συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Παρεμβάσεις ΠΕ: Ο αγώνας για το δημόσιο σχολείο και την υγεία μαθητών-εκπαιδευτικών



                                                                                                  25-08-2020
Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ
Γιάννη Αναγνωσταρά  (6974750410) και  Άννας Μάγιας Σταυροπούλου(6975308409)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σήμερα 25 Αυγούστου 2020  οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί και οι γονείς συλλογικά και αγωνιστικά σε μια μαζική διαδήλωση συγκεντρώθηκαν  στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή για να διατρανώσουν την αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων. Η  κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξαγγέλλουν  ένα σχέδιο εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους που περιορίζεται σε δύο πάνινες μάσκες και ένα παγούρι για κάθε παιδί με χορηγείες (!) σε τμήματα 25 μαθητών με έναν επικοινωνιακό εμπαιγμό που απειλεί την υγεία  αλλά και για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα:
·         Ασφαλή επιστροφή στο σχολείο όλων των παιδιών , κάθε μέρα,  με μείωση του αριθμού μαθητών στην τάξη με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές
·         Ανεύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες
·         Διαγνωστικα τέστ για όλους τους μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς
·         Μόνιμους διορισμούς προσωπικού καθαριότητας
·         Μείωση/αναδιάταξη της ύλης
·         Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
·         Κατάργηση του ν.4589/19 (προσοντολογίου) και κατάργηση του νόμου Κεραμέως 4692/20
·         Κάλυψη του 100% των κενών σε μία φάση, συγχρόνως σε όλες τις δομές με όλους τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς  ( δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες, ΖΕΠ, τάξεων υποδοχής και Δ.Υ.Ε.Π ) και ειδικής αγωγής (δασκάλων, νηπιαγωγών, ειδικοτήτων , παράλληλων στηρίξεων, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.) Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών. Οι τοποθετήσεις να γίνουν με δημοσιοποιημένα όλα τα κενά και να πραγματοποιηθούν από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
·         Όχι στη χρήση των προσωρινών πινάκων για προσλήψεις αναπληρωτών. Εδώ και τώρα να δοθεί η δυνατότητα σε όλες και όλους να κάνουν αιτήσεις με κατάρτιση πινάκων με πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, στοιχεία που είναι ΗΔΗ καταχωρημένα  στον ΟΠΣΥΔ.
·         Καμία εφαρμογή της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» σύγχρονης ή ασύγχρονης με ανοιχτά σχολεία.  Δια ζώσης διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο με εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές παρόντες. Κατάργηση της τροπολογίας  για την παροχή εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» με ανοιχτά σχολεία.
Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους, τοίχο απροσπέλαστο, για να υπερασπίσουμε την υγεία και τη μόρφωση όλων των παιδιών.

                                   Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ

Παράλληλα καταγγέλλουμε την προσπάθεια της αστυνομίας να περιορίσει τη σημερινή  πορεία προς τη Βουλή σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί σήμερα επιχείρησε στην προκηρυγμένη κινητοποίηση των δύο μεγαλύτερων ομοσπονδιών του δημοσίου τομέα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ  και των πρωτοβάθμιων συλλόγων να κάνει πρόβα για την εφαρμογή του  κατάπτυστου νόμου που  επιδιώκει να ακυρώσει και να καταργήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Lock down στη δημοκρατία δεν μπαίνει.

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΆ οι εκπαιδευτικοί της τάξης  συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, μαζί με τους γονείς,  θα ακυρώσουμε όλη τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα που επιχειρεί να διαλύσει το δημόσιο δωρεάν σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου