συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Παρεμβάσεις ΔΕ: Όλοι στις κινητοποιήσεις για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια για τα
11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Παρασκευή 6/12/2019 
  • Αθήνα: Προπύλαια 12μμ, Πανεκπαιδευτικό και 6μμ Παλλαϊκό συλλαλητήριο!
  • Θεσσαλονίκη: άγαλμα Βενιζέλου 12μ - Καμάρα 6μμ

 6/12/2008: Σπάσαμε τη δολοφονική κρατική τρομοκρατία στους δρόμους!

ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Το «επιτελικό κράτος» της δεξιάς με το δόγμα «νόμος και τάξη» και τα ΜΑΤ ανοίγει τα κεφάλια των αντιστεκόμενων, αδειάζει προσφυγικές και άλλες καταλήψεις, καταλαμβάνει την ΑΣΟΕΕ και καταπατά το πανεπιστημιακό άσυλο, προχωρά σε συλλήψεις, βασανισμούς και εξευτελισμούς στο δρόμο και στα αστυνομικά τμήματα. Στήνει σκηνικό πολέμου ενόψει των συλλαλητηρίων της 6ης Δεκέμβρη, δίνοντας διορία για εκκένωση καταλήψεων. Αυτές οι προκλήσεις αποτελούν σαφή απειλή και ηχηρό μήνυμα αναβάθμισης της κρατικής καταστολής. Θα πίπτει βαριά η ράβδος για να εφαρμόζονται οι νόμοι και να βασιλεύει η τάξη, με στόχο τον περιορισμό των δικαιωμάτων όλων όσων διαμαρτύρονται και αγωνίζονται και ειδικά της νεολαίας και των εργαζόμενων, όπως δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και ο ψηφισμένος αντισυνδικαλιστικός νόμος και τα σχέδια για περιορισμό των διαδηλώσεων.
Η κυβέρνηση ΝΔ, πατώντας πάνω στην πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, στηρίζει επίσημα τα «κέντρα ανομίας» και τις γιάφκες των επιχειρηματιών, με φοροαπαλλαγές κι ένα εργατικό δίκαιο ελεύθερων απολύσεων και της εργασιακής ζούγκλας. Στηρίζει τα ΜΜΕ των fake news και της ταξικής μονοφωνίας. Προβάλει τα ιδιωτικά σχολεία των «αρίστων», της «τενοντίτιδας» στις πανελλαδικές, της «αξιολόγησης» και των απολύσεων, στελεχώνοντας το ΙΕΠ με σχολάρχες. Προβάλουν την κλίκα των τραπεζικών στελεχών που απέκτησαν το ακαταδίωκτο με νόμο - συγχώρεση για θαλασσοδάνεια και ταυτόχρονα απολύουν εργαζομένους. Θεσμοθέτησαν τη νομιμοποίηση του οικονομικού εγκλήματος και του «μαύρου χρήματος» κλπ.
Έντεκα χρόνια πριν, η εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το χέρι του ειδικού φρουρού Κορκονέα, έφερνε στο προσκήνιο μαζί με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας και τα πρώτα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης. Ένα ορμητικό ποτάμι χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, ανέργων και εργαζόμενων διαδήλωσαν μαχητικά για μέρες, το Δεκέμβρη του 2008. Το γεγονός της δολοφονίας ήταν μόνο μια αφορμή, που οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες εξεγέρσεις της Μεταπολίτευσης. Έφερε στην επιφάνεια την αγανάκτηση για τα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία που λεηλατούνταν το ένα μετά το άλλο. Ξεδίπλωσε την αντίσταση σε ένα μέλλον που φαινόταν όλο και περισσότερο να υποθηκεύεται κάτω από τις ερπύστριες του καπιταλιστικού κέρδους, της ανταγωνιστικότητας και των αγορών. Το σύνθημα «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» διατράνωνε τη θέληση, την πεποίθηση και την προσδοκία της νεολαίας να πάρει την υπόθεση του παρόντος και του μέλλοντος της, στα δικά της χέρια.
Το καλοκαίρι η αστική δικαιοσύνη αθώωσε τον Σαραλιώτη, αποφυλάκισε τον Κορκονέα και καταλόγισε «ανάρμοστη συμπεριφορά» στον Αλέξη. Εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους φτωχοδιάβολους του ξεροκόμματου και στις καθαρίστριες που παραποίησαν ένα χαρτί επιβάλλοντάς τους εξοντωτικές ποινές. Αποφυλακίζουν κι αθωώνουν καταχραστές του δημοσίου χρήματος, διαπλεκόμενους πολιτικούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις και βέβαια δολοφόνους σαν τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Η καταδίκη του με μόνο 13 χρόνια που οδήγησε στην απελευθέρωσή του και η αθώωση του συνεργού του ήρθαν μετά από έντεκα χρόνια αναβολών, παρακρατικού παρασκηνίου και συνεχούς προσπάθειας να πέσουν και οι 2 στα μαλακά. Όμως, προκάλεσαν για δεύτερη φορά μια δολοφονική πράξη σε βάρος του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και απαξίωση της γενιάς του, και σηματοδοτούν την αποθράσυνση αυτών των μηχανισμών κρατικής καταστολής στους οποίους στηρίζεται η περίφημη «ασφάλεια» της ΝΔ. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η αστική δικαιοσύνη επιβραβεύει αυτούς τους μηχανισμούς. Ελεύθερος αφέθηκε μετά από 7 χρόνια ο δολοφόνος του Νίκου Τεμπονέρα, το στέλεχος της ΝΔ Καλαμπόκας, αθώος και ελεύθερος ο ματατζής Μελίστας, δολοφόνος του Μιχάλη Καλτεζά. Στη χώρα όπου η κυβέρνηση κάνει προσλήψεις μόνο στην αστυνομία, η αστική δικαιοσύνη επικροτεί την ασυδοσία των κατασταλτικών μηχανισμών, την καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Σήμερα, η πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας συνεχίζουν να είναι παρούσες. Μέσα από την πολιτική του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που τρομοκρατούν και ματοκυλίζουν τους λαούς με πολέμους, προσφυγιά και εξαθλίωση. Θέλουν να κάνουν την περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου «πεδίο βολής φτηνό» για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, υποδαυλίζοντας την αλληλοσφαγή των λαών και τον εμφύλιο των φτωχών, μέσα από τον εθνικισμό και τον φασισμό που δηλητηριάζουν πια και τα σχολεία. Μέσα από την ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια και τη μετανάστευση, τη μισή δουλειά και τη μισή ζωή για τη νεολαία. Μέσα από το ξεθεμελίωμα βασικών εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων, στην εκπαίδευση, την υγεία, τη δουλειά, την ασφάλιση, τα κοινωνικά αγαθά. Μέσα από τη «δολοφονία» της πεποίθησης αλλά και της δυνατότητας, ότι μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από τα μόνιμα μνημόνια, τη μόνιμη επιτροπεία και την οικειοθελή δουλεία στις ορέξεις των εργοδοτών, των πολυεθνικών και των κερδών τους. Μέσα από τις επιχειρούμενες ιδιωτικοποιήσεις σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, τις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις, τις κάθε είδους αξιολογήσεις, τις νέες περικοπές και την μείωση των κοινωνικών δαπανών (παιδεία, υγεία, πρόνοια).
Να μην τους το επιτρέψουμε! Απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας, οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να ορθώσουμε ένα στέρεο τείχος αντίστασης. Να δώσουμε αγώνα ανατροπής παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας. Η οργή πάλι συσσωρεύεται. Η αγανάκτηση περισσεύει. Η ανημπόρια δοκιμάζεται. Η απογοήτευση παλεύει με την πεποίθηση της αναγκαίας μάχης που πρέπει να δοθεί. Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ απευθύνουν αγωνιστικό προσκλητήριο προς όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία ενάντια στη νέα επιδρομή κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών και το μακρύ χέρι του καπιταλισμού, τους εθνικιστές και τους φασίστες. Να μην τους παραδώσουμε τη ζωή και την ελευθερία μας. Να μην τους παραδώσουμε το μέλλον.
Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια!
Οι μαζικοί κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες θα πουν την τελευταία λέξη!
4/12/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου