συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Συμπληρωματικές κινητοποιήσεις της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ
ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου),
mail: aelmeahaias@gmail.com, Ιστοσελίδα: http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 24/6/2020

Συμπληρωματικές κινητοποιήσεις της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω πανδημίας, αγωνίας μαθητών και κοινωνίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αγνοώντας επιδεικτικά τις θέσεις του κλάδου, ψήφισε το αντιεκπαιδευτικό-αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο και αποφάσισε αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων και ΓΕΛ. Χτίζει το σχολείο της αγοράς, εξαφανίζοντας κάθε μάθημα σκέψης, αισθητικής καλλιέργειας και κριτικής ικανότητας. Γνωστικά αντικείμενα όπως οι Κοινωνικές επιστήμες, Οικιακή Οικονομία, Οικονομικές Επιστήμες, Τέχνη εξοβελίζονται ή μειώνονται δραματικά οι ώρες τους στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Το δημόσιο σχολείο μεταλλάσσεται στην κατεύθυνση παροχής εφήμερων δεξιοτήτων, επιφανειακών γνώσεων και φτωχής κατάρτισης. Οι μαθητές προαλείφονται για φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν, να ερμηνεύσουν και να αμφισβητήσουν το μέλλον για το οποίο τους προορίζουν. Ειδικότητες των εκπαιδευτικών θα απολέσουν τις ώρες διδασκαλίας τους, τις οργανικές τους θέσεις και ενδεχομένως θα αποτελέσουν τη νέα δεξαμενή της διαθεσιμότητας.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας μετά τη σημερινή (24/6) συνέλευση και σε συνέχεια των προηγούμενων μαζικών κινητοποιήσεων (αποχή βαθμολόγησης, συλλαλητήρια), αποφάσισε τις παρακάτω συμπληρωματικές δράσεις:

1)    Καλεί όλους τους συναδέλφους, όλων των κλάδων, που εμπλέκονται στη διαδικασία του βαθμολογικού κέντρου, σε καθολική αποχή από τη βαθμολόγηση, το Σάββατο 27/6/2020, όλη την ημέρα. Επιπλέον σας καλούμε να παραστείτε στην είσοδο του βαθμολογικού κέντρου για την ενημέρωση των συναδέλφων και τη στήριξη της αποχής.
2)    Καλεί όλους τους συναδέλφους σε διαμαρτυρία τη Δευτέρα 29/6/2020 και ώρα 11:00 πμ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.
3)    Υπενθυμίζουμε και καλούμε όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 25/6/2020 και ώρα 19:00, στη πλατεία Γεωργίου με θέμα την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Επιπλέον καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής μας, να συμμετάσχουν.


Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας
Ψαρράς Σπυρίδων                                           Βασιλακόπουλος Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου