συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο


Για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
Επτά χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς, μια τραγική συνέπεια του γενικευμένου κρατικού αυταρχισμού. Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που τα τελευταία χρόνια περνάει μέσα από τα Μνημόνια με την επιτροπεία της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς καταστολή. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο.
Τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο στόχο και η νέα γενιά μαζί και τα αγωνιστικά της σκιρτήματα, καθώς καλείται να ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές, μακριά από κάθε ελπίδα για καλύτερη ζωή. Τα μέτρα διάλυσης της δημόσιας παιδείας που προωθούνται στα πλαίσια αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των κυβερνήσεων πλήττουν βάναυσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Αυτή την περίοδο κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ προωθούν και εφαρμόζουν ένα τρίτοΜνημόνιο που οδηγεί σε μεγαλύτερη φτώχεια, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, στους μισθούς και σε νέες δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις. Μόνη ελπίδα είναι η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία, τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε συγκέντρωση την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στη 12 μ.μ., στην Καμάρα, μαζί με τους φοιτητές, άλλους φορείς, συλλόγους και σωματεία.
  • Δεν ξεχνάμε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
  • Παλεύουμε για να καταργηθούν οι αντιεκπαιδυτικοί νόμοι Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου μαζί και το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Να προωθηθούν τα αιτήματα του κλάδου που αλλάζουν το τοπίο στην εκπαίδευση και αποτελούν ένα αναγκαίο βήμα για να έχει μόρφωση, δουλειά, ελευθερία, ελπίδα η νεολαία.
  • Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες για όλους και όλες.
  • Αγωνιζόμαστε για να ανακόψουμε την εφαρμογή των μέτρων του 3ου Μνημονίου, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, για το ξήλωμα παλιών και νέων μνημονίων και την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου