συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πελοποννήσου: Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου



ΕΑΚ - Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πελοποννήσου
(Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα - ανένταχτοι)


Τρίπολη, 04/05/2020


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η δυστοπία την οποία βιώσαμε και βιώνουμε ως κοινωνία τον τελευταίο καιρό θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από τις σελίδες ενός βιβλίου του Όργουελ ή από τα καρέ μιας κινηματογραφικής ταινίας φαντασίας. Τρομοκρατημένοι από έναν αόρατο εχθρό, κλεισμένοι στο σπίτι και εν πολλοίς στον εαυτό μας παρακολουθούμε την αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού. Tα εργατικά μας δικαιώματα έχουν ανασταλεί, ενώ η αγωνία όλων για το μέλλον συνεχώς αυξάνεται. Κι όμως!! Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει επιβάλλει και στη χώρα μας η πανδημία, η Υπουργός Παιδείας της σκληρής δεξιάς και νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να επιφέρει σοβαρές αντιδραστικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια των διακοπών και σε συνθήκες προχωρημένης καραντίνας την Τετάρτη 22-4-2020 η Υπουργός έβγαλε στη φόρα για δήθεν διαβούλευση το καταστροφικό για την εκπαίδευση και την κοινωνία νομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο με το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία θέλει να πάρει ρεβάνς (τράπεζα θεμάτων, αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων, μίνι επί πλέον πανελλαδικές στα Λύκεια, εργαστήρια δεξιοτήτων με μείωση της γνώσης, κατάταξη των σχολείων σε «κάστες», αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση-χειραγώγηση, κ.ά.) με πρόθεση να ψηφιστεί στα μέσα Μάη, ξεχνώντας που κατέληξαν παλιότερες απόπειρες (Αρσένη-Γιαννάκου-Αρβανιτόπουλου) μετά τη σθεναρή αντίδραση κυρίως της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαχόμενων πολιτών.

 Επίσης, με το νομοσχέδιο αυτό το Υπουργείο βαθαίνει την επίθεσή του απέναντι στην Τεχνική Εκπαίδευση αφαιρώντας το δικαίωμα επανεγγραφής στα ΕΠΑΛ των μαθητών που έδωσαν Πανελλήνιες και απέτυχαν. Έτσι, καταδικάζει τη νεολαία των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων σε διπλή αποτυχία. Συρρικνώνει ακόμα παραπέρα τα ΕΠΑΛ και ορθώνει ταξικούς φραγμούς και τοίχους απέναντι στους νέους.
Πρόκειται για μια κίνηση απαράδεκτη και εχθρική απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που δίνουν την μάχη για τη στήριξη των μαθητών κάτω από όλες τις αντίξοες συνθήκες, στους γονείς και στους μαθητές. Αξιοποιούν αυτές τις συνθήκες, της πανδημίας και της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, ως ευκαιρία για να υλοποιήσουν, σαν τον κλέφτη, τα σχέδιά τους και να προλάβουν να εφαρμόσουν το «ξαναζεσταμένο φαγητό» άλλου καιρού (της περιόδου 2013-14). Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς, η κυβέρνηση να φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο για την Παιδεία, το πρώτο σε μια σειρά ν/σ που θα ακολουθήσουν από το ΥΠΑΙΘ.
Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και οι διεκδικήσεις μας δε μπαίνουν σε καραντίνα. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν!
ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ:
- ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
- ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
- ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Μένουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί. Μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά, ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου