συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

16ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ, 4/5//2020

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ [1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, ΠΕ0401, 6974438720], ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ [1ο ΓΕΛ Καματερού, ΠΕ03, 6938853981], Αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ, τακτική και αναπληρωματικός, εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων
    16ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ, 4/5//2020
  • Μόνο το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί και ΘΑ διαφυλάξει τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας!
  • Οι αντιδραστικές πρόβες δεν θα περάσουν – Καμία κάμερα στις αίθουσες, ούτε πουθενά αλλού στους χώρους των σχολείων!
  • Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο να αποσυρθεί!
  • Να είμαστε όλες και όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ
Εδώ και δύο μήνες, στο έδαφος της εξελισσόμενης πανδημίας, η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια προπαγανδιστική εκστρατεία μαζικού εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Επέβαλε πρωτόγνωρα μέτρα περιορισμού, απαγορεύσεων, καταστολής και αστυνομοκρατίας, καλλιέργησε το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Δυστυχώς το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων ανέχθηκαν ή και στήριξαν την κυβερνητική πολιτική στο πλαίσιο της λεγόμενης «εθνικής ενότητας». Την ίδια ώρα, ολόκληρος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός παρουσίαζε την κυβερνητική καραντίνα και τις απαγορεύσεις ως τη μοναδική λύση και την κυβέρνηση ως «υπεύθυνη δύναμη» που τάχα διασφάλιζε τη δημόσια υγεία, ώστε να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ και όλων των μνημονιακών κομμάτων για την πολιτική που συνέτριψε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, κλείνοντας δεκάδες δομές (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ), αφήνοντας χιλιάδες κενά σε υγειονομικό προσωπικό. Τώρα είναι βέβαιο πως η άρχουσα τάξη θα επιχειρήσει να ρίξει στις πλάτες των εργαζομένων τις σοβαρότατες συνέπειες της βαθειάς κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Οι εξαγγελίες που συνοδεύουν το άνοιγμα των σχολείων, υπηρετούν τους ίδιους επικοινωνιακούς σκοπούς, δεν αφορούν στις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των νέων, υπηρετούν τους πάγιους ανομολόγητους ή ομολογημένους στόχους του υπουργείου παιδείας για βαθιές αντιδραστικές τομές και συνοδεύονται από το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης».
Τελικά ποια πολιτική δικαιώνεται σε αυτές τις συνθήκες; Αυτή που όριζε πως στα σχολεία μπορούν να στοιβάζονται οι μαθητές σε τάξεις των 28 – 30 μαθητών ή το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για ολιγομελή τμήματα; Η ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών είναι αποκομμένη από τη διασφάλιση της υγείας τους και τους όρους υγιεινής στις σχολικές αίθουσες; Να θυμίσουμε ότι οι ίδιοι –εν μέσω μνημονίων– έκλεισαν 1500 σχολεία, στοίβαξαν ασφυκτικά τους μαθητές σε απαράδεκτες αίθουσες, αγνοώντας κάθε μέτρο ατομικής υγιεινής, χρεοκόπησαν τα Δημόσια σχολεία υποβαθμίζοντας τις υποδομές τους και στις συνθήκες της «κανονικότητάς» τους επέβαλαν στους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν ως τα 67, ενώ με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα προετοιμάζονται να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης ως τα 72!

Για τους κήρυκες και υμνητές των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων δογμάτων χρειάστηκε μόνο ένας ιός για να γκρεμίσει τα μυθεύματα και να αναδείξει το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής τους.
Τις επόμενες ημέρες οι εκπαιδευτικοί πρέπει να σταθούμε με θάρρος και αισιοδοξία. Να μην υποταχτούμε στην πολιτική του μαζικού εκφοβισμού, της τρομοκρατίας, του μεταφυσικού φόβου, του σερίφη και του χωροφύλακα. Είναι δεδομένο πως ο καθένας μας θα πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας του. Αλλά και θα απαιτήσουμε συλλογικά όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων [μόνιμες καθαρίστριες, δωρεάν απολυμαντικά και μάσκες, ασφαλείς αποστάσεις στις τάξεις κλπ, καθώς και όλες τις διευκολύνσεις (αναρρωτικές άδειες, ειδικού σκοπού κλπ) σε όσους εκπαιδευτικούς το έχουν ανάγκη].
  • ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΩΣ, πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ - ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ του αντιδραστικού νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας, ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ
---------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΣ
1] “ΟΛΜΕ, 3/5/2020 -- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με την «Ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων»
Σχετικά με την από τηλεοράσεως προφορική εντολή της υπουργού Παιδείας περί βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων, είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει σε άρθρα του Συντάγματος, της ελληνικής νομοθεσίας αλλά και των Διεθνών Κανονισμών περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Άρθρο 9A του Συντάγματος: (Προστασία προσωπικών δεδομένων). Κανονισμός (ΕΕ) 679/2016 (GDPR) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έγγραφο ΥΠΕΘ Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.25/103373/Δ1 22-6-2018. Απόφαση Α.Π.Δ.Π.Χ. Γ/ΕΞ/2274/2011 – ΦΕΚ 548/Β/7-4-2011 (ΟΔΗΓΙΑ 1/2011). Aπόφαση 21/2019 της ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
Τα ζητήματα αυτά θέσαμε και στην πολιτική ηγεσία στην πρόσφατη συνάντηση (29/4/2020), η οποία αντί ουσιαστικής απάντησης είπε ότι η ζωντανή αναμετάδοση δεν αντιβαίνει στους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά σε νόμους που να το αποδεικνύουν και στη συνέχεια επαίρετο για τις ιδιωτικές δωρεές εξοπλισμού σε μαθητές, παρότι το ΥΠΑΙΘ δεν έχει δώσει ούτε 1€ για αγορά εξοπλισμού από τη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εκπαιδευτικοί, παρά την έλλειψη σχεδιασμού και χρηματοδότησης από το ΥΠΑΙΘ, στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και με αποκλειστικά δικά τους μέσα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές μας. Ωστόσο, η ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος που γίνεται στην τάξη ούτε από άποψη υποδομής μπορεί να υλοποιηθεί και ταυτόχρονα ενέχει σοβαρούς κινδύνους και αντιβαίνει την κείμενη νομοθεσία. Ως εκ τούτου: Kαλούμε τα μέλη μας να μην υλοποιήσουν την προφορική εντολή περί αναμετάδοσης του μαθήματος.
Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως αν το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει σε επίσημη έγγραφη οδηγία για αναμετάδοση του μαθήματος η ΟΛΜΕ θα προσφύγει άμεσα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και διατίθεται να κινηθεί νομικά.”

2] 15ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ, 29/4//2020. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ κατά την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων προστασίας από την πανδημία [ισχύουν για τακτικό και έκτακτο προσωπικό του δημοσίου].
Α. ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ -- ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ: δημόσιοι υπάλληλοι που είναι καρκινοπαθείς και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση (ΠΝΠ 14-3-2020). –ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (για σοβαρή λοίμωξη COVID 19): · Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια. · Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια. · Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη. · Καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία · Μεταμοσχευμένοι ασθενείς υπό ενεργό ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν 2 ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. (ΚΥΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/οικ.8030/18.3.2020 (Β΄ 928, ΑΔΑ ΨΔ8Χ46ΜΤΛ6-4Σ0). ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ: Υποχρεωτικά. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: βλ. Εγκυκλίους ΥΠΕΣ. Η άδεια αυτή δεν αφαιρείται από την αναρρωτική άδεια που δικαιούνται οι ως άνω υπάλληλοι. Οι υπάλληλοι αυτοί δεν προσμετρώνται σε όσους ασκούν εξ αποστάσεως εργασίας
Β. ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ--- ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ. -ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ» ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΟΔΥ: (ΠΝΠ 20-3-2020). Υπάλληλος του Δημοσίου, που απαιτείται να τεθεί σε περιορισμό, κατόπιν οδηγιών που του έχουν δοθεί αρμοδίως από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ή από άλλο αρμόδιο δημόσιο φορέα, ο οποίος ενημερώνει αμελλητί τον Ε.Ο.Δ.Υ. ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ: Υποχρεωτικά. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: υπεύθυνη δήλωση (από το περιεχόμενο της οποίας θα πρέπει να προκύπτουν τα στοιχεία και να προσδιορίζεται το ακριβές χρονικό διάστημα, για το οποίο δόθηκε η οδηγία για τη θέση σε περιορισμό, βλ. εγκύκλιο ΥΠΕΣ 23/3/2020). Η άδεια αυτή δεν αφαιρείται από την δικαιούμενη αναρρωτική άδεια του υπαλλήλου, ούτε απαιτείται ο υπάλληλος να παραπεμφθεί στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή. Οι υπάλληλοι αυτοί προσμετρώνται στους υπαλλήλους, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.
Γ. ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. -ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ: δύνανται κατά την κρίση των αρμοδίων θεραπόντων ιατρών τους να προσκομίσουν εκείνα τα δικαιολογητικά δυνάμει των οποίων είναι δυνατή η χορήγηση άδειας στους υπαλλήλους αυτούς, σύμφωνα με τις πάγιες κείμενες διατάξεις (π.χ. αναρρωτική άδεια) ή εναλλακτικά παροχή εκ μέρους τους αποκλειστικά εξ αποστάσεως εργασίας. (Εγκύκλιος ΥΠΕΣ 20/3/2020) -ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (εξαιρούνται τα τέκνα, ΑΜΕΑ, κλπ που ρυθμίζονται με άλλες διατάξεις): Στο πλαίσιο της αποτελεσματικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε κάθε φορέα, θα ήταν δυνατό να εκτιμηθεί η ιδιαίτερη αυτή περίσταση από το αρμόδιο όργανο διοίκησης και να ανατεθεί στους υπαλλήλους αυτούς εξ αποστάσεως παροχή εργασίας, με όρους τέτοιους ώστε αφενός να διασφαλίζεται η προστασία των οικείων τους, αλλά αφετέρου να μην διακυβεύεται και η υγεία των λοιπών συναδέλφων, οι οποίοι λόγω του ως άνω χειρισμού ενδεχομένως να πρέπει να παρίστανται διαρκώς στην Υπηρεσία. (Εγκύκλιος ΥΠΕΣ 20/3/2020).
3] Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 13/5, 13.00, ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου