συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Β' Σύλλογος ΠΕ Αν. Θεσ/νίκης: Διαδήλωση ενάντια στη «νέα συμφωνία», Πέμπτη 11/6, 7μμ, Καμάρα



Β’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                    ΠΡΟΣ

« Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»                                                                          Τα μέλη του συλλόγου

b.syllogos.megas alexandros@gmail.com

Πληροφορίες: Αγαπητός Θανάσης

τηλ. σχολείου: 2310310855 κιν.: 6976281776                            ΚΟΙΝ.:  Φ.1 – Αρχείο μας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν!
Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται να υπογράψει μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία με το αντιδραστικό «μαύρο μέτωπο» ΕΕ-ΔΝΤ. Η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση μέσα στα πλαίσια που επιβάλουν «οι θεσμοί», η αποδοχή και συνέχιση πληρωμής των δόσεων του ληστρικού χρέους, οδηγούν την κυβέρνηση στην αποδοχή μιας νέας συμφωνίας – νέο μνημόνιο ή όπως αλλιώς ονομαστεί- που θα φέρει και νέα αντεργατικά μέτρα σε όλο το φάσμα της ζωής και εργασίας των εργαζομένων του λαού και της νεολαίας.
Η απαράδεκτη επιμονή των δανειστών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων να ζητούν μείωση των συντάξεων, επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία, απελευθέρωση των απολύσεων, αύξηση του ΦΠΑ, νέα μέτρα για την δημιουργία πλεονάσματος, συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ…προοιωνίζουν την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση των όρων συμφωνίας.
Η ρήξη με τους δανειστές είναι μονόδρομος για όσους συνεχίζουν να προτάσσουν τα λαϊκά συμφέροντα έναντι των τοκογλυφικών συμφερόντων των δανειστών.


Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και να ανακοινώσει αμέσως, στάση πληρωμών προς τους δανειστές ως μέσο προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων, αλλά και στην βάση της καθαρής εμπειρίας από τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων. Να  προχωρήσει άμεσα σε ανατροπή της λιτότητας και ρήξη. Να μην πληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ αλλά και καμιά άλλη δόση και να απελευθερώσει πόρους για την απαραίτητη χορήγηση αυξήσεων σε μισθωτούς και συνταξιούχους, για τη στήριξη της υγείας, της παιδείας και άλλων κοινωνικών αναγκών.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία πρέπει τώρα, χωρίς άλλη αναμονή και ανάθεση, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή:
·         Για να ξηλωθεί η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου!
·         Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να γκρεμιστούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι.
·         Για να αποτρέψουμε  μια νέα  αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει.
·         Για να βγουν οι εργατικές ανάγκες στο προσκήνιο, να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν  να διεκδικηθούν αυτά που μας ανήκουν.
Μόνο ο συντονισμένος  πανεργατικός  αγώνας μπορεί να πλήξει την πολιτική της υποταγής, να διεκδικήσει την ικανοποιήσει  των  άμεσων αιτημάτων των εργαζομένων και να γκρεμίσει όλο το μνημονιακό οικοδόμημα.
Καλούμε τους συναδέλφους, τους  εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον λαό να συμμετάσχουν μαζικά στις διαδηλώσεις που οργανώνονται από πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς και άλλες συλλογικότητες,  την Πέμπτη  11 Ιούνη στις 7μμ στην Καμάρα
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»
Πέμπτη  11 Ιούνη στις 7μμ στην Καμάρα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΣ Θ                                                                               ΑΛΒΑΝΟΥΔΗ Ζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου