συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΕΛΜΕ Λευκάδας: 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ, Τρ. 9/6. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Διοικητήριο, 10 π.μ.

24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ την Τρίτη 9 Ιουνίου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Διοικητήριο στις 10 π.μ.

     Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
     Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΟΛΜΕ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Διοικητήριο στις 10 π.μ., που διοργανώνει ο ΣΕΠΕ Λευκάδας από κοινού με την ΕΛΜΕ Λευκάδας, ενάντια στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού και αντιλαϊκού νομοσχεδίου για την Παιδεία. Αντιπαλεύουμε δυναμικά το αντιδραστικό και αναχρονιστικό νομοσχέδιο Κεραμέως που θα διαλύσει το δημόσιο σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό πως στη συζήτηση που προηγήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων οι μόνοι φορείς που τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου ήταν οι σχολάρχες (Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων) και οι φροντιστηριάρχες (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών)! Όμως, η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
     Έχουμε χρέος ως δάσκαλοι να αντισταθούμε στο αντιδραστικότερο νομοσχέδιο των τελευταίων δεκαετιών στο χώρο της εκπαίδευσης που πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και υπονομεύει τη δημόσια, δωρεάν Παιδεία.
·         Να αποσυρθεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο
·         Όχι στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα
·         Όχι στη μετατροπή του σχολείου σε εξεταστική αρένα
·         Όχι στην Τράπεζα Θεμάτων που θα διώξει τα παιδιά από το σχολείο και θα τα οδηγήσει στην ιδιωτική μεταγυμνασιακή ψευτοκατάρτιση.
·         Όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της γραφειοκρατικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων
·         Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων. Το μάθημα δεν είναι reality!
·         Δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου