συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Με 2 έδρες οι Παρεμβάσεις στην νέα ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.




ψήφισαν 85

εκλογικό μέτρο 5


ψήφοι   έδρες
ΔΑΚΕ 18 4 *
ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 15 3
ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚ) 14 3
Ενωτική Αγων. Εκκίνηση (ΣΥΡΙΖΑ) 13 3 *
Παρεμβάσεις102
ΜΕΤΑ 8 1 *
Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή 5 1
Αγώνας-Αντίσταση-Ανατροπή 2
ΣΥΝΟΛΟ 85 17

Στην πρώτη συνεδρίαση του Γε­νικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, που έγινε την Παρασκευή 9.12.2016, συγκροτήθηκαν οι επιτροπές και εκλέχτηκε η Εκτε­λεστική Επιτροπή (ΕΕ). Στη 17μελή ΕΕ, η ΔΑΚΕ με 18 ψήφους πήρε 4 μέλη (το 4° μετά από κλήρωση). Η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ με 15 ψήφους 3 μέλη. Η ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚ) με 14 ψή­φους πήρε 3 μέλη. Η ΕΑΚ (παρά­ταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ) με 13 ψήφους πήρε 3 μέλη στην ΕΕ (την 3η μετά από κλήρωση). Οι Παρεμ­βάσεις με 10 ψήφους έβγαλαν 2 μέ­λη στην ΕΕ. Το ΜΕΤΑ με 8 ψήφους έβγαλε ένα μέλος στην ΕΕ, καθώς ήταν άτυχο στην κλήρωση όπου διεκδίκησε το 2ο μέλος. Η Δημοσιοϋ­παλληλική Ανατροπή με 5 ψήφους έβγαλε ένα μέλος ενώ η «Αγώνας- Αντίσταση-Ανατροπή» κατέβηκε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και πήρε 2 ψήφους.

Στη σύντομη συζήτηση που ακο­λούθησε οι Παρεμβάσεις ανέδειξαν τη μεθόδευση για το πώς φτάσαμε στην απεργία στις 8/12 και τα προβλήματα στη συμμετοχή και τη δυναμική της και κυρίως την έλλει­ψη αγωνιστικού σχεδίου με προο­πτική για τη συνέχεια.


Στη συζήτηση τέθηκε και η από­πειρα να κλαπεί η 10η έδρα των Παρεμβάσεων με τα κόλπα στον υπολογισμό του μέτρου ώστε να υιοθετείται η ενισχυμένη αναλογι­κή οδηγώντας τη 10η έδρα σε κλή­ρωση ανάμεσα στις Παρεμβάσεις (με μεγαλύτερο υπόλοιπο) και στη ΔΗΣΥΠ με τις ψήφους στην εφο­ρευτική επιτροπή των ΔΗΣΥΠ, ΔΑ­ΚΕ και ΔΑΣ/ΠΑΜΕ (βλ. αναλυτικά τη δήλωση των εκλογικών εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ).

Η ΔΗΣΥΠ επέμεινε στην επιλογή της, ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ παραδέχτηκε ότι από θέση αρχών έχουν δίκιο οι Παρεμβάσεις και αναφέρθηκε σε λάθος χειρισμό, από μεριάς τους, στην εφορευτι­κή επιτροπή. Καλοδεχούμενη αυ­τή η παραδοχή, παρότι δεν εξηγήθηκε πώς γίνεται να είναι προσω­πικό λάθος του εκπροσώπου της ΔΑΣ στην εφορευτική, όταν αυ­τός την πρώτη φορά υπερψήφισε τον σωστό υπολογισμό του μέ­τρου που απέδιδε την έδρα στις Πα­ρεμβάσεις και στη συνέχεια άλλαξε στάση (υπέρ της ένστασης της ΔΗΣΥΠ) μετά από συζήτηση που είχε με στελέχη της ΔΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου