συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία: διακήρυξη και ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ……..ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Με συλλογικές διεκδικήσεις κόντρα στις ατομικές λύσεις και τον ανταγωνισμό
Με αγώνες αντίστασης και ρήξης

ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ …….ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Με συλλογικές και ατομικές δράσεις,στο σχολείο, στην τάξη, στο μάθημα
Με ενεργούς συλλόγους διδασκόντων.Σε σύγκρουση με το αγοραίο σχολείο του ΟΟΣΑ

ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ……ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
Με την κυβέρνηση και τα μνημονιακά κόμματα.Με την ΕΕ και το ΔΝΤ.Με τις φασιστικές συμμορίες

Παρατεταμένος χειμώνας, η νέα κανονικότητα που υπόσχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για τον μετα-μνημονιακό παράδεισο, βρίσκεται σε εξέλιξη νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων με την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού (1 δισ. αυξημένα τα έσοδα από φόρους, νέες περικοπές σε υγεία, πρόνοια, συντάξεις, ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,6%, κ.ά.), ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας μέσω του υπερταμείου, συνέχιση των  πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας, κρίση του τραπεζικού συστήματος.
Το μεταμνημονιακό τους αφήγημα δίνει όρκους πίστης σε ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ. Συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολεμικούς ανταγωνισμούς για τις νέες ενεργειακές πηγές, τις ΑΟΖ και την εκμετάλλευσή τους από τα διεθνή και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα. Μαζί με τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ, λιπαίνουν ξενοφοβία και φασισμό, φουσκώνοντας τα πανιά της εγκληματικής ΧΑ και άλλων εθνικιστικών ομάδων που χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο και μέσα στα σχολεία.
Όσο και αν η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα επικοινωνιακό ρεσιτάλ πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας, η αδυσώπητη επίθεση στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν συγκαλύπτεται.
Από δίπλα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που βύθισαν τη χώρα στην κόλαση των μνημονίων, υπηρετούν την ίδια μνημονιακή πολιτική. Ο Μητσοτάκης υπόσχεται ιδιωτικοποιήσεις παντού, εισβολή της αγοράς και των επιχειρήσεων, καμία μονιμότητα στην εργασία, πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.
Καιρός δριμύς στην εκπαίδευση…
Η αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου βάσει και των επιταγών της Ε.Ε. και των εκθέσεων του ΟΟΣΑ, συνεχίζεται. Προωθούν για ψήφιση προσοντολόγιο για διορισμούς με ταβάνι στην προϋπηρεσία, και υπονόμευση του πτυχίου. Προωθούν την έξωση των μαθητών από το Λύκειο με το νέο εξεταστικό σύστημα. Ξεκινούν την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης -αξιολόγησης (συγκρότηση ομάδων ειδικοτήτων, ομάδων σχολείων, κ.ά). Παγιώνουν την υποχρηματοδότηση και την αναζήτηση χορηγών. Συνεχίζουν την υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και την προσδένουν με ιδιωτικές εταιρίες (NOESΙS) μέσω του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ». Το τοπίο συμπληρώνει η μισθολογική καθήλωση, οι συντάξεις πείνας, η αναξιοπρέπεια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο εκπαιδευτικός-«πολυεργαλείο». Αφήνουν  άθικτα τα μνημονιακά πλήγματα των προηγούμενων κυβερνήσεων στην παιδεία.
 Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συναγωνίζονται στην προώθηση αντιεκπαιδευτικών μέτρων.
Η λύση των προβλημάτων με τις συνταγές μνημονίων και ΕΕ εμφανίζεται σαν μονόδρομος, με τη ΝΔ να λειτουργεί σαν επισπεύδων, ζητώντας περισσότερα, σκληρότερα, μονιμότερα μέτρα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (αξιολόγηση παντού, ιδιωτικοποίηση, μάνατζερ διευθυντές).

Η κατάσταση στον κλάδο είναι σε κρίσιμη καμπή .
Η ΟΛΜΕ στον αστερισμό της ανοιχτής συνεννόησης με την κυβερνητική εξουσία!
ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε αδράνεια με ανοιχτή συνδιαλλαγή με την κυβερνητική πολιτική για να χαρίζονται στους μνημονιακούς τους πολιτικούς φορείς. Αλλά και στην ΕΛΜΕ οι εκπρόσωποι τους έχουν ως βασική τους επιδίωξη να τη μετατρέψουν σε σωματείο- σφραγίδα τύπου σημερινής ΟΛΜΕ.
  • Η ΔΑΚΕ συναινεί στην αξιολόγηση, υποστηρίζει το προσοντολόγιο, εξυπηρετεί τον πολιτικό σχεδιασμό της Ν.Δ. και προτρέπει με ανακοινώσεις της τους μαθητές να συμμετέχουν «στις αυθόρμητες» εθνικιστικές καταλήψεις, να στραφούν «κατά των αριστερών καθηγητών» και «να απορρίψουν την αριστερά», ενώ η τοπική ΔΑΚΕ ξεπέρασε κάθε όριο εθνικιστικής έξαρσης καθώς με ανακοίνωσή της ταυτίστηκε με τον υπαρχηγό της Χ.Α., Χ. Παππά.
  • Τα ΣΥΝΕΚ με τη μετάλλαξη σε καθαρόαιμη κυβερνητική παράταξη εγκατέλειψαν τα αιτήματα του κλάδου και συντάσσονται απροκάλυπτα με όλες τις επιλογές της κυβέρνησης.
Ευθύνες έχει και ο κομματικός συνδικαλισμός του ΠΑΜΕ, το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια δεν προτείνει στον κλάδο κανένα απεργιακό πρόγραμμα, ενδιαφέρεται για άνευρες κομματικές διαμαρτυρίες συμπερασμάτων, εμμένει στην κομματική περιχαράκωση. Αντί της συλλογικής απάντησης προκρίνει την κοινοβουλευτική ενίσχυση
Να γίνουμε το κίνημα που δεν μπορούν να αγνοήσουν!
Κίνημα ρήξης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., ΟΟΣΑ και όλου του μνημονιακού μετώπου που κυβέρνησε και ψήφισε μνημόνια.
Ξέρουμε πως ό,τι σταμάτησε όλα αυτά τα χρόνια σταμάτησε μόνο όταν υπήρχε αντίσταση και μαζικός αγώνας των εργαζόμενων. Ό,τι κατακτήσαμε το χρωστάμε σ αυτούς τους αγώνες και ό,τι χάνουμε οφείλεται στην αποστράτευση και τον παροπλισμό μας.
Να ανατραπεί η συναίνεση και η υποταγή! 
Με ένα νέο κύκλο αγώνων και διεκδικήσεων. Με την ενωτική, μαχητική, πολύμορφη δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων, μέσα από το συντονισμό των ΕΛΜΕ σε πανελλαδικό επίπεδο και αναλαμβάνοντας οι ίδιες τις διεκδικήσεις  και την πορεία των αγώνων μας.
Υπερασπίζουμε τη ζωή και την εργασία μας.Το δημόσιο σχολείο  όλων των παιδιών
Ÿ Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά!  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού. Ÿ Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Ÿ Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση αναπληρωτών –με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης του πτυχίου – πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο. Ÿ  Όχι στο «νέο Λύκειο». Ενιαίο 12χρονο σχολείο που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς. Αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης Ÿ Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση – Οργανώνουμε απεργία – αποχή. Ÿ Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ’13 επίπεδα. Ÿ 20 μαθητές στο τμήμα -15 στις Ομάδες Προσανατολισμού -10 στα εργαστήρια.
Απέναντι στον εθνικισμό, το ρατσισμό και την πατριδοκαπηλεία, απαντάμε με την αλληλεγγύη και την ενότητα όλων των εργαζόμενων, τη φιλία και ειρήνη των λαών, αγκαλιάζουμε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα, εθνικότητα, φύλο, θρησκεία. Απέναντι στις ατομικές «λύσεις», τη συναίνεση και την ηττοπάθεια, απαντάμε με συλλογικότητα, αντίσταση και αγώνα.

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ:  αγωνιστική  πορεία-  ενωτική, μαχητική,  πολύμορφη, δράση και αυτή τη χρονιά.
Με πρωτοβουλίες για να βγει ο κλάδος αγωνιστικά μπροστά, με μαχητικές παραστάσεις στις διευθύνσεις,  διαδηλώσεις, απεργίες. Με καταιγισμό ανακοινώσεων για όλα σχεδόν τα ζητήματα, συζητήσεις- εκδηλώσεις. Με προβολή των θέσεων μας στην κοινωνία και τα ΜΜΕ, ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων στα ΕΠΑΛ, σε κάθε σχολείο, κατηγορία συναδέλφων και κάθε μεμονωμένο συνάδελφο που απευθύνθηκε στο ΔΣ, πολιτιστική δραστηριότητα, συσπείρωση των ανέργων συναδέλφων μας και των ελαστικά εργαζομένων.
 Με πρωτοπόρα συμβολή στον αγωνιστικό συντονισμό των ΕΛΜΕ, των εκπαιδευτικών συλλογικοτήτων, των πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της πόλης. Με τη λογική του ενωτικού, μαχητικού, πολύμορφου, αποφασιστικού και πολιτικοποιημένου αγώνα.
Κρίσιμο ζήτημα των εκλογών, όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά να ενισχυθεί η αγωνιστική πορεία και η ενωτική, μαχητική, πολύμορφη, δράση της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ.
Όλα τα χρόνια της παρουσίας μας στο σωματείο, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να τροφοδοτήσουμε μια άλλη αντίληψη για το συνδικαλισμό. Για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη συλλογική δράση, την αλληλεγγύη, την συμβολή στο ριζοσπαστικό παιδαγωγικό ρεύμα. Για να αποφασίζουν "οι κάτω", μακριά από τον κυβερνητικό και τον κομματικά περιχαρακωμένο συνδικαλισμό
Με τη συμμετοχή και την ψήφο μας
  • ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ,ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΝΙΚΑ!
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!
  • ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ Γ΄ ΕΛΜΕ
 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ, 5Ο ΓΥΜΝ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,1ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ
 ΒΡΟΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 12o  ΕΠΑΛ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ,2ο ΓΥΜΝ.ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ
 ΓΚΡΟΖΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, 1ο ΓΥΜΝ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
 ΔΑΝΙΗΛ ΓΙΑΝΝΗΣ, 2ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, 4Ο ΓΕΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ, 1ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ
ΙΑΚΩΒΑΚΗ ΛΙΛΙΑ, 1ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ
ΚΑΜΠΑΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 2ο ΓΕΛ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΠΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ,3ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
 ΛΑΘΗΡΑ ΓΙΑΝΝΑ, 2ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ
ΛΑΘΗΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,1ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ
ΜΗΤΕΛΟΥΔΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, 1ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ
ΜΠΕΝΤΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 1ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ
ΟΥΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, 2Ο ΓΥΜΝ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ,  ΕΠΑΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, 3ο ΓΥΜΝ.ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
ΣΙΟΥΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, 5Ο  ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
ΣΚΙΑΔΑ ΚΙΚΗ, 2ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΣΤΑΪΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 2ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 12o  ΕΠΑΛ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ, 4o ΓΥΜΝ. ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Ε.Ε
ΒΛΑΧΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ, 3ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΒΟΖΙΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, 1ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
 Συνεχίζουμε αγωνιστικά, μαχητικά, ασυμβίβαστα! 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΝΙΚΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου