συγκέντρωση

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ

ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΜΑΣ!

Στα Προπύλαια, την Πέμπτη 22 Ιούλη, στις 7μμ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Αγωνιστική Παρέμβαση Γ ́ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας: Μέτρα τώρα για Υγεία και Παιδεία! Συνεχίζεται το κυβερνητικό έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης και της υγείας της νεολαίας και του λαού!

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ ́ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας
Μέτρα τώρα για Υγεία και Παιδεία! Συνεχίζεται το κυβερνητικό έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης και της υγείας της νεολαίας και του λαού!

Όλοι/ες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Γενάρη ́22, 13.30 μμ στο ΥΠΑΙΘ για να απαιτήσουμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας της ΟΛΜΕ 12.00 14.00!

Όλοι/ες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Γενάρη ́22, 13.30 μμ στο ΥΠΑΙΘ για να απαιτήσουμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας της ΟΛΜΕ 12.00 – 14.00!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, στη στρατηγική τους επιλογή να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τα δίκαια κι αναγκαία αιτήματά μας ως περιττό κόστος και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους και υπόλογους, σύμφωνα με το δόγμα της ατομικής ευθύνης. Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών, όπως εκφράζεται και μέσα από τον αγώνα που είναι σε εξέλιξη ενάντια στην αξιολόγηση, πρέπει να συνεχιστεί.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί, όταν χωρίς μέτρα και με πρωτόκολλα της πλάκας ανοίγουν τα σχολεία όπως τα έκλεισαν. Με ρεκόρ κρουσμάτων. Τους προειδοποιούμε να πάρουν τώρα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή! 

Απαιτούμε σοβαρά μέτρα προστασίας τώρα!

  • 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα. Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού. Διάθεση όλων των δημόσιων κενών κτιρίων στην εκπαίδευση. Άνοιγμα κι επίταξη κλειστών δημόσιων και ιδιωτικώνσχολείων.
  • Καθημερινοί έλεγχοι και παρεμβάσεις του ΕΟΔΥ ανά ομάδες σχολείων, ιχνηλατήσεις, δωρεάν μαζικά τεστ και επιτόπου εμβολιασμοί όπου υπάρχει χαμηλή κάλυψη. Δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας.
  • Να δίνονται όλες οι αναρρωτικές και άδειες ευπαθών. Ούτε σκέψη για τηλεκπαίδευση.
  • Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.
  • Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
  • Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση για να χρησιμοποιηθούν ως μονάδες κόβιντ.
  • Σχολικοί νοσηλευτές σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Διπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ. Προσλήψεις σε όλους τους μαζικούς εργασιακούς χώρους.
  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, αύξηση
  • ΜΕΘ/ΜΑΦ, προσλήψεις μονίμων, δωρεάν μαζικά τεστ σε όλον τον πληθυσμό, ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και περιοδείες τους στις γειτονιές, όχι στα ΣΔΙΤ.

Οργανώνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις διεκδικώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε συντονισμό και συνεργασία των ΕΛΜΕ, Συλλόγων ΠΕ, με φορείς και συλλόγους γονέων.

Περνάμε σε ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες διαρκείας με απεργιακές μορφές, διεκδίκησης μέτρων για τα σχολεία, να ανακληθούν όλες οι συμπτύξεις τμημάτων, η ΕΒΕ και οι τράπεζες θεμάτων, να αυξηθούν τώρα οι μισθοί μας που μειώνονται συνεχώς από τις ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, στο ρεύμα, στα καύσιμα.
 

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα!

Για το Δημόσιο σχολείο, για την υγεία μας, για τις ζωές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου