συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Αγωνιστική Παρέμβαση: Πρόταση για τη συγκρότηση του προεδρείου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ξεκάθαρη αντίθεση στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις. «Δε θα περάσουν, δε θα εφαρμοστούν» τα μέτρα πρέπει να είναι το σύνθημα του σωματείου απέναντι σε όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση, μαζί με ΕΕ και ΟΟΣΑ για ένα σχολείο της αγοράς, φτηνό, άδειο από μόρφωση, γεμάτο από αυταρχισμό και ελαστικές εργασιακές σχέσεις με στόχο τον απόφοιτο που θα εργαζόμενος των 200 ευρώ.
 Μπροστά στην κυβερνητική επίθεση με τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και τις αντιεκπαιδευτικές εξαγγελίες, η συγκρότηση του προεδρείου δεν μπορεί παρά να έχει σαν βασικό κριτήριο τη δυνατότητα της ΕΛΜΕ να ανταποκριθεί στον αφετηριακό σκοπό της, την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης σαν κοινωνικό αγαθό και μαζί των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, στα πλαίσια του λαϊκού κινήματος. Η συμμετοχή  του κλάδου στην εκλογική διαδικασία στις 14/12 δείχνει εμπιστοσύνη στο σωματείο μας, από το οποίο αναμένει στήριξη. Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα μιας πλειοψηφίας με συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν στις διακηρύξεις τους την ανάγκη μιας αγωνιστικής απάντησης του κλάδου. Επιμένουμε στη θέση μας σαν Αγωνιστική Παρέμβαση ότι η επιλογή των συναδέλφων πρέπει να καθορίσει τη στάση των αγωνιστικών και αριστερών παρατάξεων στο ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ-Θ.Επιμένουμε στη θέση μας σαν Αγωνιστική Παρέμβαση ότι η επιλογή των συναδέλφων πρέπει να καθορίσει τη στάση των αγωνιστικών και αριστερών παρατάξεων στο ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ-Θ.


Απευθυνόμαστε λοιπόν στο ΠΑΜΕ, την Αντεπίθεση και τις Αγωνιστικές Κινήσεις για τη συγκρότηση προεδρείου με βάση δεσμεύσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι παραγνωρίζουμε τις υπαρκτές διαφορές. Στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε, κρατάμε όσα ανέδειξαν οι παρατάξεις στο προεκλογικό προγραμματικό πλαίσιό τους ζητώντας την ψήφο των συναδέλφων. Θεωρούμε ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αριστερές και αγωνιστικές παρατάξεις, με πρωτοβουλίες που μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην ΕΛΜΕ.

Σαν βασικές δεσμεύσεις για ένα προεδρείο σε αγωνιστική κατεύθυνση προτείνουμε:

Το σαφές αντικυβερνητικό περιεχόμενο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι με ξεκάθαρο τρόπο απέναντι από το λαό και τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ελευθερίες του. Η εφαρμογή των μνημονίων που συμφωνούνται με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ είναι το πλαίσιο της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, που συμπληρώνεται από την πολιτική αποπληρωμής του χρέους, τις δεσμεύσεις της ευρωζώνης και τη στρατηγική της ΕΕ να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας το κόστος της κρίσης.

Την ξεκάθαρη αντίθεση στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις. «Δε θα περάσουν, δε θα εφαρμοστούν» τα μέτρα πρέπει να είναι το σύνθημα του σωματείου απέναντι σε όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση, μαζί με ΕΕ και ΟΟΣΑ για ένα σχολείο της αγοράς, φτηνό, άδειο από μόρφωση, γεμάτο από αυταρχισμό και ελαστικές εργασιακές σχέσεις με στόχο τον απόφοιτο που θα εργαζόμενος των 200 ευρώ.

Με τα αιτήματα του κλάδου μπροστά, όπως αυτά αναδείχτηκαν από τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και τα συνέδρια της ΟΛΜΕ. Με πολιτικούς στόχους ανατροπής του αντιεκπαιδευτικού και αντιλαϊκού πλαισίου, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, την αποδέσμευση από χρέος, μνημόνια, ευρώ και ΕΕ.

Την αποφασιστική στροφή σε μια δημοκρατική λειτουργία της ΕΛΜΕ με βάση τις γενικές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα, τους συνδέσμους στα σχολεία και την κινητοποίηση των συναδέλφων. Μια ΕΛΜΕ που άμεσα και έγκαιρα θα ενημερώνει, θα παρεμβαίνει και θα ενώνει αγωνιστικά τον κλάδο.

Το συντονισμό με τα πρωτοβάθμια σωματεία που δίνουν τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Και πρώτα από όλα τον αναγκαίο συντονισμό των ΕΛΜΕ, τη συνάντηση με τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη συμβολή για ενωτικούς πανεργατικούς αγώνες. Το αδιέξοδο της ΟΛΜΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ, που λόγω του κυβερνητικού συνδικαλισμού παρακολουθούν παθητικά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, να μη γίνει αδιέξοδο του κλάδου.

Πρώτα αποφασιστικά βήματα η μάχη ενάντια στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και του αντιαπεργιακού νόμου, η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το 30ωρο και όσα συμφώνησε με ΟΟΣΑ.
Θεσσαλονίκη, 9.1.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου