συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Παρεμβάσεις ΔΕ Θεσ/νίκης: κάλεσμα για την απεργία 3/12


Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΑΜΑΡΑ, 10.00 μ.μ.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δραστήρια στην απεργία στις 3/12/2015 και στην προσυγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα, στις 10.00 π. μ. Πιστεύουμε πως η επιτυχία αυτής της απεργίας θα έχει κρίσιμη σημασία, για συνέχιση και κλιμάκωση.

Μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων
Το παρόν είναι η αντιδραστική επιδρομή της προώθησης των μέτρων που συνεχίζεται και θα σαρώσει όλα τα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Το παρόν είναι:
Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών των σπιτιών, ακόμη και της πρώτης κατοικίας.
H διάλυση του ασφαλιστικού αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με κόψιμο συντάξεων και του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, ταφόπλακα στα επικουρικά ταμεία και με το πόρισμα των σοφών σύνταξη -επίδομα ελεημοσύνης!
Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που παγώνει μέχρι και 15 χρόνια, ανάλογα με την κατάταξη στα ΜΚ, κάθε αύξηση στους μισθούς,  αντί της άμεσης ανακούφισης με την βαθμολογική προαγωγή των εκπαιδευτικών.
Το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων με το ξεπούλημα των δημόσιων λιμανιών, αεροδρομίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ....
Στα εργασιακά προωθούνται οι ομαδικές απολύσεις, η  αποδιάρθρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η μόνιμη κινητικότητα.
Ο προϋπολογισμός για το 2016 που προβλέπει άλλα 5,7 δις μέτρα λιτότητας για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Η άγρια φοροεπιδρομή με αυξήσεις σε ΦΠΑ, σε εισιτήρια λεωφορείων κατά 10%, με τον ΕΝΦΙΑ, με την υπονόμευση της ρύθμισης των 100 δόσεων, αύξηση του συντελεστή φορολογίας στα ενοίκια, κ.ά.

Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση είναι εδώ!
Με χιλιάδες κενά, μηδενικούς διορισμούς, μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών, με νέες αυθαίρετες αναθέσεις μαθημάτων, αύξηση μαθητών στα τμήματα, συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών, με μείωση δαπανών. Με εκρηκτικά προβλήματα στην Τεχνική Εκπαίδευση (ολιγομελή τμήματα, απουσία βιβλίων και αναλυτικών προγραμμάτων, κ.ά.).
Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση προβλέπει τη συνέχιση της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου, νέο πλαίσιο αξιολόγησης, εφαρμογή της μαθητείας, δηλ. της φτηνής-δωρεάν ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα,  νέο σύστημα κινητικότητας, εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 στην εκπαίδευση, δηλαδή συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου κλπ.
Το παρόν είναι η ανάγκη επιτυχίας της απεργίας.  Επαναφέρουμε τις διεκδικήσεις του 17ου συνεδρίου που αφορούν πολιτικούς στόχους και τα αιτήματα αιχμής: Ÿ Όχι στα παλιά και νέα μνημόνια. Ÿ Δεν θα περάσουν: η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, οι πλειστηριασμοί σπιτιών, οι αξιολογήσεις – η κινητικότητα. Ÿ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους –8.000 διορισμοί τώρα! ŸΚαθολική, δημόσια, δωρεάν αναβαθμισμένη Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση για όλους, πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια  χωρίς όριο ηλικίας Ÿ Αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης - κατοχύρωση δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που ήταν στη διαθεσιμότητα  Ÿ Καμία θυσία για το χρέος  –να διαγραφεί! Ÿ Όχι άλλες θυσίες για τις τράπεζες –να εθνικοποιηθούν! Ÿ Έξοδος από Ευρώ, ΟΝΕ και Ε.Ε. 
Για νικήσουν όμως  οι αγώνες πρέπει να ξεπεράσουμε παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΣΥΝΕΚ) που συγκαλύπτουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους, για αυτό και ασκούμε κριτική.  
Η ελπίδα στα σωματεία μας και στους αγώνες μας. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες για μια αποφασιστική αντίσταση, όπως έδειξαν και τα μαζικά συλλαλητήρια στην προηγούμενη απεργία, στην πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου, για κατακτήσεις στις διεκδικήσεις του κλάδου. Απαραίτητη προϋπόθεση να δοθεί αποφασιστική συνέχεια στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.  Να γίνουν τώρα συνελεύσεις και να αποφασίσει ο κλάδος να προχωρήσει από κοινού και σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία σε πολύμορφο, αποφασιστικό και ανυποχώρητο πανεργατικό αγώνα που θα περιλαμβάνει απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δημόσιων χώρων, εκδηλώσεις, κ.ά. Σε μια τέτοια κατεύθυνση προτείνουμε κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου