συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Αυτούς θα ψηφίσεις;

Αυτούς θα ψηφίσεις;
Ανακοίνωση από Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή 2/3/16
Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (Α.Ρ.Σ.Ι. – Νυστέρι – Ρ.Ε.Ι. – Νέοι ανεξάρτητοι Γιατροί – ανεξάρτητοι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι), η μαχόμενη αγωνιστική πτέρυγα των νοσοκομειακών γιατρών, είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που με αταλάντευτη συνέπεια δίνουμε την μάχη υπέρ των δικαιωμάτων των ειδικευόμενων και των ειδικευμένων ΟΧΙ ΜΟΝΟ ενάντια στις εκάστοτε κυβερνήσεις και διοικήσεις, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ενάντια στο μεγαλοκαθηγητικό – μεγαλοδιευθυντικό κατεστημένο.
Αντίθετα δυστυχώς άλλες δυνάμεις όπως οι ηγεσίες των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ («Μέτωπο») και ΚΚΕ (ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ) δεν διέρρηξαν ΠΟΤΕ τις σχέσεις τους με το κατεστημένο αυτό. Δεν τόλμησαν ΠΟΤΕ (επικαλούμενοι μια κακώς εννοούμενη «ενότητα του κλάδου») να διαχωρίσουν ριζικά την θέση τους από μια μικρή μειοψηφία μεγαλοκαθηγητών και κάποιων συντονιστών διευθυντών που εκμεταλλεύονται τόσο τον ανθρώπινο πόνο όσο και τους υπόλοιπους γιατρούς, αποτελώντας την πηγή της διαφθοράς – του αυταρχισμού – της φαυλοκρατίας και δρώντας ως το μακρύ χέρι του κράτους και των κυβερνήσεων μέσα σε κλινικές και τμήματα.

Υπάρχουν όμως δυο παρατάξεις – η παράταξη της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ) και αυτή του ΠΑΣΟΚ (πρώην ΠΑΣΚ και νυν «Ιατροί Μπροστά») που δεν αβαντάρουν απλά το μεγαλοκαθηγητικό μεγαλοδιευθυντικό κατεστημένο. ΕΙΝΑΙ το κατεστημένο αυτό κάθε αυτό. Αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν (ανοιχτή κάλυψη και προώθηση της διαπλοκής, υπεράσπιση σκανδαλωδών προνομίων, υπεράσπιση του αυταρχισμού ενάντια στους ειδικευόμενους, αξιοποίηση της «συνδικαλιστικής» ιδιότητας για κατάληψη μεγαλοδιευθυντικών θέσεων, άρνηση της δημοκρατίας όσον αφορά την εξέλιξη των άλλων ειδικευμένων στον βαθμό του διευθυντή, την ανάθεση καθηκόντων σε διευθυντές από εξέλιξη, την συμμετοχή των άλλων ειδικευμένων στις επιστημονικές αποφάσεις, κλπ, κλπ).
Το πιο πρόσφατο ίσως (πριν λίγους μόλις μήνες) και προκλητικό κρούσμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς προέρχεται από την ίδια την επικεφαλής της ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) και ως τώρα προέδρου της ΕΙΝΑΠ. Με την ιδιότητά της ως συντονίστριας διευθύντριας δεν είχε διατάσει να ζητήσει την ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ των ειδικευόμενων γιατρών του ίδιου του τμήματός της, επειδή … τόλμησαν να συμμετέχουν σε επίσχεση εργασίας λόγω απλήρωτων εφημεριών ασκώντας το σχετικό νόμιμό τους δικαίωμα μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης των γιατρών του νοσοκομείου τους. Η ενέργεια αυτή είχε προκαλέσει τότε μαζική αντίδραση και κινητοποίηση που είχε αναγκάσει την διοίκηση του νοσοκομείου να μην καταλογίσει αυτές τις πειθαρχικές κυρώσεις που απαιτούσε η επικεφαλής της ΔΗΚΝΙ ενάντια στους αγωνιζόμενους ειδικευόμενους της ίδιας της κλινικής της …
Και όμως, όλοι αυτοί τώρα προεκλογικά έρχονται σαν τον Μαυρογιαλούρο, τον Γκόρτσο και τον Μαντά να πουλήσουν γλύκες και χαμόγελα, να τάξουν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες και να ζητήσουν την ψήφο μας. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου