συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Ηλείας: Χτίζουμε ένα νικηφόρο συνδικαλιστικό κίνημα

Δίνουμε ένα τέλος στην λογική της ανάθεσης. Συμμετέχουμε στο κίνημα. Οι  τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έδειξαν σε όλους τα δεινά που μπορεί να επιφέρει στο κίνημα η λογική της ανάθεσης κάθε ελπίδας σε ένα πολιτικό υποκείμενο. Πολλοί  πολίτες εγκατέλειψαν το προηγούμενο διάστημα το δρόμο του αγώνα και τις πλατείες και επένδυσαν τις ελπίδες τους σε μια εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι την ώρα που ο Τσίπρας παρέδωσε τα πάντα στους δανειστές δημιουργήθηκε η εικόνα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Την ώρα που παίζονταν οι πολιτικές εξελίξεις δεν υπήρχε ένα αυτόνομο κίνημα να πιέσει την κατάσταση. Έτσι με σχετική άνεση και με πραξικοπηματικό τρόπο μπόρεσε η κυβέρνηση   να αναιρέσει την εκπεφρασμένη διάθεση του λαού για αντίσταση απέναντι στις άγριες διαθέσεις της Ε.Ε., όπως αυτή διατυπώθηκε στο δημοψήφισμα.  Είναι αναγκαίο ένα κίνημα από τα κάτω ισχυρό που διασφαλίζει την επιβολή της λαϊκής βούλησης.
Συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες του σωματείου. Στη λογική της αυτονόμησης του κινήματος εντάσσεται και η ανάγκη για ενδυνάμωση των πρωτοβάθμιων σωματείων με την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών. Θα πρέπει να λειτουργήσουν και πάλι οι μαζικές γενικές συνελεύσεις, όπου θα δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές αλλά και την πνοή ώθησης για τους αγώνες ανατροπής που χρειάζεται ο κλάδος να δώσει το επόμενο διάστημα. Η όποια απογοήτευση από τις πολιτικές εξελίξεις ή από τον τρόπο που χειρίζεται η ΟΛΜΕ τις καταστάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται αιτία ή άλλοθι για την αδρανοποίηση των συναδέλφων.
Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας απέναντι στα πολιτικά στρατόπεδα που επιτίθενται στο λαό. Όπως είναι φυσικό μέσα σε αυτό το τοπίο της πολιτικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούνται πολλά προβλήματα αυτοπροσδιορισμού όλων των πολιτικών υποκειμένων, που κινούνταν στις παρυφές του συγκεκριμένου κόμματος. Ο καθένας από αυτούς χρειάστηκε να διαλέξει, εάν θα παραμείνει σύντροφος ή θα μεταπηδήσει στο νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο, όπως προστάζει η γραμμή Τσίπρα. Το ότι κάποιοι από αυτούς είχαν κάποτε μια αγωνιστική ιστορία, την οποία δε σεβάστηκαν οι ίδιοι, δε σημαίνει ότι μπορούν να μιλούν εκ μέρους του κινήματος και να καλούν και στις απεργιακές συγκεντρώσεις μας. Το δίλημμα παραμένει ένα και το αυτό «ή με το μνημόνιο ή με το λαό».


Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας απέναντι στο νέο και παλαιό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ έδωσε από την πρώτη στιγμή το νέο κυβερνητικό της στίγμα. Έτσι σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΑΚΕ άρχισε να στέλνει άνευρες εισηγήσεις προς τις γενικές συνελεύσεις, να καταγγέλλει συνδικαλιστές και αδιόριστους συναδέλφους επειδή χαλούν σκηνοθετημένες φιέστες διαλόγου με τον υπουργό, να ανατρέπουν με απόφαση Δ.Σ αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ.  Είναι εμφανής η μετάλλαξη και σε συνδικαλιστικό επίπεδο του κόσμου που «επιμένει  ΣΥΡΙΖΑ». Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η θέση μας και η στάση μας  παραμένει η ίδια όπως και τα προηγούμενα χρόνια απέναντι σε αυτούς που μέσα από τα συνδικαλιστικά πόστα υπηρετούν τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.
Επιμένουμε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός ακηδεμόνευτου συνδικαλιστικού κινήματος. Μέσα στον κλάδο δίνουμε τον αγώνα μας προτάσσοντας τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις μας και τα κλαδικά αιτήματα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αναμένουμε κάποια άνωθεν εντολή για να διαμορφώσουμε τη δική μας άποψη. Επιμένουμε στην ενωτική μας διάθεση διασφαλίζοντας παράλληλα την ιδεολογική μας σταθερότητα.
Σπάμε τα ιδεολογικά ταμπού που καταστρέφουν τη ζωή μας. Είναι καιρός να δουλέψουμε εντατικά  για την απομυθοποίηση των ιδεολογικών τεράτων που μας πλασάρονται ως αναγκαία για τη ζωή μας και είναι αυτά που ουσιαστικά μας καταστρέφουν. Να αναδείξουμε το δολοφονικό πολιτικό ρόλο της Ε.Ε. και των μηχανισμών της (ευρώ, ΕΚΤ) και τον καταστροφικό  ρόλο των τραπεζών. Δεν μπορούν να δικαιολογούν όλα αυτά τα εγκλήματα εναντίον του λαού για την δήθεν αναγκαιότητα παραμονής στο ευρώ ή για τη σωτηρία των τραπεζών. Πάνω από τους αριθμούς τους και τα κέρδη τους βάζουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.
Δεν υποχωρούμε στις διεκδικήσεις μας.. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς χωρίς καμία ανοχή στο νέο μισθολόγιο πείνας. Δεν θα ανεχτούμε καμία μορφή αξιολόγησης χειραγώγησης, ακόμη και αυτή που προωθείται με τη μορφή απόδοσης ενός πρόσθετου επιδόματος. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή υποχρεωτικής κινητικότητας, αύξηση ωραρίου, απλήρωτη εθελοντική εργασία, σε κάθε μορφή μαθητείας και οποιαδήποτε παρέμβαση των επιχειρήσεων στην μόρφωση των μαθητών μας.
Δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλος. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, σ' αυτούς που τις επιβάλλουν και σ' αυτούς που τα εφαρμόζουν. Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα από τις διεκδικήσεις μας. Ο αγώνας μας δεν είναι γενικός και αφηρημένος. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι συγκεκριμένες, επιβάλλονται με συγκεκριμένους τρόπους και από συγκεκριμένο πολιτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν θα αφήσουμε να μας διαφεύγουν οι απλοί “στρατιώτες” του συστήματος ασχολούμενοι μόνο με τον απόμακρο “στρατηγό”. Δίνουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα χωρίς να αφήνουμε να διαφεύγουν οι ευθύνες όσων εμπλέκονται στην σύνθεση του νέου σχολείου της αγοράς.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου