συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Σχετικά με την άρνηση της ΔΑΚΕ να καταθέσει για έλεγχο τα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΜΕ στο Δ.Σ., καθώς και για άλλα προβλήματα από τη διαχείριση των οικονομικών

 

Ε΄  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 Σχετικά με την άρνηση της ΔΑΚΕ να καταθέσει για έλεγχο τα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΜΕ στο Δ.Σ., καθώς και για άλλα προβλήματα από τη διαχείριση των οικονομικών

13/7/2021

Την Τρίτη 22/6/2021 πραγματοποιήθηκε ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ στο οποίο ένα από τα θέματα ήταν και ο έλεγχος των οικονομικών του σωματείου. Ο ταμίας δεν έφερε τα οικονομικά βιβλία της ΕΛΜΕ και δεν κατέθεσε στοιχεία στα μέλη της ΕΛΜΕ για να γίνει έλεγχος στα οικονομικά της ΕΛΜΕ.  Στην επισήμανση ότι πρέπει το Δ.Σ. να ενημερωθεί για τον οικονομικό απολογισμό της ΕΛΜΕ που θα κατατεθεί και μέσω φορολογικής δήλωσης, με απαξίωση ο ταμίας αποχώρησε και μας έδωσε ραντεβού το Σεπτέμβριο. Σημειώνουμε ότι το Δ.Σ. επανειλημμένα είχε ορίσει συνεδριάσεις του για να ελέγχουν τα βιβλία των οικονομικών.  Από  τον Δεκέμβρη του 2019, πριν τις τελευταίες εκλογές, ο ταμίας ουδέποτε τα παρουσίασε. Ο πρόεδρος και ο ταμίας θα έπρεπε από το τέλος του 2020 να παρουσιάσουν τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό στο Δ.Σ. και αυτόν οφείλουν να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση  της ΕΛΜΕ. Το ΔΣ στη συνεδρίαση της 22/6 αποφάσισε να συγκληθεί τις επόμενες μέρες Δ.Σ. ώστε να δοθεί στον ταμία η δυνατότητα   για να παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία και βιβλία των οικονομικών.

Ο πρόεδρος, αντί να υλοποιήσει την απόφαση του Δ.Σ. και να συγκαλέσει συνεδρίασή του, στις 10/7 έστειλε ενημερωτικό το οποίο στη συνέχεια παρουσίασε ως απόφαση της ΕΛΜΕ με υπογραφή από τον ίδιο και τον ταμία ότι προκύπτει το εξής πρόβλημα : οι συνδρομές των συναδέλφων που πληρώνουν μέσω της μισθοδοσίας «δεν κατατέθηκαν στο λογαριασμό της Ε ΕΛΜΕ» και ζητούσε την παρέμβαση των συναδέλφων Χ. Ζαγανίδη και Φ. Παπαδοπούλου (πρώην μέλη του Δ.Σ. στα ονόματα των οποίων ήταν οι προηγούμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΕΛΜΕ) για να λυθεί το πρόβλημα, ενώ οι λογαριασμοί αυτοί είχαν κλείσει στις 30/6/2020 με απόφαση του Δ.Σ. και τα χρήματα μεταφέρθηκαν στους δύο νέους λογαριασμούς με το όνομα της Ε ΕΛΜΕ.

Στο ενημερωτικό αυτό αναφέρουν ότι καλούν τους Χ. Ζαγανίδη και Φ. Παπαδοπούλου να μεταφέρουν τα ποσά από τις συνδρομές μέσω μισθοδοσίας σε τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς ο οποίος αυθαίρετα ανοίχτηκε από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ χωρίς απόφαση του Δ.Σ. Όταν επισημάνθηκε η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, το Δ.Σ. δεν αποδέχθηκε το άνοιγμα λογαριασμού σε άλλη τράπεζα και αποφάσισε την παραμονή των οικονομικών της ΕΛΜΕ στην ίδια τράπεζα, την ALPHA BANK, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στο όνομα της ΕΛΜΕ ανοίχτηκαν δύο νέοι λογαριασμοί, ο ένας για το τακτικό ταμείο και ο άλλος για το ταμείο αλληλοβοήθειας, ενώ έπρεπε να είχαν κλείσει το λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ., μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με τα οικονομικά της ΕΛΜΕ ζητήσανε μέσω  mail να γίνει Δ.Σ. το οποίο ορίστηκε για την Τρίτη 13/7/2021. Ο πρόεδρος ούτε συγκάλεσε Δ.Σ. όπως όφειλε, ούτε κανένα μέλος της ΔΑΚΕ προσήλθε στη συνεδρίαση. Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ δεν παραβρέθηκε, παρότι στην αρχή συμφώνησε για τη συνεδρίαση.

Το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ στις 13/7 αποφάσισε να καταγγείλει τη ΔΑΚΕ και τα μέλη της στο Δ.Σ. για την αντιδημοκρατική πρακτική τους, για την αδιαφορία τους για τα οικονομικά της ΕΛΜΕ και τη διαχείριση του ταμείου.

Το Δ.Σ. σχετικά με το πρόβλημα των χρημάτων των συνδρομών από τη μισθοδοσία, με βάση τα στοιχεία για το κλείσιμο του προηγούμενου λογαριασμού και το άνοιγμα νέου λογαριασμού της ΕΛΜΕ, τα οποία είναι γνωστά σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., αποφασίζει  να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης για άμεση ενημέρωση και λύση του  προβλήματος.

Το Δ.Σ. σχετικά  με τον οικονομικό απολογισμό της ΕΛΜΕ τον οποίο ο ταμίας αρνείται να καταθέσει στο Δ.Σ. για να ελεγχθεί, καθώς και τα οικονομικά βιβλία της ΕΛΜΕ, αποφασίζει να απευθυνθεί στο λογιστή της ΕΛΜΕ ο οποίος διεκπεραιώνει τη φορολογική δήλωση της ΕΛΜΕ και να ζητήσει όλα τα παλιότερα και τα νεότερα οικονομικά στοιχεία που του έχει προσκομίσει ο ταμίας της ΕΛΜΕ, τα οποία και θα ελέγξει πριν την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης της ΕΛΜΕ.

Το Δ.Σ. σχετικά με την απαράδεκτη στάση των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ αποφασίζει: α) Να τους καλέσει για μία ακόμη φορά  να καταθέσουν τα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΜΕ στο Δ.Σ. και να πάρουν μέρος σε συνεδρίασή του τις επόμενες μέρες (μέχρι την Παρασκευή 16/7). β) Να κοινοποιήσει την απόφασή του στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και να ζητήσει την άμεση παρέμβασή του. γ) Σε περίπτωση που η ΔΑΚΕ συνεχίσει να μην ανταποκρίνεται στην καταστατική υποχρέωση του ελέγχου των οικονομικών από το Δ.Σ., να κοινοποιήσει την απόφασή του προς τον κλάδο και σε όλες τις ΕΛΜΕ. Και τέλος  να γίνει ειδική συνεδρίαση της ΕΛΜΕ με θέμα τη μη τήρηση των καταστατικών υποχρεώσεων της ΔΑΚΕ για τα οικονομικά της ΕΛΜΕ και να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου