συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Παρεμβάσεις ΔΕ: Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν! Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί!

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί!

Το ορμητικό ποτάμι των μαχόμενων εκπαιδευτικών γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. Οι αρχικές απειλές της κυβέρνησης για «πειθαρχικά», για «στερήσεις μισθών» και «απαγόρευση της εξέλιξης» έπεσαν στο κενό. Ο ένας μετά τον άλλο οι Σύλλογοι Διδασκόντων στα σχολεία όλης της χώρας τάσσονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, στο ταξικό μέτρο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που φέρνει νέα φτώχεια για το Δημόσιο Σχολείο, ταξική κατηγοριοποίηση και λουκέτα. Είναι πλέον σαφές ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης είναιαπονομιμοποιημένη, δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος μέσα στον κλάδο μας.

Το ορμητικό ποτάμι των μαχόμενων εκπαιδευτικών γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. Οι αρχικές απειλές της κυβέρνησης για «πειθαρχικά», για «στερήσεις μισθών» και «απαγόρευση της εξέλιξης» έπεσαν στο κενό. Ο ένας μετά τον άλλο οι Σύλλογοι Διδασκόντων στα σχολεία όλης της χώρας τάσσονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, στο ταξικό μέτρο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που φέρνει νέα φτώχεια για το Δημόσιο Σχολείο, ταξική κατηγοριοποίηση και λουκέτα. Είναι πλέον σαφές ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης είναι απονομιμοποιημένη, δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος μέσα στον κλάδο μας.

Ο βασιλιάς είναι πλέον γυμνός! Για να αντιμετωπίσουν το μαζικό κύμα της απεργίας – αποχής η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κατέφυγαν για μια ακόμα φορά στην καταστολή και τον αυταρχισμό. Προσέφυγαν άρον – άρον στα –κατά τα άλλα αμερόληπτα – δικαστήρια για να καταστείλουν την απεργιακή κινητοποίηση που δημοκρατικά αποφάσισαν τα σωματεία μας μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις την περασμένη εβδομάδα. Επιβεβαίωσε έτσι το ΥΠΑΙΘ ότι το διαβόητο άρθρο 56 του 4823/21 που προβλέπει ποινές και κυρώσεις γράφτηκε όχι για να επιβληθεί αλλά για να τρομοκρατήσει τον κλάδο.Η κυβέρνηση για να καταστείλει το δικαίωμα στην απεργία ενεργοποιεί τώρα τις αυταρχικές διατάξεις του νέου αντισυνδικαλιστικού – αντεργατικού νόμου «Χατζηδάκη». Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ απαίτησε από τα δικαστήρια να κηρυχθεί η απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική, να απαγορευτεί η συνέχισή της με το αιτιολογικό πως δεν έχει οριστεί «προσωπικό ασφαλείας» και ότι δεν προηγήθηκε ο «δημόσιος διάλογος» με τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Ο φόβος έχει αλλάξει πλέον στρατόπεδο και βρίσκεται μέσα στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Γι’ αυτό καταφεύγει εσπευσμένα στα δικαστήρια επιχειρώντας να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να απαγορεύσει την απεργία – αποχή! Μάταια όμως! Κανένα κατασταλτικό μέτρο δεν μπορεί να ανακόψει το μαζικό και ενιαίο πανεκπαιδευτικό κίνημα που είναι αποφασισμένο να βάλει φραγμό στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και να την ανατρέψει! Ενιαία και αποφασιστικά μέσα από τα σωματεία μας να συνεχίσουμε την απεργία – αποχή, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ χαιρετίζουν τη μεγαλειώδη συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή, τη συσπείρωσή τους στα σωματεία και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ακόμα και μετά την εξαπόλυση της κυβερνητικής καταστολής! Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να πάρει τώρα ακόμα πιο μαζικά και καθολικά χαρακτηριστικά!Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Παρασκευή 1 Οκτώβρη στην Αθήνα (6.00μμ στα Προπύλαια), τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις! Αποτελεί την πρώτη μαζική απάντηση ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής!

Καλούμε άμεσα:

-          την ΟΛΜΕ να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας – αποχής καταγγέλλοντας την καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης!

-          Την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 4/10 για να στηρίξουν και να ενισχύσουν την προκηρυγμένη απεργία – αποχή! Να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα παρατεταμένου αγώνα με επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στην αντιεκπαδευτική πολιτική. Να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των Προέδρων την Πέμπτη 7/10!

-          Την ΟΛΜΕ σε αγωνιστική συνεννόηση με τη ΔΟΕ, την ΟΙΕΛΕ και την ΠΟΣΕΕΠΕΑ να κηρύξουν τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 5/10 και να πραγματοποιήσουν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Οι ΕΛΜΕ να κηρύξουν τρίωρες συμπληρωματικές στάσεις εργασίας!

-          Σε σύγκλιση συσκέψεων σωματείων με ευθύνη και της ΟΛΜΕ για τη συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων και των σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στον αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη!

-          Πραγματοποίηση συναυλίας στο Σύνταγμα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών!

-          Την ΑΔΕΔΥ να στηρίξει πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά τα εκπαιδευτικά σωματεία!

Οι αγώνες δεν κρίνονται στα δικαστήρια! Στους δρόμους γιγαντώνουν και δικαιώνονται!

Όλοι μαζικά και αποφασιστικά στα σωματεία και τις ΓΣ συνεχίζουμε την απεργία – αποχή!

Μπορούμε να νικήσουμε!

1 Οκτώβρη 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου