συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αποφάσεις συνεδρίασης Δ.Σ. ΕΛΜΕ Τρίτη 4/9/2018


Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
προξένου Κορομηλά 51

Αποφάσεις συνεδρίασης Δ.Σ. ΕΛΜΕ Τρίτη 4/9/2018

Το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ συνεδρίασε στις 4/9 σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και αποφάσισε:

1ο : “ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ” : μετά την παράσταση διαμαρτυρίας των Α, Γ, Δ, Ε και ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ στην περιφερειακή διεύθυνση και την έκφραση αγανάκτησης συναδέλφων, αλλά και μαθητών για τη μη έγκριση των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, αποφασίστηκε  νέα παράσταση διαμαρτυρίας και σε συνεργασία με τις άλλες ΕΛΜΕ, αν η απαίτηση για έγκριση όλων των τμημάτων δεν υλοποιηθεί. (απόφαση κατά πλειοψηφία).

2ο: ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ : αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης για να καταγγελθεί ο υποβιβασμός εκατοντάδων σχολικών μονάδων, 14 στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσ/κης, που θα οδηγήσει σε νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, καθώς απαιτούνται περισσότεροι μαθητές για τη λειτουργία τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (απόφαση κατά πλειοψηφία).

3ο: ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: καθώς άμεσα έχουμε μπροστά μας την επιχείρηση έναρξης της αξιολόγησης σχολικής μονάδας, μέσα από το λεγόμενο “προγραμματισμό και την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου”, όπως προβλέπει ο νέος αντιεκπαιδευτικός νόμος για τις λεγόμενες “νέες δομές στην εκπαίδευση”, το Δ.Σ. αποφάσισε την έκδοση ανακοίνωσης με την οποία καλείται το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να υλοποιήσει την απόφαση της Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ για ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ από τις σχετικές διαδικασίες και να καλέσει τους συλλόγους και τους συναδέλφους με ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ να ακυρώσουν την προσπάθεια εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης- αξιολόγησης. Αποφάσισε, επίσης, ενημερώσεις των σχολείων και κάλεσμα στις άλλες ΕΛΜΕ για συνάντηση την Τρίτη, 11/9, ώστε από κοινού να οργανωθεί ο αγώνας αυτός (απόφαση κατά πλειοψηφία).

4ο: Γ.Σ.: αποφασίστηκε ομόφωνα Γ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 20/9 για να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και των σχολείων.

5ο: ΔΕΘ : αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης με την οποία καλούνται οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στα συλλαλητήρια των σωματείων: 6μμ ΚΑΜΑΡΑ, 6μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, καθώς οι βάρβαρες πολιτικές συνεχίζονται στη λεγόμενη “μεταμνημονιακή εποχή” και τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στη γειτονιά μας και με τις ΗΠΑ, “τιμώμενη χώρα”, η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη (απόφαση κατά πλειοψηφία).

6ο: ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης-καταγγελίας για τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του Υπουργείου που ορθώνουν νέους εξεταστικούς φραγμούς, καταργούν το μορφωτικό ρόλο του σχολείου, αφαιρούν από μεγάλο μέρος των παιδιών λαϊκής καταγωγής τη δυνατότητα να σπουδάσουν και επιδεινώνουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (απόφαση κατά πλειοψηφία).

7ο:ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης που αφορά το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και δικαιώματα των αναπληρωτών (απόφαση κατά πλειοψηφία) και δράσεις της ΕΛΜΕ (παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια) που να αναδεικνύουν την ανάγκη των διορισμών και τα προβλήματα των αναπληρωτών (ομόφωνα).

8ο: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 10/9, 2μμ από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ για τα θέματα των υπηρεσιακών μεταβολών και προβλήματα συναδέλφων και σχολείων (απόφαση κατά πλειοψηφία).

9ο:ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης και αφίσας για τις αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ που οργανώνονται για τις 13 και 27/11 (απόφαση κατά πλειοψηφία).

10ο: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: μετά την ενίσχυση των δράσεων της ΕΛΜΕ και από την ΟΛΜΕ, αποφασίστηκε νέα επίσκεψη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί  (απόφαση κατά πλειοψηφία).

11ο: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: αποφασίστηκε νέα ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, αφού υπάρξει ενημέρωση από την αντίστοιχη ΕΛΜΕ για τα προβλήματα στην περιοχή (απόφαση κατά πλειοψηφία).

12ο: ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 15/9: πέντε χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής αποφασίστηκε η ΕΛΜΕ να καλέσει στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα διοργανωθεί (απόφαση κατά πλειοψηφία).

13ο:ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΝΥΧΤΟΦΑΓΙΕΣ”:αποφασίστηκε η έκδοση αφίσας, ενημερωτικού φυλλαδίου και κουπονιών ενίσχυσης των παραστάσεων που είναι αφιερωμένες στους πυρόπληκτους και τους πρόσφυγες. Το έργο του Σπύρου Λαζαρίδη “Νυχτοφαγιές” θα παρουσιαστεί στο κέντρο πολιτισμού “ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ”, στις 28-29/9 και 5,6,12 και 13/10.Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση (ομόφωνα).

14ο: ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ: εγκρίθηκε από το Δ.Σ. ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών της Κύπρου, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης Αναστασιάδη, στο πλαίσιο του “εξορθολογισμού” της εκπαίδευσης, τα οποία έχουν τη σφραγίδα της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ (απόφαση κατά πλειοψηφία).

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου