συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Παρεμβάσεις ΔΕ: ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΗ: Έλληνες και μετανάστες παλεύουμε μαζί ενάντια σε φτώχεια, ανεργία, πόλεμο και φασισμό

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΗ: Έλληνες και μετανάστες παλεύουμε μαζί
ενάντια σε φτώχεια, ανεργία, πόλεμο και φασισμό
 Το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και βεβαίως δεν αφορά μόνο τους μετανάστες, τους αριστερούς αγωνιστές ή κάποιες «μειοψηφίες», αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού μας.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ υπόσχεται το κλείσιμο των κολαστηρίων τύπου Αμυγδαλέζας, στην πράξη εφαρμόζει το νόμο που τα θέσπισε. Η λογική της «συνέχειας του κράτους», η συνεργασία με ένα εθνικιστικό κόμμα όπως οι ΑΝΕΛ, η προσήλωση στην «αστική νομιμότητα», είναι δρόμος διατήρησης της προηγούμενης αντιμεταναστευτικής πολιτικής και όχι ρήξης με αυτήν από την πλευρά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων. Η διείσδυση των φασιστών στο στρατό, στην αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας παραμένει αδιατάρακτη. Τα ΜΑΤ, οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ παραμένουν ως είχαν στη βασική αποστολή τους κατά του αγωνιζόμενου λαού.

Για να βάλουμε οριστικά τέλος στη φρίκη του φασισμού και του ρατσισμού, χρειάζεται να ανατρέψουμε συνολικά το σύστημα που τη γεννάει και τη θρέφει, που προσπαθεί να συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα, λαϊκή κατάκτηση, συλλογική δράση και δημοκρατική ελευθερία για να ξεπεράσει την ιστορικού χαρακτήρα κρίση του.
Για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένο από τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, ο μόνος δρόμος είναι ο ενιαίος αγώνας ντόπιων και ξένων εργατών και εργαζομένων, η ανάπτυξη ενός πλατιού μαχητικού λαϊκού-νεολαίϊστικου κινήματος.
Συνεχίζουμε τους αγώνες μέσα στα σχολεία για μια δημόσια, δωρεάν παιδεία που υπηρετεί τις ανάγκες ΟΛΩΝ των παιδιών, χωρίς διακρίσεις και με αντισταθμιστικά εκπαιδευτικά μέτρα για τα παιδιά των μεταναστών.
 Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε. καλούν τον κόσμο της εκπαίδευσης στις συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις και πορείες στις 21 Μάρτη που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
  • Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά
  • Νομιμοποίηση  των μεταναστών
  • Άσυλο στους πρόσφυγες, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Όχι στη FRONTEX
  • Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, της Συμφωνίας Δουβλίνο2
  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές
Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, χωρίς ρατσιστικές, φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλου τύπου διακρίσεις!
ΜΑΡΤΗΣ  2015
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου