συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής ¨"Κ. Σωτηρίου": Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση στη SELLER Hellas

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση στη SELLER Hellas
Καμία παραβίαση προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων
Καταγγέλλουμε την παράνομη και εκδικητική απόλυση μέλους του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) από την εταιρεία SELLER Hellas. Η απόλυση έγινε την Παρασκευή 31 Αυγούστου λίγες εβδομάδες μετά την παρέμβαση του ΣΜΤ στην εταιρία ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για πρωτοφανή παραβίαση προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων.
Τα μέτρα εργοδοτικής επιτήρησης που απεργάζεται η εργοδοσία αφορούν:
  • Στην συγκρότηση βάσης δεδομένων με δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα βιομετρικά στοιχεία για να ελέγχει την είσοδο στην εταιρεία και να μετρά τις ώρες εργασίας
  •  Στην εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης με κάμερες στους χώρους εργασίας προκειμένου, όπως προφορικά ειπώθηκε, “να διαπιστώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πόσο παραγωγικό χρόνο χάνουν στη διάρκεια του ωραρίου τους”»!
Για να υλοποιηθούν μάλιστα τα μέτρα αυτά, διανεμήθηκε στους εργαζόμενους ένα «έντυπο συγκατάθεσης» για να το υπογράψουν και με βάση το οποίο συναινούνε στις μεθόδους ελέγχου και παρακολούθησής τους.
Μετά την αντίδραση εργαζόμενων και του ΣΜΤ, ο εργοδότης δεσμεύτηκε πως δε θα προχωρήσει σε αυτά τα σχέδια. Όμως ένα μήνα μετά, προχώρησε στην εκδικητική απόλυση εργαζομένου και μέλους του ΣΜΤ, ο οποίος από την αρχή διαφώνησε και δε δέχτηκε να δώσει το αποτύπωμά του! Μάλιστα, η απόλυση έγινε χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση με την αιτιολογία οικονομικών προβλημάτων του εργοστασίου και δήθεν με κριτήριο πως ήταν ο τελευταίος που προσλήφθηκε, γεγονός απολύτως ψευδές, αφού τις προηγούμενες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί νέες προσλήψεις.
Η στόχευση της εργοδοσίας είναι προφανής: Να ξεμπερδεύει με τις ενοχλητικές φωνές για να μπορέσει να προχωρήσει πιο εύκολα στα αντεργατικά της σχέδια.
Εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον απολυμένο εργαζόμενο και στο σωματείο του. Με τους αγώνες μας σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία, για να μην καταντήσει η εργασία και η ζωή μας το αντικείμενο πλήρους ελέγχου και επιτήρησης της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.
Απαιτούμε να ακυρωθεί η παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου - Δε θα ανεχθούμε καμιά απόλυση εργαζόμενου που αρνείται την παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων!
Πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων - Να μην εφαρμοστεί καμία μέθοδος παρακολούθησης και παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου