συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Θεσ/νίκη: Κάλεσμα των Παρεμβάσεων στη διαδήλωση ενάντια στη νέα συμφωνία, Πέμπτη 11/6, Καμάρα, 19.00

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις και Εργατικά Σχήματα Θεσ/νίκης

Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο
Όχι υποταγή σε δανειστές και «θεσμούς» - Ρήξη τώρα με ΕΕ-ΟΝΕ-ΔΝΤ
Αγώνας τώρα για όλα όσα μας έκλεψαν, για όλα όσα δικαιούμαστε!
Όλοι στο συλλαλητήριο σωματείων, συλλόγων, φορέων
Πέμπτη 11/6, Καμάρα, 19.00
Μέρα με τη μέρα γίνεται φανερό ότι μεθοδεύεται σε βάρος του λαού μια νέα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιδραστικής «Ιερής Συμμαχίας» των δανειστών ΕΕ-ΔΝΤ που θα εντάσσεται στο μνημονιακό πλαίσιο. Η διαπραγμάτευση για την νέα συμφωνία δεν αφορά την κατεύθυνση των μέτρων, αλλά τον τρόπο και το ρυθμό των νέων αντιλαϊκών μέτρων, αφού η κυβέρνηση δέχεται την πληρωμή όλου του χρέους, τη «δημοσιονομική αναπροσαρμογή», δηλαδή αιώνια λιτότητα και αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, αλλά και την ανάγκη για νέα μέτρα.
Η ΕΕ, οι «θεσμοί» και η τρόικα ζητούν νέα, χειρότερα μνημόνια δείχνοντας ότι η ΕΕ οργανώνει την αντεργατική επίθεση για να σώσει τα κέρδη του κεφαλαίου και των τραπεζών. Η κυβέρνηση όπως φανερώθηκε από τις «διαρροές» και τις δηλώσεις προτείνει ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο, με νέα λιτότητα, φοροεπιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις, συγχώνευση ταμείων και περικοπές, μείωση των πρόωρων συνταξιοδότησεων, αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο. Χρεοκοπεί δηλαδή η κυβερνητική πολιτική του «ούτε ρήξη ούτε υποταγή». Εξάλλου τα ζωτικά αιτήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων μπαίνουν στην κατάψυξη. Κανένας εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου δεν καταργήθηκε. Το ΔΝΤ και οι τοκογλύφοι δανειστές εξοφλούνται κανονικά με εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που η κατάσταση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων παραμένει δραματική. Ακούμε ξανά περί «πλεονασματικών προϋπολογισμών», για «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας και συνολικά.

Αλλαγή πορείας τώρα με τους δρόμους γεμάτους!
Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος! Δεν θα χαρίσουμε τους μεγάλους αγώνες και τις ελπίδες μας στους δανειστές, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες και τα αιτήματά μας! Τα συνδικάτα χρειάζεται να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης απαιτώντας τώρα: Καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει, ρήξη και αποδέσμευση από ΕΕ-ΔΝΤ, παύση πληρωμών στους τοκογλύφους, ούτε ένα ευρώ στην εξυπηρέτηση του χρέους, διαγραφή του χρέους. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας. Αύξηση βασικού μισθού και των μισθών γενικά τώρα, πλήρης κάλυψη όλων των ανέργων.
Μόνο με την πρωταγωνιστική παρουσία του λαϊκού παράγοντα, μόνο με αγώνες και διεκδίκηση, θα μπει φραγμός στις αντιλαϊκές πολιτικές. Μόνο με συντονισμένο πανεργατικό αγώνα θα ηττηθεί η πολιτική της υποταγής και της «διαπραγμάτευσης» εντός των βάρβαρων πλαισίων.
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, για άλλη μια φορά, αρνείται την αγωνιστική απάντηση στη νέα συμφωνία-μνημόνιο. Απαιτούμε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύξουν πανεργατική απεργιακή απάντηση στην αντιλαϊκή συμφωνία μέσα στον Ιούνη.
Μαζικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων Συντονισμός με τα πρωτοβάθμια σωματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου