συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Οδηγίες για απεργία-αποχή από ομάδες δράσης, μέντορες και συντονιστές

 

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                 Θεσσαλονίκη, 7/12/2023                       

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

Συνεχίζουμε αποφασιστικά την απεργία- αποχή από την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και απέχουμε από την κατάθεση των σχεδίων δράσης που ολοκληρώνεται στις 10/12

Η ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Η Ε ΕΛΜΕ, με βάση τις αποφάσεις  της και ύστερα από συνεννόηση με τη νομική σύμβουλο του σωματείου για την κήρυξη απεργίας αποχής, υπενθυμίζουμε και διευκρινίζουμε ότι μπροστά στην κατάθεση του σχεδιασμού των δράσεων των ομάδων, καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες:

1.                  Στα σχολεία που οι σύλλογοι διδασκόντων πλειοψηφικά συμμετέχουν στην Απεργία - Αποχή, δεν αναρτούμε κανένα σχέδιο δράσης. Σύμφωνα με τον νόμο για την αξιολόγηση τα σχέδια δράσης είναι του σχολείου και άρα πρέπει να έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων. Δεν νομιμοποιείται κανένας ούτε οι συντονιστές να αναρτήσουν σχέδια δράσης ακόμα και αν δε συμμετέχουν στην απεργία αποχή.

·                     Οι συνάδελφοι/ισσες συντονιστές είτε συμμετέχουν στην απεργία – αποχή είτε όχι, αναρτούν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ και στα πέντε πεδία το παρακάτω κείμενο:

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων (πλειοψηφικά) συμμετέχει νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του σωματείου «Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» που προκηρύχθηκε με την από 11 Νοεμβρίου 2021 εξώδικη γνωστοποίησή της,

έκθεση Επίδοσης της δικαστικής επιμελητρίας Ανδρονίκης Αμανατίδου, αριθμός 3007 (11/11/2021).

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ηλία Δεδούση, αριθμός 2010 γ' (12/11/2021).

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης

 

2.                  Στα σχολεία που οι σύλλογοι διδασκόντων δεν συμμετέχουν πλειοψηφικά στην Απεργία – Αποχή.

·                     Για την περίπτωση που η ομάδα πλειοψηφικά συμμετέχει στην Απεργία Αποχή:

Οι συντονιστές είτε συμμετέχουν στην απεργία – αποχή είτε όχι, αναρτούν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ το παρακάτω κείμενο:

 

Σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα εργασίας πλειοψηφικά ή ομόφωνα συμμετέχει νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του σωματείου «Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» που προκηρύχθηκε με την από 11 Νοεμβρίου 2021 εξώδικη γνωστοποίησή της,

έκθεση Επίδοσης της δικαστικής επιμελητρίας Ανδρονίκης Αμανατίδου, αριθμός 3007 (11/11/2021).

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ηλία Δεδούση, αριθμός 2010 γ' (12/11/2021).

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης

·                     Αν μόνο ο συντονιστής ομάδας συμμετέχει στην Απεργία Αποχή τότε αυτός αναρτά το παρακάτω κείμενο:

Σας ενημερώνω ότι συμμετέχω νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του σωματείου «Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» που προκηρύχθηκε με την από 11 Νοεμβρίου 2021 εξώδικη γνωστοποίησή της,

έκθεση Επίδοσης της δικαστικής επιμελητρίας Ανδρονίκης Αμανατίδου, αριθμός 3007 (11/11/2021).

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ηλία Δεδούση, αριθμός 2010 γ' (12/11/2021).

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης από εμένα.

3.  Καλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία – ανεξάρτητα από το τι έκαναν και τι ανάρτησαν μέχρι σήμερα – να μην αναρτήσουν  τίποτα στις πλατφόρμες εν όψει της φάσης  του Σχεδιασμού των Δράσεων, ούτε να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτών! Κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί και τώρα να δηλώσει συμμετοχή με την υπογραφή του στην απεργία αποχή και να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του/της.

Κανείς - καμία μέντορας, ενδοσχολικός συντονιστής

Εφόσον στην απεργία αποχή  από μέντορες – συντονιστές συμμετέχει η πλειοψηφία του συλλόγου, αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό και από τους διευθυντές  και από κάθε επίδοξο μέντορα ή συντονιστή. Σε αυτά τα σχολεία η συγκεκριμένη αξιολογική διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει, αφού ακόμα κι αν οριστεί κάποιος, δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σώμα διαθέσιμο για να συνεργαστεί, ενώ η απεργία αποχή καλύπτει κάθε συνάδελφο που δηλώνει συμμετοχή σ’ αυτήν  να μη συμμετέχει στις δράσεις του μέντορα και του συντονιστή.

Συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή δηλώνουν και οι συνάδελφοι-σσες που ορίστηκαν από τον διευθυντή παρά τη θέλησή τους και όσοι δεν έχουν οριστεί Μέντορες/Συντονιστές, αλλά υποχρεώνονται να εκτελέσουν σχετικές εργασίες από τον Μέντορα/Συντονιστή που έχει οριστεί στο σχολείο τους ή εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν σε δειγματικές διδασκαλίες που σχετίζονται με μέντορες συντονιστές και την αξιολόγηση. Η τακτική που ακολουθούν οι νέοι σύμβουλοι- αξιολογητές είναι να παρακινούν μέντορες και συντονιστές να τους προσκαλούν για δειγματικές διδασκαλίες.

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία για την αξιολόγηση!

Δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια.

Συνάδελφοι-ισσες η αξιολόγηση έχει στόχο την ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών για όλα τα προβλήματα που οι νεοφιλελεύθερες-μνημονιακές πολιτικές έφεραν στην εκπαίδευση. Θα γίνει το μέσο  για την εξοικονόμηση προσωπικού, την υποταγή και τον πλήρη έλεγχο των εκπαιδευτικών στις εντολές της εξουσίας, την απομαζικοποίηση του δημόσιου σχολείου και σε συνδυασμό με την αυτονομία της σχολικής μονάδας για να  οδηγήσει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου.

Να μη συναινέσουμε να διαλύσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Να μην αποδεχτούμε την απαξίωση του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων και την εξουσία του διευθυντή-manager. Υπερασπίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

        Επισυνάπτουμε τις δηλώσεις συμμετοχής και της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και από μέντορες – συντονιστές της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τη διευκόλυνση των συναδέλφων.

Δε θα παραιτηθούμε! Δε θα υποταχθούμε!

Οι εκπαιδευτικοί να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας.

Όπλο μας η απεργία αποχή.

Για το Δ.Σ. 

 

                                       Ο πρόεδρος                                              Η γραμματέας

                                       

                                        Χρήστος Ζαγανίδης                                      Σοφία Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου