συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης (23/6/2016)

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 51, e.elme.thess@gmail.com
Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Ε΄ ΕΛΜΕ – Θ (23/6/2016)
1). Η Γενική συνέλευση αποφάσισε να συζητήσει και να εξετάσει τις κατηγορίες κατά του προέδρου της ΕΛΜΕ Χ. Ζαγανίδη από τις παρατάξεις ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ και να πάρει αποφάσεις (αναλυτικά οι αποφάσεις που πήρε η Γ.Σ. στάλθηκαν στα σχολεία).
2). Για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα ΕΠΑΛ (μείωση ειδικοτήτων,  συγχώνευση τομέων και ειδικοτήτων, κατάργηση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων και ειδικοτήτων, κ.ά.), στα Γυμνάσια  (νέο ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίων που δημιουργεί πλεονάσματα, νέες αναθέσεις, κ.ά.)στις Υπηρεσιακές Μεταβολές (κενά και πλεονάσματα στη βάση κατάργησης του τρίωρου εργαστηρίων, τη διατήρηση μεγάλου αριθμού μαθητών στα τμήματα, τη διατήρηση υπολογισμού οργανικών θέσεων με βάση τις 12 ώρες, την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων, κ.ά.) Η Γ.Σ. αποφασίζει τα εξής:
  • Να καλέσει τους συναδέλφους μαζικά να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που οργανώνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 27/6, στις 1.30 μ.μ. για να διαμαρτυρηθούμε για τα αντιεκαπαιδευτικά μέτρα. Να απαιτήσουμε το ΠΥΣΔΕ να αποδεχτεί τις θέσεις του κλάδου για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, αλλά και τις πάγιες θέσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές (ολιγομελή τμήματα, ωράριο, να επανιδρυθούν όλοι οι τομείς, να προβλεφθεί η ίδρυση νέων, κ.ά.) που αν δε γίνουν αποδεκτές οδηγούμαστε με ακρίβεια στο 2013, τότε που μαζικά το ΠΥΣΔΕ έβγαζε τους εκπαιδευτικούς να πλεονάζουν και ακολούθησε η εφαρμογή της κινητικότητας με το καθεστώς της διαθεσιμότητας – απολύσεων. (έκδοση αφίσας)
  • Να καταγγείλει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ γιατί αντί να πρωτοστατεί στην οργάνωση του κλάδου ενάντια στα αντιεκαπιδευτικά μέτρα και να ενημερώνει την κοινωνία, συμμετέχει σε έναν «διάλογο» που η κυβέρνηση τον αξιοποίησε για να οδηγήσει τον κλάδο στην απραξία. Έτσι η επίθεση που δέχεται η Παιδεία από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές Κυβέρνησης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ μένει αναπάντητη γιατί το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεχίζει να μη στέκεται στο ύψος που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις. Δεν συγκάλεσε ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ των προέδρων έγκαιρα που ήταν και υποχρέωσή του (μετασυνεδριακή ΓΣ όπως αναφέρεται στο καταστατικό της ΟΛΜΕ αρ.32,33 και 35) ώστε να υπάρχει συνολική αγωνιστική απάντηση από το σύνολο του κλάδου τώρα που η κυβέρνηση προωθεί μέτρα.
  • Να ορίσει τη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσ/νίκης τόπο αγωνιστικής συνάντησης των εκπαιδευτικών για την περίοδο του καλοκαιριού όταν η κυβέρνηση θα προωθεί και θα εφαρμόζει αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Οι διαμαρτυρίες να οργανώνονται σε συνεννόηση με τις άλλες ΕΛΜΕ.
  • Να προχωρήσει ο κλάδος σε Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Η απόφαση να υλοποιηθεί από την Ε΄ ΕΛΜΕ.
3). Η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης και αγώνα για τους  πρόσφυγες και μετανάστες» που συγκροτήθηκε στη βάση των αποφάσεων των δύο προηγούμενων Γ.Σ. (19/5, 9/6) να προχωρήσει άμεσα σε δραστηριότητες:  Η ΕΛΜΕ να  συνεχίσει τις δράσεις του κλάδου για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης (με αποστολές διανομής ειδών ανάγκης στους πρόσφυγες), των διεκδικήσεων για να καλυφθούν από το κράτος και την κυβέρνηση όλες οι ανάγκες των προσφύγων, καθώς και της συμμετοχής του σε αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις.
  • Να γίνει συνάντηση της Πρωτοβουλίας την Πέμπτη 30/6, στις 8.00 μ.μ. στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος οι συνάδελφοι.
  • Η Γ.Σ. αποφασίζει να καλέσει τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες Στη συνάντηση της Πέμπτης 30/6 να φέρουν είδη πρώτης ανάγκης, ή χρήματα που συγκεντρώσαν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, και είδη ρουχισμού, αντικουνουπικά., αντιηλιακά, είδη υγιεινής, κ.ά.
  • Να οργανωθεί με τις ΕΛΜΕ επίσκεψη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες τις επόμενες ημέρες. Η ημέρα θα καθορισθεί με τις άλλες ΕΛΜΕ. Για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης να αξιοποιηθεί και το υπόλοιπο ποσό των 192,39 ευρώ από τα σχολεία.
  • Να οργανωθεί με τις άλλες ΕΛΜΕ παράσταση στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για τα προβλήματα των προσφύγων όπου θα πάρουν μέρος και εκπρόσωποι των προσφύγων. (έκδοση αφίσας)
4). Να οργανωθεί αποχαιρετιστήρια μουσική βραδιά για τη φετινή χρονιά που τελείωσε την Πέμπτη 30/6, στις 9.30 μ.μ., στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης. Η βραδιά θα περιλαμβάνει μουσικό γλέντι με ορχήστρα συναδέλφων που θα συνοδευτεί με κρύα μπύρα, αναψυκτικά και σουβλάκι. Τα έσοδα αφού αφαιρεθούν τα έξοδα θα διατεθούν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Καλούνται οι συνάδελφοι κατά σχολεία ή και παρέες να μας ενημερώσουν μέχρι την Τετάρτη 29/6 το μεσημέρι για τον αριθμό των συναδέλφων που θα συμμετέχουν ώστε να μας διευκολύνουν στις αγορές με τα απαραίτητα είδη για το γλέντι. (έκδοση αφίσας).
                                                                               Η Γενική Συνέλευση (23/6/2016)                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου