συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών - ΑΡΣΥ: Απάντηση στις "ευχαριστίες" του υπουργείου Υγείας



    Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών
  


Το Υπουργείο Υγείας "ευχαριστεί" τους νοσηλευτές...

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς και δημοσίως, όλες τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, που με αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσίας, κράτησαν σε δύσκολες στιγμές όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το υπουργείο Υγείας ευχαριστεί το νοσηλευτικό προσωπικό που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους που τις είχαν ανάγκη, τόσο στις μεγάλες Δομές Δημόσιας Υγείας των αστικών κέντρων, όσο και στο πιο απομακρυσμένο Περιφερειακό Ιατρείο των άγονων περιοχών της χώρας. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεν μπορεί παρά να δεσμευτεί για τη συνέχιση με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, της προσπάθειας ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ και ανακούφισης ενός κλάδου που συμβάλλει καταλυτικά στην αξιόπιστη και αποτελεσματική φροντίδα των πολιτών. Πεποίθηση της ηγεσίας είναι ότι στο τέλος του κύκλου που άνοιξε τον Ιανουάριο του 2015, θα παραδώσει ένα σύγχρονο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στο οποίο οι λειτουργοί του, θα μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου παροχές υγείας στους πολίτες, εργαζόμενοι σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας». 

Στο μήνυμα γίνεται αναφορά στα πεπραγμένα του υπουργείου στον τομέα της Νοσηλευτικής Φροντίδας, με την προκήρυξη 1.600 μόνιμων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και 2.500 θέσων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, την αύξηση της χρηματοδότησης για τα δεδουλευμένα, την αύξηση του ωρομίσθιου κατά 20%, την κατοχύρωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την αναβάθμιση των νοσηλευτών στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τη θεσμοθέτηση Νοσηλευτική Διεύθυνση στον Οργανισμό του Υπουργείου Υγείας και το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ) για την καταγραφή μελέτη, τεκμηρίωση και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Νοσηλευτικής (Εκπαίδευση, Άσκηση, Ειδικότητες κ.λπ.).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

"Ευχαριστούμε" τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και τον Υφυπουργό κ. Πολάκη, που νοιάζονται τόσο πολύ για το ΕΣΥ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του. Τους ευχαριστούμε διότι μπορεί να φέρνουν και να ψηφίζουν “περήφανα” το 4ο μνημόνιο, αφού εφάρμοσαν μέχρι κεραίας (και δεν “έσκισαν”) τα προηγούμενα, όμως νοιάζονται για τη δημόσια υγεία.

Τους ευχαριστούμε που εξοντώνουν τον εργαζόμενο και το φτωχό λαό (καρατόμηση μισθών,  συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, φοροληστεία, κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, δουλειά την Κυριακή, απολύσεις συμβασιούχων) αλλά τα βάζουν με τα συμφέροντα που λυμαίνονται την περίθαλψη (χρήσιμη επεξήγηση: συμφέροντα εννοούν το υγειονομικό κίνημα και τα σωματεία, που τα αποκαλούν - όπως και οι Μητσοτάκης, Σημίτης, ΓΑΠ, Σαμαράς και σία - “συντεχνίες” και “φορείς μικροεξουσίας”).

Τους ευχαριστούμε που ξεπουλάνε όλο το δημόσιο πλούτο (ΔΕΗ, δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια, τραίνα) αλλά εγκαινιάζουν, με τα ήδη υπάρχοντα και άδεια από προσωπικό Κ.Υ., μια “εμβληματική μεταρρύθμιση” στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Τους ευχαριστούμε που αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προσλαμβάνουν επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές, 12μηνίτες νοσοκόμους (όπως στο στρατό!), νοσηλευτές με 5μηνη σύμβαση μέσω του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ που μετά 3 μήνες δουλειάς δεν έχουν πληρωθεί ακόμα ούτε ένα ευρώ, και τέλος πάντων αναπτύσσουν όλες αυτές τις φιλολαϊκές συμβάσεις εργασίας που δίνουν έστω και για 1-2 χρόνια δουλειά στον άνεργο για να τον ξαναστείλουν μετά στα αζήτητα.


Τους ευχαριστούμε που τα νοσοκομεία (όπως το ΑΤΤΙΚΟ, ο Ευαγγελισμός κλπ) είναι πλημμυρισμένα από ράντζα, με σαθρή υλικοτεχνική υποδομή και ελλείψεις βασικών υλικών, χωρίς επαρκείς κλίνες ΜΕΘ και χειρουργείων. Όπως και επειδή δεν ξανάνοιξαν τα κλειστά νοσοκομεία του Άδωνη.

Τους ευχαριστούμε για την εργασιακή εξόντωση των υγειονομικών, τις απάνθρωπες εφημερίες, τα χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και τις παράνομες διπλοβάρδιες. Όπως και για τις 1.600 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και τις 2.500 θέσεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που καμαρώνουν ότι πήραν (δεν πειράζει που στο διάστημα αυτό έχουν φύγει πολύ περισσότεροι – στην αριθμητική θα τα χαλάσουμε τώρα;).

Τους ευχαριστούμε πολύ περισσότερο που αντί για τον 13ο και 14ο μισθό μας παίρνουν τώρα κι άλλον ένα, με τη μείωση του αφορολόγητου. Βέβαια ας μην είμαστε κι αχάριστοι. Μας δώσανε αύξηση κατά 20% στο ωρομίσθιο για τα νυχτερινά (μικρή λεπτομέρεια: αυτό είναι 0,65 Ε την ώρα δηλ. 35 ευρώ το μήνα για 7-8 νυχτέρια).

Τους ευχαριστούμε που τον ίδιο αερομεταφερόμενο “τσαμπουκά” της θλιβερής, ολιγομελούς παρά τω υφυπουργώ ομάδας, σε Ζάκυνθο, Σαντορίνη Α.Ε. κλπ τον επέδειξαν και στους εργολάβους των δημοσίων νοσοκομείων, που ζουν και βασιλεύουν, στα μεγαλοκαθηγητικά συμφέροντα, στους μεγαλοκλινικάρχες. Και ιδιαίτερα τους ευχαριστούμε για τον τσαμπουκά τους απέναντι στο ευρωσφαγείο, το ΔΝΤ, τον Σαββίδη, τον Μελισσανίδη κλπ. Εξάλλου αριστερή πολιτική, όπως λέει ο πρωθυπουργός είναι μέσα στο ευρώ και την ΕΕ, μέσα στα νέα τζάκια, μέσα στον καπιταλισμό. Τους ευχαριστούμε που μας ανοίγουν τα μάτια.

Τους ευχαριστούμε που ξεχρεώσανε τους προμηθευτές (και όχι τους εργαζόμενους) και τα νοσοκομεία είναι πλεονασματικά – όπως και η οικονομία. Δεν πειράζει που για το πλεόνασμα και τα κέρδη, δηλ. τον πλούτο, δουλεύουν τα κορόϊδα δηλ. εμείς με 400 ευρώ χωρίς σταματημό (και τις Κυριακές).

Τέλος τους ευχαριστούμε για τα “αντίμετρα” (ισοδύναμα τα έλεγε ο Σαμαράς) που θα ψηφίσουν υπέρ των επιχειρηματιών (μείωση φόρων στα κέρδη, χαριστικές τροπολγίες κλπ) αλλά και για μας (συσσίτια, δωρεάν γάζες, νοσηλεία σε ράντζο κλπ). Δεν νοιώθουμε αδικημένοι, κάθε άλλο.

Επειδή όμως το παραμύθι και το δούλεμα κάποτε έχει τέλος, στη γενική απεργία της 17/5, προτείνουμε να σημάνει ένας ανένδοτος αγώνας ανατροπής, ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τη συστημική δεξιά αντιπολίτευση που τη στηρίζει! Ενάντια στην κυβέρνηση των πολιτκών απατεώνων μέχρι την απελευθέρωση από την ευρωμνημονιακή τυρρανία. Γιατί οι υγειονομικοί, όλοι οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία δεν υπογράφουν το νέο συμβόλαιο θανάτου! Το 4ο μνημόνιο να μην περάσει! Η “ανάπτυξή” τους βγαίνει από το αίμα μας, να την μπλοκάρουμε αποφασιστικά!

Και κάτι ακόμα:
Η ηγετική ομάδα του Υπ. Υγείας μαζί με 4-5 “συνδικαλιστές” που έχει προσλάβει στο γραφείο τύπου της (όπως ο κ. Βαρνάβας), εκτός από τις εικονικές αψιμαχίες με τον κ. Γεωργιάδη έχει φορέσει στολή εκστρατείας (όπως ο συνεταίρος τους κ. Καμένος) απέναντι στον πραγματικό κίνδυνο και εχθρό της άθλιας πολιτικής τους. Την αντικαπιταλιστική, κομμουνιστική αριστερά και τα ταξικά σωματεία και συνδικαλιστές. Η μέθοδος είναι γνωστή από την τακτική του FBI (ίσως τους τη μετέφερε ο Αμερικάνος πρέσβης με τον οποίο έχουν συχνές επαφές τώρα τελευταία): όποιος διαμαρτύρεται, όποιος καταγγέλει, όποιος οργανώνει αντίσταση “έχει οργανωμένο σχέδιο διάλυσης των νοσοκομείων, στρέφεται κατά τη δημόσιας υγείας και των ασθενών, αποτελεί υγειονομικό κίνδυνο”.
Τους προειδοποιούμε:
Δεν σας φοβόμαστε! Δεν θα μας φιμώσετε!
Η λαϊκή οργή θα γίνει σε λίγο ο χειρότερος εφιάλτης σας!
Δεν μας φοβίσανε άλλοι κι άλλοι!
Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει ....
 15/5/2017
ΑΡΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου