συγκέντρωση

Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: καταγγελία για τη δημοτική αρχή του Αιγάλεω

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επανειλημμένα έχει σταθεί εμπόδιο στην συστηματική προσπάθεια μερίδας αιρετών να καταργήσουν τον Δημόσιο και Παιδαγωγικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών των Δήμων μετατρέποντάς τους σε «φυλακτήρια παιδιών» και «παιδότοπους».
Τελευταίο κρούσμα ο Δήμος Αιγάλεω η Διοίκηση του οποίου επέλεξε την δημιουργία «ερωτηματολογίου» που απευθύνεται στους γονείς και μεθοδευμένα προσπαθεί να εκμαιεύσει την ανάγκη επέκτασης του ωραρίου των Παιδικών Σταθμών, ζητά να αξιολογηθούν οι παιδαγωγοί από τους γονείς, ενώ τους ζητά να επιλέξουν τους σκοπούς λειτουργίας των Παιδικών σταθμών ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η «φύλαξη παιδιών» και η λειτουργία ως «παιδότοπος»!!!
Αλήθεια είναι πως δεν αναμέναμε από τον νεοεκλεγέντα «αριστερό» Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μπίρμπα να ταυτίζεται με συμπεριφορές, απόψεις και πρακτικές γνωστών υπερασπιστών της κατάργησης του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και του παιδαγωγικού τους χαρακτήρα.

Καταγγέλλουμε κατηγορηματικά την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων, μέσω στοχοποιημένων ερωτήσεων και καλούμε τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα να αποσύρει το «ερωτηματολόγιο» που στο σύνολό του προσβάλει τους παιδαγωγούς αλλά και τη νοημοσύνη όλων μας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλύπτει συνδικαλιστικά κάθε πρωτοβουλία του Συλλόγου και καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Αιγάλεω να μην συμβάλλουν με κανένα τρόπο στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού τους ρόλου και την υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής και δυναμικά να αποτρέψουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Αιγάλεω να στρέψει τους γονείς ενάντια στους εργαζόμενους!!!
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθούμε απέναντι σε συμπεριφορές που όλοι μας ελπίζαμε πως αφήσαμε πίσω, μετά τις τελευταίες εκλογές!!!
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου