συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας: Καμία δίωξη στο μαχόμενο συνδικαλιστή δημοσιογράφο Στέλιο Νικητόπουλο


16 Οκτωβρίου 2019
Θράκης 30 - Ταύρος eelmeath@qmail.com
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας) επιχειρεί την πειθαρχική δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου, επειδή πριν από τρεις μήνες στις 18/6/2019, κι ενώ εκτυλισσόταν απεργία της ΕΡΤ την οποία είχε προκηρύξει η ΠΟ- ΣΠΕΡΤ, άσκησε δημόσια συνδικαλιστική κριτική (με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) για την ενέργειά του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε να διακινήσει απεργοσπαστικό κείμενο στις άλλες Ενώσεις Συντακτών.
Η απεργία ήταν μείζονος σημασίας καθώς γινόταν μαχητική διεκδίκηση υπογραφής της ΚΥΑ, για την ανα­γνώριση και ασφαλιστική-συνταξιοδοτική-μισθολογική κατοχύρωση της διετίας του «μαύρου», που συνο­δεύτηκε από ένα τιτάνιο αγώνα εργαζομένων και κοινωνίας. Η απεργία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κα­θώς, κάτω από την πίεση της, υπογράφηκε άμεσα η ΚΥΑ.
Μετά από τρεις μήνες, κι αφού σκοπίμως άφησαν να περάσουν οι ημέρες των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ, το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε που συντάσσεται με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, έστειλε στις 9/9/2019 εντε- κασέλιδη (!) επιστολή εναντίον του συνδικαλιστή Στέλιου Νικητόπουλου προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης) με κοινοποίηση στα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) ζητώντας την πειθαρχική- συνδικαλιστική και πολιτική ουσιαστικά δίωξή του, κατηγορώντας τον για τη συνδικαλιστική του ανάρτηση.
Είναι ο ίδιος εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός του Δ.Σ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, που επιχειρεί την πολιτική- συνδικαλιστική δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου.
Είναι ο ίδιος κυβερνητικός «συνδικαλισμός», που θεωρεί πειθαρχικό παράπτωμα τον μαχητικό αγωνιστικό συνδικαλισμό για τα δικαιώματα των εργαζομένων, στοχοποιεί και διώκει συνδικαλιστές εξαιτίας των αντιλή- ψεών τους και της συνδικαλιστικής τους πρακτικής.
Την ώρα που η Κυβέρνηση της ΝΔ, καταλύει με σφοδρότητα εργασιακά δικαιώματα, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις ΣΣΕ, προστατεύει τους εργοδότες, απελευθερώνει τις απολύσεις και χτυπάει το μά­χιμο συνδικαλισμό στο πρωτοβάθμιο πεδίο οργάνωσής του, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός πρόθυμος στο πλευρό της κυβερνητικής εξουσίας, διώκει συνδικαλιστές που αντιδρούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και επιδιώκει να τους φιμώσει.

  • Να αποσυρθεί τώρα η πειθαρχική δίωξη αλλά και κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη στο μαχό- μενο συνδικαλιστή δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Στέλιο Νικητόπουλο.
  • Να καταργηθεί κάθε αντιδραστικός, αντισυνδικαλιστικός και απεργοκτόνος νόμος, που καταστρατη­γεί το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται, να απεργούν, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου