συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΕΛΜΕ Ά. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν. Κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας, Πέμ. 11/7, 7μμ



ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
                                                                 Άνω Λιόσια, 8 Ιουλίου,

Δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν
    Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29, την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7μμ

Θεωρούμε ότι ο τραγικός θάνατος της αποκλειστικής νοσοκόμας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο της Νίκαιας δεν ήταν τυχαίος. Είναι μία δολοφονία, για την οποία υπάρχουν πολλοί ηθικοί αυτουργοί.
Είναι οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, που ακολούθησαν μια πολιτική υποστελέχωσης και εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων, μεταφέροντας το κόστος στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσλάβει το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, επανέφερε την παλαιότερη εγκύκλιο της ΝΔ, υποχρεώνοντας το λιγοστό υπάρχον προσωπικό να κάνει τον «χωροφύλακα». Παράλληλα, οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις προς όφελος του κεφαλαίου, έχουν ως αποτέλεσμα μετανάστες και μετανάστριες να μην έχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα. 
Επίσης, είναι τα «δουλεμπορικά κυκλώματα της μαύρης, αδήλωτης εργασίας, ιδιαίτερα των ανθρώπων «χωρίς χαρτιά», που ανθούν και θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των γυναικών γιατί δεν υπάρχει άμεση χορήγηση άδειας νόμιμης παραμονής στους/στις μετανάστες/στριες και πλήρη δικαιώματα. Παράλληλα τα κυκλώματα αυτά δεν τα ακουμπά κανείς εξαιτίας των σχέσεων τους με υψηλά κλιμάκια των νοσοκομείων. 
Τέλος, είναι οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Ενδεικτικά τρείς μόλις μέρες πριν το τραγικό περιστατικό ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας εγγράφως «εξουσιοδοτεί» 5μελή επιτροπή του Σωματείου των Αποκλειστικών να πραγματοποιεί ελέγχους νομιμότητας. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός σε πλήρη δράση!
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των «νόμιμων» αποκλειστικών κυνηγούν τις «παράνομες», αντί να τις γράφουν μέλη τους και να παλεύουν για τα δικαιώματα τους, ενώ ο υποταγμένος συνδικαλισμός της ΠΟΕΔΗΝ δεν έκανε ποτέ τίποτα διαφορετικό κι ανέχεται αυτή την κατάσταση.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ στηρίζει  την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7μμ
Απαιτούμε:
·         Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Γεωργιάδη -  Πολάκη 
·         Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας
·         Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλες και όλους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
·         Ενάντια στη μαύρη εργασία να δίνονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλες και όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.
·         Ένταξη των μεταναστών και των μεταναστριών στα σωματεία
·         Να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι της μαύρης αδήλωτης εργασίας που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα νοσοκομεία και όχι τα θύματά τους

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου