συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Παρεμβάσεις ΔΕ: Για τις "κρίσεις" διευθυντών εκπαίδευσης


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε.


ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΡΙΣΕΙΣ» ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία  της «εκλογής» των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Η «εκλογή» των στελεχών αυτών της εκπαίδευσης γίνεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
Συνεχίζει το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
Περικόπτει μισθούς και συντάξεις, καταργεί κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, ευτελίζοντας τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς.
Υλοποιεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο για την Εκπαίδευση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ (νέο σχολείο, "βέλτιστες πρακτικές", "αξιολόγηση", δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, μηδενικοί διορισμοί, υποχρηματοδότηση, εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ κ.λπ.). Ως την 31n Δεκεμβρίου 2016 παρατείνεται η ισχύς της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο, περιγελώντας τις διακηρύξεις του υπουργού Παιδείας στο νέο κακόφημο «διάλογο για την παιδεία» για 10.000 μόνιμους διορισμούς στα σχολεία.
Η θέση των Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι πολιτική θέση και διαχρονικά, παίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Για να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι επερχόμενες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, χρειάζεται ένας απόλυτα ελεγχόμενος  διοικητικός μηχανισμός. Το συγκεκριμένο σύστημα «εκλογής» φαινομενικά τα έχει όλα, αλλά στην ουσία διασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο των Δ/ντών Εκπαίδευσης που θα επιλεγούν, όπως ακριβώς έκαναν όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δίνεται από τη μια η εντύπωση μιας δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας από τη βάση, όταν ακόμα και αυτό το εκλεκτορικό σώμα που ορίζει είναι μόνο μικρότερα στελέχη εκπαίδευσης που σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν ούτε αντιπροσωπευτικό τμήμα της βάσης και από την άλλη εισάγεται και πάλι η συνέντευξη, η οποία διεξάγεται μετά την ψηφοφορία, ώστε να είναι γνωστά όλα τα δεδομένα και να διασφαλιστεί απολύτως το επιθυμητό για το υπουργείο αποτέλεσμα. Με επικοινωνιακά τρυκ προσπαθούν να πείσουν πως οι εκπαιδευτικοί θα έχουν λόγο μέσω της ψηφοφορίας των Δ/ντων και των Υποδιευθυντών, όταν τον τελικό λόγο θα τον έχουν τα συμβούλια επιλογής μέσω της συνέντευξης. 
Οι Δ/ντες Εκπαίδευσης που θα  επιλεγούν θα εφαρμόσουν την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε-ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Εκπαίδευση και θα είναι απέναντι από τα συμφέροντα του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Είναι αυτοί που θα προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και θα συμβάλλουν στην προώθηση του νέου φθηνού ευέλικτου σχολείου της αγοράς.
Οι αιρετοί των Παρεμβάσεων στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι το αυτί και το μάτι των εκπαιδευτικών και εκφραστές του εκπαιδευτικού κινήματος και των διεκδικήσεων του. Δεν συνδιοικούν. Διεκδικούν με κινηματικούς όρους! Με βάση τα παραπάνω οι αιρετοί οι οποίοι έχουν εκλεγεί στα ΑΠΥΣΔΕ με τη στήριξη σχημάτων των Παρεμβάσεων δεν μπαίνουν στη διαδικασία της αξιολόγησης των υποψήφιων Διευθυντών Εκπαίδευσης και δεν βαθμολογούν. Βάζουν παύλα (-) σε όλους τους υποψήφιους.
Καλούμε τους Διευθυντές-Υποδιευθυντές να μη συναινέσουν σε αυτή τη διαδικασία με τη συμμετοχή τους,  προσδίδοντας έτσι επίφαση δημοκρατικότητας και νομιμοποίηση στα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου