συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Πρόταση για απόφαση συλλόγων διδασκόντων για το άνοιγμα των σχολείων


Ε΄  ΕΛΜΕ    Θεσσαλονίκης                                                                             
Προξένου  Κορομηλά  51

                 ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων κληθήκαμε να επανέλθουμε στα φυσικό χώρο του σχολείου στις 6 Μαΐου «για την προετοιμασία της αναγκαίας  λειτουργίας των σχολείων». Οι συνθήκες, όμως, που υπάρχουν στα σχολεία, καθώς και οι επιστημονικές αναφορές για τη μετάδοση της νόσου εγείρουν πολλά ζητήματα ως προς την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.  Ως εκ τούτου, ζητάμε από την πολιτεία να:
  1. να πραγματοποιήσει μαζικά, δωρεάν  τεστ σε μαθητές και προσωπικό.
  2. Να χορηγηθούν δωρεάν  μάσκες, γάντια, αντισηπτικά  και όποιο άλλο απαραίτητο υλικό στους μαθητές και σε όλο το προσωπικό.
  3. .Να εξασφαλιστούν οι  απαραίτητες αποστάσεις (1,5  μέτρο) μεταξύ των μαθητών και τα αντίστοιχα τετραγωνικά μέτρα ανά μαθητή (7 τ.μ.). Να μην χρησιμοποιηθούν ακατάλληλες αίθουσες (περιορισμένος χώρος, κακός αερισμός κλπ).
  4. Να εξασφαλιστεί ο διαρκής καθαρισμός και η απολύμανση των σχολικών χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια  της ημέρας.
  5. Να γίνεται θερμομέτρηση πριν την είσοδο στο σχολείο.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους στοιχειώδεις όρους για την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και  χωρίς τη διασφάλισή τους τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Γιατί “σε οποιαδήποτε ερώτηση, η απάντηση είναι πάντα και πρώτα ο άνθρωπος”
Καλούμε τους συλλόγους καθηγητών να πάρουν σχετικές αποφάσεις γιατί  η υγεία και οι ζωές των ανθρώπων πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας.
Οι Σύλλογοι τις αποφάσεις τους να τις αποστείλουν στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην Περιφέρεια και στην ΕΛΜΕ.  
                                            ΤΟ Δ/Σ Ε’ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου