συγκέντρωση

Απεργία στους ΟΤΑ την Τρίτη 24 Μαΐου: συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Λαγκαδά: κάλεσμα στην ανεξάρτητη εργατική και παλλαϊκή συγκέντρωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, Σάβ. 8/9, 6μ.μ., Καμάρα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ                      Λαγκαδάς 28-7-2018                                                                                                  

                         

     Email syllogosl@yahoo.gr                       ΑΡ. ΠΡ:80

     ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
Συνάδελφοι/ισσες,

το Σεπτέμβρη, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η κυβέρνηση θα τάξει πάλι ψίχουλα και θαπροσπαθήσει να “πουλήσει” το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια και της ελάφρυνσης του χρέους, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία θα καταβυθίζεται ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση.
Τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, το νέο μεσοπρόθεσμο και η συμφωνία για το χρέος ολοκληρώνουν τον  εμπαιγμό των εργαζόμενων για τη λεγόμενη «μετα-μνημονιακή Ελλάδα», την πιο βάρβαρη συνέχεια του μνημονιακού μεσαίωνα σε βάθος δεκαετιών. Στην άγρια περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών στο αμέσως επόμενο διάστημα, έρχονται να προστεθούν η καθήλωση των μισθών στα σημερινά επίπεδα εξαθλίωσης, η απόλυτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων για άλλες δυο γενιές, ώστε να εξασφαλιστούν τα ματωμένα δημοσιονομικά πλεονάσματα της νέας συμφωνίας. Στο χώρο της παιδείας προωθείται η συγκεντροποίηση των δομών και η αξιολόγηση, σύμφωνα με τις επιταγές Ε.Ε. και ΟΟΣΑ, ενώ η πολιτική μείωσης των δαπανών δεν επιτρέπει τη πραγματοποίηση των αναγκαίων μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών και την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.
Η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων (κυβέρνηση, μνημονιακή αντιπολίτευση κι Ε.Ε.) δεν θα σταματήσει όσο “απέναντί” τους βρίσκεται ο εργοδοτικός/κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που έφτασε να συγκροτήσει  το Μάη την “Κοινωνική Συμμαχία” με τους εργοδότες, υιοθετώντας τα αιτήματα τους, κηρύσσοντας ταξική ανακωχή και υποταγή στα συμφέροντά τους και αφήνοντας να περάσουν τα νέα μέτρα και η συμφωνία για το μνημόνιο διαρκείας χωρίς ούτε μια 24ωρη απεργία…
Μόνη αντίσταση σ’ αυτή την πολιτική τα πρωτοβάθμια σωματεία που προχώρησαν στις 12/1 σε απεργία και προσπάθησαν να οργανώσουν ένα αγωνιστικό σχέδιο στις 30/5 και τις μέρες ψήφισης του νέου μνημονιακού πακέτου, δείχνοντας έναν άλλο δρόμο για το εργατικό κίνημα.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, έχουμε μπει σε μια ποιοτικά νέα κατάσταση: θα συνεχίσουν να προσαρμόζονται στο σχεδιασμό του εργοδοτικού/κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων και διευκολύνει κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο ή θα προσπαθήσουν να ανοίξουν ένα νέο δρόμο οργάνωσης του αγώνα, να μετουσιώσουν τη συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση σε δράση και μαζικό δυναμικό κι ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της!
Τα πρωτοβάθμια σωματεία, το εργατικού και λαϊκό κίνημα πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην προσπάθεια μονιμοποίησης της κοινωνικής βαρβαρότητας που γεννάει τη φτώχεια, το φασισμό, την πολεμική απειλή.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λαγκαδά συμμετέχει και καλεί στην ανεξάρτητη εργατική και παλλαϊκή συγκέντρωση, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη, στις 6μ.μ., στην Καμάρα.
Αγώνας μαζικός για δουλειά και ψωμί, παιδεία και υγεία, ειρήνη κι ελευθερία,
ζωή με αξιοπρέπεια για όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου