ανακόψει την αγωνιστική δράση της Ε΄ ΕΛΜΕ ενόψει και των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που έχουν εξαπολυθεί και των μνημονιακών ρυθμίσεων που προχωράνε.
Η πολιτική συνδικαλιστική αντιπαράθεση με συκοφαντίες και ανυπόστατες κατηγορίες, χωρίς αρχές και ήθος  ιδιαίτερα οι καταγγελίες για ευαίσθητα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης δεν ανήκουν στις παραδόσεις του προοδευτικού εκπαιδευτικού κινήματος. Πολύ περισσότερο, η  μεθόδευση να τσαλαπατηθεί το καταστατικό και να επιστρατευτεί ο κανονισμός της Βουλής για τα σωματεία, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται με τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ και το 3ο μνημόνιο να παρέμβει στη λειτουργία των σωματείων
Καλούμε τους συναδέλφους της Ε ΈΛΜΕ συλλογικά και δημοκρατικά μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και με βάση τις καταστατικές αρχές των σωματείων και τις Γ.Σ. να μην επιτρέψουν να παρθούν αποφάσεις  διάλυσης του σωματείου για το καλό του κλάδου στην δύσκολη συγκυρία που διανύουμε .
Κοζάνη 20/5/2016
Για το ΔΣ
ο πρόεδρος                                                    ο γραμματέας
                  Ασαλουμίδης Κωνσταντίνος                               Νιάκας Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου