συγκέντρωση

Όλοι/ες στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28/8 Αθήνα: συγκέντρωση 10:00 πμ στο Σύνταγμα! (Προσυγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος 9:30 πμ) Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση 10:00 πμ Άγαλμα Βενιζέλου

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

Ανακοίνωση για τις αποφάσεις της πλειοψηφίας στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και τις συσκέψεις Ομοσπονδιών και ΝΤ χωρίς απεργιακό πρόγραμμα (Βίντεο)

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

http://paremvaseisdimosiou.blogspot.gr/ dimosio.paremvasis@gmail.com



Άρνηση οργάνωσης αγώνα σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΕΕ κεφαλαίου στη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στις 4/2 από τις κυρίαρχες παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ

Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους

4/2/26

Την Τετάρτη 4/2 πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Την ώρα που :

  • ο κόσμος φλέγεται με την ένταση των πολέμων σε απροκάλυτπο ανταγωνισμό για το κέρδος και την κυριαρχία, με την ελληνική κυβέρνηση να τρέχει πρώτη στους πολεμικούς εξοπλισμούς στα πλαίσια της πολεμικής οικονομίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και να στέλνει στρατιωτικές αποστολές ακόμα και στη Γάζα και τη στήριξη του σχεδίου εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού

  • οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη δίνη της ολομέτωπης επίθεσης,

  • με την ακρίβεια που καλπάζει αχαλίνωτη και την διαρκή λεηλασία του εισοδήματος, τους εξευτελιστικούς μισθούς και την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού την ώρα που ο λαός πληρώνει «χρυσάφι» για τους εξοπλισμούς της πολεμικής οικονομίας και τα επιχειρηματικά κέρδη αυξάνονται,

  • την διάλυση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης τους

  • την πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση που επιδιώκει να συνταγματοποιήσει τα Μνημόνια και τη λιτότητα, να καταργήσει το άρθρο 16 και να θεσμοθετήσει την αξιολόγηση με κατάργηση της μονιμότητας και απολύσεις και στο δημόσιο,

  • το πογκρόμ διώξεων, το νέο πειθαρχικό νόμο και την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση και σε όποιον/α αντιπαλεύει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις ή αποκαλύπτει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και τα σκάνδαλα

  • Το νέο νόμο με τον παραπλανητικό τίτλο «Εθνική Κοινωνική Συμφωνία για την ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» που κουτσουρεύει ακόμα περισσότερο τις ΣΣΕ, μετατρέποντας την ηγεσία της ΓΣΕΕ στο δεξί της χέρι - εγγυητή συνεργασίας με την εργοδοσία, χωρίς ταυτόχρονα να αλλάζει τίποτα από το μέχρι τώρα μνημονιακό καθεστώς που τις πετσόκοψε. Δεν ξεχνάμε ότι στο Δημόσιο τομέα μέχρι και σήμερα απαγορεύονται δια νόμου οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις για το μισθό και τις αυξήσεις τα οποία καθορίζονται μονομερώς από την κυβέρνηση.

  • την εμπλοκή της χώρας σε πολεμικούς σχεδιασμούς και στο φόντο του εγκλήματος στη Χίο, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, αποτέλεσμα της ακροδεξιάς αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ και ΕΕ, η οποία δεν διστάζει να πνίξει της γης τους κολασμένους στα νερά στο όνομα της «διασφάλισης των συνόρων»

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ :

  • Καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις (ΔΑΣ, ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ, ΕΑΕΚ, ΕΑΣ, ΔΙΚΤΥΟ(ΟΤΑ)) την πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για απεργία στο δημόσιο στην επέτειο των Τεμπών 27/2 και 48ωρο απεργιακό BLACΚ OUT ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και παλλαϊκές συγκεντρώσεις παντού 27 & 28/2.

  • Ψήφισαν όλες μαζί ένα κάλεσμα στις συγκεντρώσεις 28/2 και παρέπεμψαν σε εξουσιοδότηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για απεργία σε βάθος χρόνου χωρίς χρονικό προσδιορισμό, “αν αυτό προκύψει” από τη σύσκεψη ομοσπονδιών, συσκέψεις με τα Νομαρχιακά Τμήματα και διαβούλευση με τη ΓΣΕΕ (καλό Πάσχα - και αν θα δούμε το φως το αληθινό)!

  • Καταψήφισαν ΔΑΣ, ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΕΑΕΚ την πρόταση για επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής από την αξιολόγηση στο δημόσιο (ν. Βορίδη) παρά τις αρχικές τοποθετήσεις της ΔΑΣ ότι θα προκηρύξει το ΓΣ την ΑΑ.

  • Όταν οι Παρεμβάσεις επέμειναν και έβαλαν σε ψηφοφορία την πρόταση για επαναπροκήρυξη της ΑΑ στη διαδικασία των αποφάσεων, η ΔΑΣ αντιπρότεινε να πάρει απόφαση το ΓΣ ότι θα προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ Α-Α μόνο σε περίπτωση που το ζητάει κάποια Ομοσπονδία! Αυτή η απόφαση θεωρητικά υπήρχε και στην προηγούμενη θητεία αλλά ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ σε περιπτώσεις που ομοσπονδία ζήτησε προκήρυξη ΑΑ!!! Ακόμη κι έτσι, ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ οι Δημόσιοι Υπάλληλοι να απέχουν από την αξιολόγηση που προωθεί την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, όταν η Ομοσπονδία του δεν κάνει αίτημα προς την ΑΔΕΔΥ, ούτε και οι υπάλληλοι στο δημόσιο που δεν έχουν Ομοσπονδία. Την πρόταση έτρεξαν να αγκαλιάσουν η ΔΗΣΥΠ, ΕΑΕΚ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνήσει στις διαβουλεύσεις ότι θα ψηφίσει την Α-Α.)

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, η σύμβουλος της ΕΑΣ και ο σύμβουλος του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΟΤΑ).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τραγική επιβεβαίωση της εγκατάλειψης του μετώπου της αξιολόγησης στο δημόσιο από τη ΔΑΣ (για τις άλλες κυβερνητικές παρατάξεις αυτό ήταν ήδη γνωστό και ομολογημένο) και μάλιστα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτίθεται στο μέτωπο αυτό τόσο με την πρόταση για τη Συνταγματική αναθεώρηση, όσο και με την ένταση των πειθαρχικών σε απεργούς από την αξιολόγηση.

Αποκαλύπτει ότι η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ - κρατώντας την ίδια στάση με τη ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ, ΕΑΕΚ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - και η αποχώρησή της με αστείους ισχυρισμούς ότι αυτό δεν πρέπει να βγει από το συνέδριο αλλά θα το βάλουν στο πρώτο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ήταν συνειδητή και μεθοδευμένη.

Αντικυβερνητικές κορώνες και φλύαρες αναλύσεις αντί για σχέδιο σύγκρουσης

Η κατάληξη αυτή εξηγεί γιατί ΔΑΣ – ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥΠ – Δημ. Ανατροπή – ΕΑΕΚ και ΣΥΝΕΚ στη συζήτηση τήρησαν σιγή ιχθύος για τους αγώνες και την σύγκρουση με την κυβέρνηση και την πολιτική κυβέρνηση - ΕΕ - κεφαλαίου και περιορίστηκαν σε αντικυβερνητικές κορώνες και φλύαρες αναλύσεις !

Ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ που υπεραμύνθηκαν με σθένος το θεάρεστο κυβερνητικό έργο, φτάνοντας στο σημείο να πανηγυρίζουν για την κούρσα των εξοπλισμών, αναπαράγοντας την ακροδεξιά ρητορική περί υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας από τις απειλές της Τουρκίας. Για όλα τα υπόλοιπα η ΔΑΚΕ κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τον δικαστικό αγώνα ως τα ευρωπαϊκά δικαστήρια! Η ΕΑΕΚ και ΣΥΝΕΚ εναπόθεσαν τη λύση όλων των προβλημάτων στην «πολιτική αλλαγή» και τα «έριξαν» στους εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Όλοι μαζί, ΔΑΣ – ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥΠ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, πανηγύριζαν αυτάρεσκα για την μεγάλη επιτυχία της στάσης εργασίας που κήρυξαν για τις 3/2 και την κινητοποίηση στο ΣτΕ! Αναγορεύοντας σε μεγάλο αγώνα για τη διεκδίκηση των δώρων τη στάση εργασίας ΜΟΝΟ στη Αττική (!) χωρίς να απαντήσουν αν με στάση εργασίας θα σπάσουμε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό;

Πολύ περισσότερο δεν μπήκαν στο κόπο να απαντήσουν στα ουσιαστικά ζητήματα που έθεσαν οι Παρεμβάσεις για το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ με το σύνολο των κυρίαρχων παρατάξεων επιδίδονται σε συμβολικούς αγώνες που κατακερματίζουν τις αγωνιστικές δυνάμεις με στάσεις εργασίας αντί για απεργίες - όπως αυτή για τα δώρα. Με απεργίες σε μεμονωμένες περιοχές αντί να είναι καθολικές. Ενώ αρνήθηκαν και συνεχίζουν να αρνούνται την αγωνιστική συνάντηση και συσπείρωση όλων των αγωνιστικών μετώπων όπως την πρόταση των Παρεμβάσεων για Γενική απεργία μαζί με τους αγρότες και τον απεργιακό συντονισμό και κοινό αγώνα των κλάδων που αγωνίζονται σε παιδεία, υγεία, υπηρεσίες και την αγωνιστική συνάντηση με τη νεολαία και όλο το λαό.

Ούτε μια φράση δεν βρήκαν να πουν για το πώς θα οργανώσει το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα τον αγώνα του απέναντι σε μια τέτοια πρωτοφανή κυβερνητική πρόκληση.

Η επιχείρηση φίμωσης των Παρεμβάσεων

Σε αυτό το πνεύμα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, από την πρώτη στιγμή, για τη διαδικασία της συνεδρίασης του ΓΣ με προειλημμένη απόφαση οι δυνάμεις της ΔΑΣ, της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥΠ, της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής ανακοίνωσαν στο ΓΣ ότι ο χρόνος των ομιλιών των μελών του ΓΣ κατανέμεται σύμφωνα με τη «δύναμη των παρατάξεων». 10 λεπτά για τον εκπρόσωπο κάθε παράταξης και με αυθαίρετο προσδιορισμό της διάρκειας της συνεδρίασης μόλις 3,5 ώρες έδωσαν: 51 λεπτά η ΔΑΣ, 41 η ΔΑΚΕ, 34 ΔΗΣΥΠ, 28 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, 15 Παρεμβάσεις (7 συμβούλους), 23 ΕΑΕΚ και ΣΥΝΕΚ (6 συμβ.), και από 10 σε ΕΑΣ και ΔΙΚΤΥΟ (ΟΤΑ) με ένα σύμβουλο! Με αυτή την τακτική μετατρέπουν το ΓΣ σε σώμα παρατάξεων με μονόλογο των μεγαλύτερων παρατάξεων χωρίς να επιτρέπουν ισότιμη συζήτηση στα μέλη του ΓΣ, ενώ επιδιώκουν τη φίμωση των Παρεμβάσεων στις οποίες δόθηκε η δυνατότητα μόλις μια ομιλίας, εκτός του εκπροσώπου τους. Ο πρόεδρος του ΓΣ κι εκπρόσωπος της ΔΑΣ, μάλιστα, χρησιμοποίησε το χυδαίο επιχείρημα πως «βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η επιβολή πλειοψηφίας»! Το ίδιο, δηλαδή, που χρησιμοποιεί και η κυβέρνηση για να συγκαλύψει την εγκληματική της πολιτικής.

Θέση των Παρεμβάσεων είναι πως όλοι οι Γενικοί Σύμβουλοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα τοποθέτησης ως ισότιμα εκλεγμένα μέλη. Δεν θα μετατραπούν σε ένα βουβό ακροατήριο των «κυρίαρχων» και δεν θα αποδεχτούν τη φίμωσή τους και τη μετατροπή των συνδικάτων σε κοινοβουλευτικού τύπου θεσμό.

Η τακτική αυτή συμβαδίζει απόλυτα και με την ουσία της πολιτικής τους τοποθέτησης.

Ο κόσμος του αγώνα θα πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του

θα σηκώσει το γάντι απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν με τον κόσμο του αγώνα όσες πλάτες και αν τους κάνει η πλειοψηφία των παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ.

Η ΔΑΣ μπορεί να πανηγυρίζει για την αλλαγή των συσχετισμών στην ΑΔΕΔΥ αλλά είναι πολύ κρίμα να ΜΗΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ - ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ - ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ του κυβερνητικού συνδικαλισμού που ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ μέτωπο σύγκρουσης με την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ – κεφαλαίου, ούτε στη λιτότητα, ούτε στην αξιολόγηση και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.

Ο λόγος ανήκει στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και στη συντονισμένη δράση τους, στις Γενικές Συνελεύσεις και στη μαζικότητά τους.

Καλούμε όλους/ες να συμμετέχουν και να στηρίξουν την πρόταση για απεργιακό ξεσηκωμό που κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις στο ΓΣ και στους εργαζόμενους:

...................................................................................................................................................................


Πρόταση για πανεργατική παλλαϊκή απεργία και ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΝΤΟΥ

Με 48ωρο BLACK OUT, 27 και 28 Φλεβάρη

Με κοινό μέτωπο αγώνα, εργαζόμενοι, αγρότες, βιοπαλαιστές και νεολαία, ανατρέπουμε την πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ -κεφαλαίου

Αξιολόγηση και άρση της μονιμότητας διαλύουν το δημόσιο και οδηγούν σε μαζικές απολύσεις

Απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ και Απεργιακό αγώνα διαρκείας!

 

Ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της εκμετάλλευσης, της λεηλασίας δημόσιων πόρων, των αυξήσεων στο ρεύμα και το νερό, των ιδιωτικοποιήσεων στα κοινά αγαθά (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, περιβάλλον κλπ) της Συνταγματικής αναθεώρησης και του κοινωνικού εταιρισμού (Εθνική Κοινωνική Συμφωνία),των εργατικών εγκλημάτων (Βιολάντα, 201 εργατικά δυστυχήματα το 2025) και των εγκλημάτων σε βάρος των μεταναστών (Χίος, Πύλος κλπ), της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, της διαφθοράς και του ΟΠΕΚΕΠΕ, του αυταρχισμού, του 13ωρου, των διαγραφών των φοιτητών, της αξιολόγησης και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών και της καταστολής, τις διώξεις και του νέου πειθαρχικού στο δημόσιο.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί :

Ενάντια στην ακρίβεια και τη λεηλασία του εργατικού μόχθου:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις (κανένας μισθός και σύνταξη κάτω από 1200 ευρώ καθαρά και ανάλογες αυξήσεις σε όλα τα κλιμάκια, τριετίες), επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, διπλασιασμό των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική πολιτική, ενάντια στα κέρδη του κεφαλαίου, στους «κόφτες» και τα πλεονάσματα του αντιδραστικού Συμφώνου Σταθερότητας και τις πολεμικές δαπάνες.

  • Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας & πλήρη δικαιώματα σε όλους & τους εργάτες γης. Κατάργηση του ν.2738/1999 για τις ΣΣΕ στο δημόσιο που απαγορεύει τη διαπραγμάτευση για το μισθό και βασικά αιτήματα.

  • Φτηνή, ποιοτική διατροφή για τον λαό, Εγγυημένες κατώτερες τιμές στο χωράφι, έλεγχο των τιμών και διατίμηση στο ράφι.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, στα είδη πρώτης ανάγκης,

  • Κανένας πλειστηριασμός για λαϊκή κατοικία, περιουσία, κατάργηση των νόμων για τα funds

Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της ενέργειας. Να γυρίσουν στο δημόσιο οι εταιρείες που ιδιωτικοποιήθηκαν και να λειτουργούν προς όφελος του λαού κόντρα στο κέρδος και τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Ενάντια στη Συνταγματική αναθεώρηση και τον κοινωνικό εταιρισμό (Εθνική κοινωνική συμφωνία - νόμος για τις ΣΣΕ) που επιδιώκει :

  • να μετατρέψει σε βασικές συνταγματικές αρχές την διαρκή λιτότητα, το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ και τα Μνημόνια. Ανώτερη αρχή ανάγεται η προστασία της επιχειρηματικότητας και των κερδών κι όχι των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων.

  • να επιβάλλει την “ειρήνη” μεταξύ εργαζομένων-αφεντικών, “κοινωνική συμφωνία” μη ανάπτυξης αγώνων και διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων κόντρα στα κέρδη του κεφαλαίου.

  • να εδραιώσει την αξιολόγηση ως βασικό εργαλείο απολύσεων Δ.Υ. και παράδοσης μέρους του δημοσίου σε ιδιώτες, λειτουργίας των δημόσιων δομών και υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια προς όφελος του κεφαλαίου. Όχι στην αξιολόγηση. Κατάργηση όλων των αντίστοιχων νόμων.

  • Να καταργήσει την μονιμότητα στο δημόσιο και να επιβάλλει περαιτέρω την επισφάλεια και ελαστικοποίηση στην εργασία μαζί με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Ενάντια στο 13ωρο, στην εκμετάλλευση και την ελαστικοποίηση της εργασίας.

- Μόνιμοι διορισμοί για όλες τις ανάγκες. Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Ενάντια στο νέο πειθαρχικό νόμο, την καταστολή και τις διώξεις όποιου αγωνίζεται ενάντια στην κυβερνητική, κρατική πολιτική (αγρότες, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, φοιτητές, δημόσιους υπάλληλους που αποκάλυψαν σκάνδαλα κλπ).

Κατάργηση του νέου πειθαρχικού νόμου και των νόμων Γεωργιάδη, Χατζηδάκη και όλου του αντεργατικού πλαισίου όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Ενάντια στο καθεστώς της αδικίας και εμπαιγμού που ξεχειλίζει παντού

  • Δικαίωση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών με την τιμωρία των ενόχων, φυσικών και ηθικών - των πολιτικών προσώπων που ενορχήστρωσαν τη συγκάλυψη και την κυβέρνηση συνολικά.

  • Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση των τρένων. Δημόσια, φτηνά και ασφαλή μέσα μεταφοράς, κόντρα στο κέρδος και τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με τον πρώτο λόγο στους εργαζόμενους. Να φύγει η HELLENIC TRAIN, χωρίς αποζημίωση, που συνεχίζει να λειτουργεί τα τραίνα σαν παγίδες θανάτου - καρμανιόλες.

Ενάντια στη δυσωδία των σκανδάλων του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και την κάθε είδους λεηλασία των κοινοτικών πόρων και της δημόσιας περιουσίας από τους εκλεκτούς της κυβέρνησης -και κάθε λογής κομματικούς εκπροσώπους και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετεί.

Ενάντια στην πόλεμο και την πολεμική οικονομία, τα αντιλαϊκά σύμφωνα σταθερότητας και τους κόφτες της ΕΕ

  • Καμιά συμμετοχή στους πολέμους και στις επεμβάσεις έξω από τα σύνορα, μπλόκο στο reArm Europe. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

  • Διπλασιασμός των δαπανών για τα κοινωνικά αγαθά και όχι για το χρέος, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα και τους εξοπλισμούς και το ΝΑΤΟ. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ!

  • Κάτω τα μνημονιακά προγράμματα σταθερότητας - Έξω απ την ΕΕ

Η ΑΔΕΔΥ αποφασίζει την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 27/2 και καλεί και τη ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα να προχωρήσουμε από κοινού σε 48ωρο black out και πανεργατική παλλαϊκή απεργία και συγκεντρώσεις 27 και 28 Φλεβάρη σε συντονισμό με συνδικάτα, συλλογικότητες, τοπικούς φορείς και το σύλλογο των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών.

Για να σπάσει η κυβερνητική αδιαλλαξία. Να νικήσουν οι αγώνες του λαού με την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των εργαζόμενων, αγροτών νεολαίας

  • Καλεί σε συνελεύσεις και προετοιμασία σε όλους τους εργασιακούς χώρους, συντονισμό και κοινές πρωτοβουλίες με όλα τα κομμάτια σε ιδιωτικό τομέα - αγρότες και βιοπαλαιστές.

  • Αγώνας μέχρι τη νίκη και την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ κεφαλαίου.

  • Συνέχεια και κλιμάκωση, με συνελεύσεις και κοινό αγώνα με προοπτική νέα πανεργατική παλλαϊκή απεργιακής κλιμάκωσης τον Μάρτη με την έναρξη της δίκης για τα Τέμπη

Ενωμένοι εργαζόμενοι αγρότες και νεολαία να ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας, του αυταρχισμού, των σκανδάλων και του πολέμου!

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ για ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η ΑΔΕΔΥ καλεί ξανά όλους τους δημόσιους υπάλληλους να μην συμμετέχουν στην αξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις και παράδοση των δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα. Κηρύσσει νέα ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση στο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου