συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Αν. Αττικής "Κ. Σωτηρίου": Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ συνεχίζεται με 16 πρωτοβάθμια σωματεία -εκατοντάδες ΑΠΕΡΓΟΥΣ και πάνω από 200 σχ. μονάδες στην πρώτη φάση να ανοίγουν το δρόμο της αντίστασης στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου

 ⏭ Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ συνεχίζεται με 16 πρωτοβάθμια σωματεία -εκατοντάδες ΑΠΕΡΓΟΥΣ και πάνω από 200 σχ. μονάδες στην πρώτη φάση να ανοίγουν  το δρόμο της αντίστασης στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου  

ΑΠ 7 /6-1-2022                                                       Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, Δ/νση Αν. Αττικής

Αντί για  κάλυψη κενών και μέτρα για την πανδημία το ΥΠΑΙΘ ζήτησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα  ενημέρωση – εξηγήσεις σχετικά με τη μη συμμετοχή σχολικών μονάδων στην αξιολόγηση ή/και τον συλλογικό προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου. Θυμίζουμε ότι το ίδιο το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι πάνω από 200 σχολικές μονάδες δεν προχώρησαν σε καμία ανάρτηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ. Η προσπάθεια του ΓΓ Κόπτση να τρομοκρατήσει έπεσε στο κενό. Καμία σχολική μονάδα δεν έκανε πίσω.

Οι  Δ/ντες-ντριές & προϊσταμένοι /ες, στο σύλλογός μας και στους άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ – με τη στήριξη των σωματείων απάντησαν στο έγγραφο ΚΟΠΤΣΗ με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν τη συμμετοχή των σχολείων και των ιδίων στην νόμιμη ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ η οποία τους κατοχυρώνει πλήρως νομικά και υπηρεσιακά.

Μάλιστα στη συζήτηση για την αξιολόγηση το θέμα αυτό τέθηκε από τη ΔΟΕ στον ΓΓ Κόπτση στην πρόσφατη συνάντηση της με το Υπ.   Παιδείας (5/1/2022)

Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε  η σειρά εγγράφων-απειλών που έστειλε στα σχολεία που ανάρτησαν τη συλλογική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων με τα Ενιαία Κείμενα της ΔΟΕ  όσο και σε αυτά που δεν ανάρτησαν τίποτα, με αποκορύφωμα το τελευταίο έγγραφο που έστειλε στις Διευθύνσεις για τους δντές/ντριες και προϊστάμενους/νες που δεν ανάρτησαν τίποτα στις πλατφόρμες του ΙΕΠ αρνούμενοι τη συμμετοχή στη διαδικασία της αξιολόγησης, συμμετέχοντας στην Απεργία-Αποχή  που έχουν προκηρύξει ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ.

Απαιτήθηκε η μη ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία που συντελείται απολύτως νόμιμα από πρωτοβάθμια σωματεία!

Ο ΓΓ Κόπτσης, με την Κεραμέως να έχει αποχωρήσει, ισχυρίστηκε ότι το έκανε αυτό για τη «διερεύνηση της τήρησης του νόμου» και ότι καμιά σχέση δεν είχαν τα έγγραφα με τιμωρίες εκπαιδευτικών, ποινικοποίηση και απειλές.

Γίνεται φανερό ότι δεν είναι εύκολο για το υπουργείο να επιβάλει κυρώσεις και να υπερβεί την κατοχύρωση της απεργίας πολύ περισσότερο τώρα που είναι υπόλογο για τη διάλυση που έχει φέρει στα σχολεία η παντελής έλλειψη μέτρων στήριξης.

Την ίδια  χρονική στιγμή που τα κενά στο σύλλογό μας πολλαπλασιάζονται καθημερινά και τα μέτρα για την πανδημία είναι ανύπαρκτα είναι πρόκληση κάθε συζήτηση για «ολοκλήρωση των διαδικασιών» αξιολόγησης.

Απέναντι σε αυτό τον εμπαιγμό κράτους και Υπουργείου επιμένουμε ακόμη πιο αποφασιστικά και δικαιώνεται μέρα με τη μέρα η  απόφασή μας για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!  Συνεχίζουμε και διευρύνουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία. Καλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία – ανεξάρτητα από το τι έκαναν μέχρι σήμερα και τι ανάρτησαν στις πλατφόρμες να μην αναρτήσουν  τίποτα στις πλατφόρμες εν όψει 12/1/22 που ολοκληρώνεται  η Β΄ φάση  Συλλογικού Προγραμματισμού! Κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί και τώρα να δηλώσει συμμετοχή με την υπογραφή του στην απεργία αποχή και να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του.

Την ώρα που μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους και παίζουν με τη ζωή μας αποκαλύπτεται πόσο η αξιολόγηση  έρχεται να διαλύσει τα σχολεία καθώς καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πέρα από όλα τα άλλα,  στερεί από τον πραγματικό χρόνο του ΣΔ για επίλυση παιδαγωγικών και άλλων προβλημάτων και το μόνο που θέλει είναι να επιβάλλει μια κατηγοριοποίηση των σχολείων κι όχι να συμβάλει στη μόρφωση των παιδιών.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά:

Δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια.

Διευκρινίζουμε ότι και στις περιπτώσεις  που οι δ/ντές-ντριες  έκαναν τυπικά ανάθεση σε ομάδες και συντονιστές σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, οι συνάδελφοι καλύπτονται απολύτως με τη δήλωση στην Απεργία -Αποχή να μην υλοποιήσουν τίποτα σχετικά με την αξιολόγηση και να μην αναρτήσουν τίποτα. Είναι απεργοί και δεν υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές.

Επίσης σύμφωνα με το νόμο για την αξιολόγηση τα σχέδια δράσης είναι του σχολείου και άρα πρέπει να έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων. Στις σχ. μονάδες που η πλειοψηφία του ΣΔ είναι σε Α-Α  Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναρτηθούν μονοπρόσωπα ούτε από τους συντονιστές ούτε από κανέναν άλλο ακόμα και αν δε συμμετέχουν στην απεργία αποχή.

Συναδέλφισσες/οι, η μάχη για το μπλοκάρισμα της Αξιολόγησης και την ακύρωση της συνολικής αντιεκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης (εξετάσεις PISA, Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ) βρίσκεται μπροστά μας πρέπει να συνδεθεί με το σύνολο των διεκδικήσεων του εκπαιδευτικού κι εργατικού κινήματος, να πάρει πανεκπαιδευτικά -πανεργατικά χαρακτηριστικά με στόχο τον πολιτικό κλονισμό της κυβέρνησης της ΝΔ και ανατροπή των αντεργατικών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.

Καλούμε και τους άλλους ΣΕΠΕ πανελλαδικά να προκηρύξουν ΑΑ.

Κανείς να μην προχωρήσει σε αναρτήσεις!!

Ο σύλλογος βρίσκεται σε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ !  Τα σωματεία διευρύνονται !

Καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει ΑΑ για όλη τη χώρα!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου