συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ κατά μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Θεσσαλονίκη 7 Νοέμβρη 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τις ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ κατά μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Τετάρτη 8 Νοέμβρη
-Συνέντευξη τύπου, έξω από τα δικαστήρια, στις 12.15μ.μ.
-Μαζική παράσταση για την κατάθεση «απολογητικού» υπομνήματος, στη 1μ.μ.

Μετά από μήνυση μεγαλοσυμβολαιογράφου της πόλης, ξεκινούν νέες διώξεις κατά αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και συγκεκριμένα του δασκάλου Ηλία Σμήλιου και  του δικηγόρου Ζήση Κλεισιάρη. Πρόκειται για τη δεύτερη δίωξη που ασκείται για τους πλειστηριασμούς τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη, και έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες στην Πρέβεζα και το Άργος. Στους δύο αγωνιστές αποδίδονται κατηγορίες για μια σειρά από αδικήματα (διέγερση κατά των νόμων, παράνομη βία, παρακώλυση συναγωνισμού) απλά και μόνο γιατί, μαζί με εκατοντάδες πολίτες στη Θεσσαλονίκη και χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα, υπεράσπισαν και συνεχίζουν να υπερασπίζουν το δικαίωμα των εργαζόμενων και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων στη λαϊκή κατοικία, απέναντι στην λεηλασία που ασκούν κυβέρνηση, τράπεζες, funds, υπό την «αιγίδα» και καθοδήγηση της Ε.Ε. και των «Θεσμών».


Όμως η προσπάθεια καταστολής του δυναμικού αυτού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, που σημειώνει νίκες, δεν επιχειρείται μόνον μέσα από τη δικαστική οδό, αλλά και στους δρόμους, με την «αρωγή» των δυνάμεων καταστολής. Δυο φορές στους τελευταίους μήνες διαδήλωση που κάλεσε ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ δέχτηκε τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Κατά την πορεία ενάντια στην επίσκεψη-βράβευση του Γιούνκερ το καλοκαίρι και κυρίως στην πορεία ενάντια στο Summit 2017, (που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων με τη συμμετοχή του Α. Τσίπρα), όπου με αιφνιδιαστικό τρόπο και εντελώς αναίτια, η επίθεση των ΜΑΤ είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του συναγωνιστή μας Κώστα Ξενόπουλου.
Δεν είναι τυχαία όλα αυτά! Σε μια περίοδο που κυβέρνηση, Ε.Ε. και τραπεζίτες επιδιώκουν να εφαρμόσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριαμούς, ώστε να μπορούν πιο εύκολα να αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, το κίνημα αυτό θεωρείται πραγματικά επικίνδυνο για την πολιτική τους. Έτσι, μετά την αποτυχία συκοφάντησης και απαξίωσης του από την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, η επίθεση εναντίον του παίρνει τα γνωστά χαρακτηριστικά της αστυνομικής και δικαστικής δίωξης και καταστολής.
Γι αυτό είμαστε στο πλευρό τους, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, αλλά και τη συμφωνία μας με τον αγώνα και τους στόχους αυτού του κινήματος.
Απαιτούμε:
·                     την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης και κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.
·                     την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας
·                     την τιμωρία των υπεύθυνων για την καταστολή και τους τραυματισμούς διαδηλωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου