συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΔΟΕ: Επιθέσεις κατά εκπαιδευτικών σε Ικόνιο, Περιστέρι, Κερατσίνι



Συναδέλφισσες συνάδελφοι.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με αφορμή διαφόρων ειδών επιθέσεις (φραστικές, νομικές κλπ.) που δέχονται οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων στο Ικόνιο, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και αλλού από μερίδα γονέων, καθώς και την ένταση που βιώνουν, καθημερινά σχεδόν, μετά την ένταξη των προσφυγόπουλων στα συγκεκριμένα σχολεία, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Στηρίζουμε τις/τους συναδέλφους με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά, ηθικά)  για οποιαδήποτε περίπτωση πράξεων που θίγουν την προσωπικότητά τους, δυσκολεύουν ή παρακωλύουν το παιδαγωγικό τους έργο ή θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στον εργασιακό τους χώρο. Η προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών και η παρέμβαση στο πώς και τι θα διδάσκουν αποτελεί ανοιχτή πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα. Πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται με έναυσμα την εκπαίδευση των μαθητών προσφύγων στη δημόσια εκπαίδευση.
Καταδικάζουμε τις φραστικές επιθέσεις, που έχουν δεχτεί από μερίδα γονέων προσπαθώντας να φορτώσουν στις/στους εκπαιδευτικούς τις όποιες πολιτικές ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας, έχουν προκύψει μετά τον ερχομό των προσφυγόπουλων στα σχολεία.
Κάνουμε σαφές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πως οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται από πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του κλάδου.  
Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο σχολείο, υπερασπιζόμενες/οι τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου