συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών Ιωαννίνων: Καμία συμμετοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια

«Πότε επιτέλους θα σηκωθείς με όλο σου τ’ ανάστημα εσύ,
που τη ζωή σου δίνεις ηλίθια;
Πότε θα πετάξεις στα μούτρα τους την ερώτηση
γιατί πολεμάμε, αλήθεια;»

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών Ιωαννίνων καταγγέλλει την απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων να καλέσει σε συμμετοχή στο εθνικιστικό συλλαλητήριο που στήνεται στην πόλη μας. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια «για τη Μακεδονία», που διοργανώνονται από την αρχή της χρονιάς -με θολά έως και ύποπτα καλέσματα- δεν εντάσσονται σε κανέναν αγώνα υπεράσπισης του δίκιου, της ειρήνης, της φιλίας μεταξύ των λαών. Είναι ενταγμένα στο κάδρο της εθνικιστικής πόλωσης και των πολεμικών προετοιμασιών.
       Εκείνοι που σήμερα έκαναν αυτή την επιλογή μέσα στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων (για την καταγραφή: 3 ψήφοι της ΔΑΚΕ, 1 ψήφος της ΠΕΚ και μία λευκή ψήφος των ΣυνΕΚ) σέρνουν το σωματείο στην υπηρεσία των πιο σκοτεινών σχεδίων. Σχεδίων που μεθοδικά προετοιμάζουν τον πόλεμο στα Βαλκάνια δένοντάς τον με την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σχεδίων που φέρνουν στην επιφάνεια της πολιτικής ζωής ό,τι χειρότερο έχει να παρουσιάσει αυτός ο τόπος: τους εθνικιστές, τους πολεμοκάπηλους, τους ναζί.
       Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει για τούτη την αισχρή απόφαση (ούτε καν η αφέλεια ή η βλακεία...). Δεν μπορούν οι «μακεδονομάχοι» μας του προεδρείου του ΔΣ να καμώνονται ότι δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους, ποιων δυνάμεων τη σημαία μας καλούν να κρατήσουμε.
       Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών Ιωαννίνων καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς να απαξιώσουν το ύποπτο και επικίνδυνο κάλεσμα του προεδρείου του ΔΣ και να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε μια σκοτεινή, εθνικιστική φιέστα.
       Να αρνηθούμε τον εθνικισμό και τις πολεμικές προετοιμασίες, να μην αφήσουμε τα παιδιά που με τόση αγάπη διδάσκουμε να γίνουν κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, να μην επιτρέψουμε στο φασισμό να νομιμοποιεί την παρουσία του καλυμμένος πίσω από τα συλλαλητήρια αυτά.

ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΖΗΤΩ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου